House of Europe запустив за підтримки Євросоюзу чотири грантові програми для порятунку креативних індустрій і культури в Україні. На одній із програм видаватимуть стипендії за проходження онлайн-курсів.

У організації розповідають, що конкурси на отримання фінансової, організаційної та творчої підтримки вже стартували 14 квітня. Загалом на ці програми ЄС виділив 800 тисяч євро.

Які грантові програми запустив House of Europe:

  Інфраструктурні гранти допоможуть вижити культурним організаціям в Україні – вони профінансують купівлю обладнання для роботи на відстані, а також витрати на оренду та зарплату — до 9000 євро на кожну організацію;

  Гранти цифрової співпраці фінансуватимуть інноваційні культурні digital-проєкти, які спільно розроблять культурні організації з Україні та ЄС — до 25 000 євро на кожен проєкт;

 «Хататон» — онлайн-ідеятон, ініційований Goethe-Institut в Україні. Подія має зібрати технологічну та культуру спільноти України, аби знайти рішення для продовження мистецьких і творчих ініціатив — деякі учасники зможуть отримати гранти на суму до 25 000 євро кожен.

 Онлайн-університет, що постійно поповнюється. За проходження курсів слухачі отримуватимуть стипендію у розмірі 100 євро.

«Щоб взяти участь у конкурсі на стипендію у програмі онлайну університету, вам потрібно отримати диплом про успішне проходження курсу та подати заявку на нашій онлайн-платформі. Щотижня ми обиратимемо серед заявок стипендіатів, які отримають по 3 000 гривень», — повідомляють у House of Europe.

Подати заявки на усі програми можна на сайті.


 House of Europe  це програма, що фінансується Європейським Союзом, створена з метою підтримки професійного та творчого обміну між українцями та їхніми колегами в країнах ЄС.

 Програма фокусується на культурі та креативному секторі, освіті, медицині, соціальному підприємництві, медіа та роботі з молоддю.