11 українських ЗВО ввійшли до рейтингу найкращих університетів світу QS World University Rankings, повідомляє Міністерство освіти і науки України. 

Першу позицію серед українських університетів у рейтингу посів Харківський національний університет імені Каразіна. Він зайняв 541–550 позицію. 

Також до рейтингу ввійшли Харківський політехнічний інститут, КНУ ім. Тараса Шевченка, Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського, Львівська політехніка й інші. 

Найкращим університетом планети визнано Massachusetts Institute of Technology з США. Британський University of Oxford на другому місці, Stanford University (США) – на третьому.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


QS World University Rankings визнаний найпопулярнішим у світі джерелом порівняльних даних про успішність університетів.  Його щорічно складає Міжнародне аналітичне агентство в галузі вищої освіти QS Quacquarelli Symonds.

Рейтинг оцінює університети за низкою показників, зокрема: активністю і якістю науково-дослідницької діяльності, думкою роботодавців і кар’єрним потенціалом, викладанням й інтернаціоналізацією.

Щорічно в дослідженні оцінюють понад 2,5 тисячі вищих навчальних закладів у всьому світі. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі