Ракета Falcon 9 компанії SpaceX вивела на орбіту військовий супутник Південної Кореї ANASIS-II. Запуск відбувся о 00:30 за київським часом 21 липня у штаті Флорида.

Місія побила рекорд, встановлений самою ж SpaceX, із найшвидшого повторного запуску ракети-носія. Раніше компанія запустила 5-ту місію Starlink через 62 дні після запуску місії JCSat-18/Kacific-1. Час між попереднім місією Crew Dragon, яка була запущена 30 травня, та ANASIS-II – 51 день.

ANASIS-II / Airbus

Також місія побила рекорд з найшвидшого повторного використання ракети для орбітального запуску. Попередній рекорд встановив Space Shuttle Atlantis, який здійснив свої перші запуски за 54 дні. Між запуском ANASIS-II та Crew Dragon минув 51 день.

Запуск відбувся зі стартового комплексу SLC-40 мису Канаверал, що у штаті Флорида

Через 8 хвилин після запуску перший ступінь ракети повернувся на платформу в Атлантичному океані. SpaceX успішно приземлила 57 із 97 ракет.

Falcon 9 на платформі в Атлантичному океані / SpaceX

SpaceX успішно запустила космічний корабель Crew Dragon до Міжнародної космічної станції 30 травня 2020 року. Це був перший успішний запуск астронавтів у космос на кораблі приватної компанії.

Обкладинка: NASA