Матча – особливий сорт зеленого чаю. Його можна пити не тільки в кав’ярнях, а й удома. Розповідаємо, як готувати цей зелений напій трьома способами.

 Матча-еспресо


Інгредієнти:

• Чай матча – 2 г

• Фільтрована вода – 80 мл

•Бамбуковий вінчик або електричний капучинатор

• Решето


Готуємо:

Просійте порошок чаю матча в чашу, використовуючи решето, щоб збити великі грудки чаю. Додайте гарячу воду (75-85 градусів) до матчі, поступово помішуючи. Збивайте чай протягом трьох хвилин W-подібним рухом вінчиком чи капучинатором до утворення щільної піни.

 Матча-лате


Інгредієнти:

• Фільтрована вода – 80 мл

• Чай матча – 1 ч.л., або 3 г

• Мигдальне молоко – 150 г

• Решето


Готуємо:

Додайте порошок чаю матча в чашу, просіюючи через решето, щоб збити великі грудки чаю. Долийте гарячу воду (80 градусів) до матчі, поступово помішуючи вінчиком (можна збити капучинатором). Збивайте чай протягом трьох хвилин до утворення щільної піни. Підігрійте молоко, не доводячи до кипіння. Збийте за допомогою блендера або капучинатора до утворення піни. Тонким струменем влийте гаряче молоко в чай.

 Матча-яблука


Інгредієнти:

• Концентрат матчі – 30 мл

• Цукровий сироп – 20 мл

• Яблучний фреш – 70 мл

• Лід – 4 кубики


Готуємо:

Треба ретельно змішати порошок матча (5 грамів) з 50 мілілітрами води. Потім у блендері збити отриманий концентрат матчі з додаванням цукрового сиропу, яблучного фрешу та кубиків льоду. Перелийте однорідну суміш в охолоджений бокал, прикрасьте молодою м’ятою та чипсом з ананаса.

ТЕКСТ: Лєна Кончаловська