У Євросоюзі планують зобов’язати виробників гаджетів подовжити термін дії батареї, щоби зменшити кількість електронних відходів, пише The Verge.

Європейські регулятори пропонують змусити виробників смартфонів та планшетів постачати деталі для пристроїв професійним ремонтним майстерням протягом п’яти років після початку продажу гаджетів.

Таке подовження «життєвого циклу» смартфонів на п’ять років було б приблизно еквівалентно виведенню з доріг 5 мільйонів автомобілів, пише видання Financial Times.

Якщо ці пропозиції ухвалять у ЄС у 2022 році, то на смартфонах та планшетах ставитимуть марку енергоефективності (наразі такі марки ставлять на телевізорах та побутовій техніці в Європі).

У разі, якщо виробники не зможуть постачати батареї протягом пяти років, їм доведеться пройти випробування на витривалість акумуляторів. Після тисячі циклів зарядження пристрої мають зберігати 80% номінальної ємності.

Водночас ці правила не будуть стосуватися телефонів чи планшетів, що мають гнучний основний дисплей, який користувач може частково чи повністю розгортати або згортати.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У ЄС хочуть створити універсальну зарядку для смартфонів і планшетів.

Невикористані зарядні пристрої складають приблизно 11 тисяч тонн відходів щороку. Ми розповідали, чому електронні відходи можуть бути небезпечними і як їх можна утилізувати.

 У Rozetka можна обміняти вживану техніку на більш нову або на інші товари.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі