Київська школа економіки запускає літню школу з міського планування під час війни «Building back a better Ukraine», що триватиме 1-12 серпня. Під час навчання можна буде отримати знання, потрібні для відбудови українських міст.

Програма школи створена у партнерстві з «Метод Бюро», Гронінгенським університетом, аналітичним центром Cedos та Бородянською територіальною громадою. Вона включає теоретичні онлайн-лекції від викладачів європейських університетів, а також практичні офлайн-заняття в Бородянці та Києві.

Хто може подати заявку

Для участі у літній школі відберуть 20 студентів та студенток. Заявку на участь можуть подати представники різних сфер та дисциплін у галузях міського планування та потреб громад: архітектори, соціологи, антропологи, спеціалісти з географії, демографії, економіки, екологи тощо. Запрошують як студентів українських та закордонних університетів, так і тих, хто вже отримав вищу освіту.

Реєстраційну форму потрібно заповнити до 28 липня.

Учасники можуть звернутися до організаторів щодо фінансової допомоги, яка покриє проїзд чи проживання в Києві. Спробують допомогти насамперед тим, хто має фінансові труднощі.

Як буде організоване навчання

Студенти будуть працювати в командах над спільними проєктами (приклади можливих проєктів можна подивитися за цим посиланням). Робочі мови – англійська та українська.

Із 1 по 8 серпня триватимуть теоретичні лекції, їх читатимуть викладачі з Гронінгенського університету, Делфтського технічного університету, Вільного університету Амстердама та інших європейских вишів.

Після лекцій студенти зможуть критично переосмислити теорію разом з українськими архітекторами та урбаністами, оглянуть Бородянку, зустрінуться з представниками міського самоврядування.

Над проєктами студенти працюватимуть в групах до 5 людей разом із менторами. Проєкт – це розробка власної стратегії відбудови та планування територій. Презентація проектів відбудеться 12-го серпня.

Серед менторів будуть експерт з урбаністики Вадим Денисенко, директор аналітичного центру Cedos Іван Вербицький, архітектор Паша Пекер.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Більше про умови участі, викладачів та розклад літньої школи можна дізнатися за цим посиланням.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі