Видання Fast Company опублікувало список 50 найбільш інноваційних компаній на 2021 рік.

До першої десятки ввійшли:

  1. Moderna – біотехнологічна компанія, яка розробляє вакцини й ліки. Створила вакцину від COVID-19, яку зручно транспортувати.
  2. Pfizer (у партнерстві з BioNTech) – фармакологічна компанія. Розробила першу у світі вакцину від COVID-19.
  3. Shopify – сервіс, який дозволив маленьким магазинам перейти в онлайн і працювати під час карантину. За 2020 рік дохід компанії зріс на 86%.
  1. SpaceX – космічна компанія й постачальник швидкісного інтернету Starlink. Перша приватна компанія, яка відправила астронавтів NASA на Міжнародну космічну станцію (це був перший екіпаж зі США за останні 10 років).
  2. SpringHill Company – компанія з виробництва фільмів і серіалів, яка просуває контент із меседжом соціальної справедливості. Зокрема, працює з митцями, яких ігнорує кіноіндустрія. Один з її засновників – баскетболіст Леброн Джеймс.
  3. Epic Games – розробник мобільних ігор, у яких існує автономна валюта, власна економіка та культура. Компанія бачить майбутнє соціальних мереж не на традиційних платформах, а саме в ігровому середовищі. Одна з найвідоміших ігор – Fortnite. У грі проводять концерти, показують прем’єри трейлерів до фільмів і влаштовують інші події для взаємодії гравців.
  4. Netflix – найбільший у світі стримінговий сервіс, більше 200 мільйонів передплатників. Зокрема, висвітлюють проблеми темношкірих людей і підтримують їх через свою продукцію, особливо після протесту Джорджа Флойда.
  5. Tock – сервіс доставки та самовивозу замовлень із ресторанів. Платформа допомогла ресторанам і кав’ярням вести бізнес в умовах карантину.
  6. Microsoft – компанія з розроблення софту та техніки, одна з найбільших корпорацій світу. Компанія допомогла створити систему реагування на надзвичайні ситуації та стихійні лиха.
  7. Graphika – дослідницька компанія, яка, зокрема, відстежує фейкову інформацію. Graphika допомогла попередити російський вплив на вибори в США та виявити глобальну дезінформацію, пов’язану з COVID-19.

Повний перелік найбільш інноваційних компаній можна побачити тут.


Рейтинг складали на основі аналізу 10 найінноваційніших компаній із кожної галузі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі