У рубриці «Літня кухня» The Village Україна робить огляди літніх майданчиків та терас міста. Запитуємо про інтер’єр, розповідаємо про кухню та радимо, які три страви варто спробувати насамперед.

Ресторан

Satori lounge

Київ, вулиця Велика Васильківська, 44-А

Години роботи

нд-чт 12:00-0:00

пт-сб 12:00-4:00

Середній чек

380 гривень

Satori lounge — ресторан близькосхідної та середземноморської кухні на Великій Васильківській, 44-А. Заклад працює з травня цього року, а 10 серпня відкрили терасу.

У ресторані є чайна та кальянна карти, а чайний майстер підбере сорт чаю залежно від мети: розслабитися, збадьоритися або відпочити після ситної вечері.

«Удень на обід до нас заходять працівники із сусідніх будинків, а ввечері та у вихідні приїжджають гості з усього міста. Наш гість – це людина, якій усе в кайф: їсти, пити, танцювати, одне слово – жити», – розповідає Коваленко Марія, старша менеджерка ресторану.


Ресторан Satori lounge – це окрема будівля з двома великими залами, яка розташована у внутрішньому дворі на Великій Васильківській. Попри розміщення поруч із центром міста, тут тихо і зелено. В інтер’єрі переважає дерево та природні кольори, у залах прохолодно і панує напівтемрява. На стелі дерев’яні люстри у формі квітів, стіни прикрашені малюнками птахів та рослинними орнаментами.

Тераса

У Satori терасу розташували просто на даху, вона вміщує 48 гостей. Можна обрати зручне місце: є крісла-мішки, дивани і стільці. Тут багато зелені, тент закриває від палючого сонця і несподіваного дощу, а ввечері вмикають лампові гірлянди з теплим світлом.

У п’ятницю і суботу на даху грає діджей і жива музика. Також тут пропонують холодне ігристе і коктейлі на його основі, устриці та морепродукти.

Розклад роботи тераси: Дах працює щодня з 12:00 до 22:30

Кухня

Шеф-кухар закладу Юрій Никитюк – один із засновників організації New generations of chefs, яка проводить тематичні зустрічі та конкурси для кухарів. Юрій часто буває в залі, знайомиться з гостями й особисто цікавиться враженням від їжі.

У меню страви кухні Ізраїлю, Лівану, Сирії, Греції і Туреччини. Крім основних пропозицій, тут великий вибір закусок: гуакамоле, хумус, бабагануш (закуска на основі баклажанів). Гострі та вегетаріанські страви окремо промарковані в меню. Піти випікають у самому закладі.

На терасі діє спеціальне меню: тартари, татакі та устриці. Устриць два види: Фін де Клер №3 і Імперіал №2. Замовити їжу можна і з основного меню. Також діють спеціальні пропозиції з бару, наприклад Aperol Spritz коштує 120 гривень, а келих просеко – 110 гривень.

Що потрібно спробувати насамперед?

Татакі з тунця та авокадо із соусом чилі-лайм

175 гривень

Філе тунця обпалюють до утворення тонкої скоринки. Подають із м’яким авокадо, приправляють пікантним чилі та лаймом.


Севіче з лосося

105 гривень

Норвезький лосось маринують у соусі з додаванням солодкуватого чатні з перцю. Подають із крем-сиром.


В’ялені полуниці з кремом шантілі

105 гривень

Полуницю подають з кремом на основі білого шоколаду. Зверху страву посипають гранулами обпаленого білого шоколаду та мигдальними пластівцями.

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ