FULL Bar – це новий бар, розташований у приміщенні під рестораном Barvy на вулиці Мечникова. Відповідає за заклад Назар Макаров, бар-менеджер Barvy і найкращий бармен України 2018 року за версією конкурсу World Class. У тестовому режимі FULL Bar запрацював наприкінці вересня, відкрили заклад 25 жовтня, а на повну потужність – з лабораторією та картою коктейлів від найкращих українських барменів – бар почне роботу на початку 2020 року. Наразі FULL Bar працює у четвер, п'ятницю та суботу.

Фото: Марго Дідіченко, Ярослав Друзюк

 Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Концепція

FULL Bar – це новий заклад бар-менеджера Barvy Назара Макарова, розташований у приміщенні під рестораном української кухні біля станції метро «Кловська». FULL у назві – це абревіатура: First Ukrainian Local Laboratory («Перша українська локальна лабораторія»). Назву обрали з огляду на те, що, крім бару, тут працює барна лабораторія, а в карту додадуть фірмові коктейлі провідних українських барменів. «Це [місце] не про мене, це про українську барну культуру. У нас є багато класних барменів, є кілька різних шкіл, які просувають культуру вперед. Ми всі робимо одну справу. І хочемо зібрати наші головні досягнення в одному закладі», – розповідає Макаров.

 FULL Bar

Де: вулиця Мечникова, 3

Коли: 18:00-03:00 (четвер, п’ятниця і субота)

Телефон: 068 888 8044

Facebook

Назар Макаров у ресторані Barvy

Переможець конкурсів барменів World Class 2018 і Drinks Come True 2019 Макаров розповідає, що переносить у новий заклад підхід Barvy – з використанням українських інгредієнтів та українських акцентів у класичних коктейлях. «Я активно беру участь у конкурсах протягом останніх трьох років, за цей час було близько десяти турнірів. І в кожному з них я використовував українські інгредієнти. Для мене це означає – те, що ми робимо, потрібно не лише тут, воно конкурентне й за кордоном», – каже співзасновник і шеф-бармен FULL Bar.

Уперше FULL Bar відчинив двері наприкінці вересня, прийнявши гостьову зміну сінгапурського бару Tippling Club у межах міської програми барного шоу Barometer. Певний час заклад працював у тестовому режимі, офіційне відкриття відбулося 25 жовтня. Лабораторія та коктейльна карта від українських барменів почне працювати на початку 2020 року.

Локація

FULL Bar розташований в одній будівлі з рестораном Barvy на вулиці Мечникова, але заклад має окремий вхід. Орієнтир з боку, ближчого до вулиці Басейної – автомийка. Вхід у підвальне приміщення – під скляним навісом.

За проєкт FULL Bar відповідала команда архітектора Слави Балбека Balbek Bureau. Головний виклик і водночас головна особливість приміщення – стеля. У закладі хотіли уникнути акценту на стелю, тому закрили її натяжною конструкцією, схожою на сталактити. «Ми співпрацювали з Інститутом електрозварювання імені Патона, де є єдиний в Україні запатентований зварювальний апарат», – розповідає Макаров. У складну конструкцію вмонтували аудіосистему, що дає змогу забезпечувати якомога кращу якість звуку в приміщенні. Для цього в просторі уникнули гострих кутів, за винятком меблів. Підкреслили інтер’єр хвилястими латунними вставками, що підсвічуються на стінах.

У барі близько 60 посадкових місць, з яких 17 – навколо прямокутної барної стійки в центрі. Ще частина приміщення за склом, там інструменти для барної лабораторії на зразок центрифуг і роторного випарювача, а також обладнання для ферментації і роботи з дріжджами. «Тут відбувається магія», – каже Макаров.

Бар

Улітку Назар Макаров здобув перемогу на конкурсі Drinks Come True від виробника джину Bombay Sapphire. Спочатку на національному етапі, а згодом і на східноєвропейському, що відбувся в Лондоні. Український бармен зробив у виступі ставку на новий формат коктейлю, який назвав Monotail. «Це коктейль, всі компоненти якого є одним цілим. Ми досягаємо цього ефекту за допомогою ультразвукової дифузії», – пояснює Макаров. Додає, що водночас Monotail має вміст спирту на рівні білого вина, а замість води у ньому використовують березовий сік.

У коктейльній карті Monotails присвячено окремий розділ. Серед п’яти коктейлів по 250 гривень – напій Soul of Bombay на джині, молочній кислоті та березовому соку, із яким Макаров здобув перемогу на конкурсі у Великій Британії. Також пропонують коктейлі Subtropical Wine, Corn Wine, Refreshing Wine та Pure Bellini.

Інші чотири розділи в коктейльній карті FULL Bar пропонують нестандартний підхід до змішування напоїв. Наприклад, у категорії 21th Century Martini показують новий погляд на класичний коктейль Martini: «Ми хочемо показати вам, що за допомогою роторного випарювача можна «витягнути душу» з будь-якого коктейлю і приготувати його в стилі Martini – з притаманними йому мінімалізмом і міцністю, але з насиченими й раніше не доступними нотками». «Це така гра на очікуваннях гостя: йому приносять Negroni, який смакує як Negroni, але у формі Martini й цілком прозорий», – каже Макаров. Також пропонує прозорі версії Cosmopolitan, Woo Woo, Penicillin і Mai Tai. Усі коктейлі в категорії по 250 гривень.

У розділі DNA Berries and Fruits, своєю чергою, роблять акцент на смак фруктів і ягід, які відтворюють у напоях на основі о-де-ві – прозорого продукту подвійної перегонки та ферментації. До прикладу, в асортименті Apple на яблучному о-де-ві та Raspberry на малиновому по 220 гривень.

Також у FULL Bar пропонують коктейлі, які витримують у бочках. Водночас використовують діжки з дуба звичайного із Західної України. «Завдяки витримуванню коктейлю в бочці ми досягаємо глибини смаку та аромату, а коктейль стає більш щільним і кремовим», – пояснюють у барі. Приміром, це класичний коктейль на основі джину Martinez (300 грн), Rob Roy (320 грн) на віскі Singleton 12-річної витримки та Vieux Carre (330 грн) на ромі Mount Gay.

Ще один акцент FULL Bar – хайболи. «Це категорія, яку необґрунтовано ігнорують в Україні, хочеться це виправити», – каже Макаров. Доповнює, що хотів передати в ній смаки, відомі з дитинства. Наприклад, це Amber Cream Soda (240 грн) на Johnnie Walker Black Label та Beetroot G&T (220 грн) із буряком.

У перший період роботи в FULL Bar подають й основні коктейлі з барної карти Barvy. Зокрема, це флагмани «Київський Мул», «Old Fashioned по-київськи», «Гуцульський сауер», «Димний абрикос», «Малина та прянощі» та «Містичний ґімлет». Готують на прохання у барі й класичні коктейлі, але найближчим часом Макаров хоче зібрати всю класику в окреме меню.

Окрім того, у FULL Bar пропонують кілька гарячих і холодних позицій їжі. Серед гарячих – три види вареників, зі щукою і вершковим сиром (165 грн), а також смажені з ягняти (165 грн), смажені з олениною (225 грн). Ще пропонують курча-гриль без кісток (185 грн). В асортименті також карпачо з оленя з трюфельним соусом (210 грн) і сет канапе зі шпротами, форшмаком і телячим тартаром. «Це прості, але водночас вишукані позиції, які для нас адаптувала команда Barvy», – каже Макаров.