На Міському ринку їжі, який відкрився цього літа в Одесі, ви можете як поїсти, випити, послухати концерти, так і взяти їжу з собою або придбати додому свіжі рибу та морепродукти, хліб, солодощі та алкоголь.

Фото: Євген Карєв

Площа всього Ринку – 1200 м2, висота стель – 12 м. За словами засновника, Алекса Купера, за день Ринок відвідують 1000-2000 людей. Під час концертів на ринку може бути одночасно до 700 людей.

Міський ринок їжі заснував Алекс Купер, якому належать заклади Cooper Burger, Mao, Givi to me, Молодість та Пишечна. Також він керує громадським рестораном 4Сity. Міський ринок їжі знаходиться в одній будівлі разом із ще чотирма закладами Алекса Купера.

 Міський ринок їжі

де: Рішельєвська 9а

коли: 11.00 - 23.00

Цю будівлю побудували між 1910 та 1913 роками. Раніше тут був комерційний банк, потім – кінотеатр.

Дизайн — від одеського архітектора Павла Добровольського та команди Слави Балбека. Простір складається з 2,5 поверхів. У кінці першого – стоїть сцена, на якій виступають локальні гурти та музиканти з усієї України. Тут також можна почути класичну музику під час обіду.

На Ринку багато посадкових місць: загалом столи великі, на другому поверсі більше індивідуальних столів. Стільці та лави – металеві та з дерева. Їжу подають більше – в паперовому посуді, менше – в пластиковому, а також на металевих підносах.

Заклади та ціни. Перший поверх

Для тих, хто любить корисну їжу, на першому поверсі є Супова Фо. У них ви знайдете два види супів: Фо Бо з яловичиною та рисовою лапшою – 95 грн., та з куркою – 75 грн. Окрім того, можна скуштувати три види лапші – з куркою, свининою та креветками – від 65 до 90 грн.

Інший заклад здорового харчування – Vegano Hooligano. В меню є роли з фалафелем, або тофу гриль, або картоплею та норі – 55 грн. Супи – грибний, сочевичний та гаспачо – від 40 до 50 грн. Найдорожчий чізбургер Vegan Power – 95 грн.

Також у закладі Свєжак є великий вибір смузі від 60 до 70 грн. за півлітра.

Різні види хумусу з грибами, курятиною, телятиною та фалафелем можна скуштувати в Hummus Bar. Ціни: від 59 до 87 грн.

Поряд – хотдоги від Eleven Dogs, які коштують від 59 до 87 грн.

Тим, хто любить м'ясо, сподобається локація «Свиня на сіні». Тут варто скуштувати свинні ребра, які готуються у великій коптильні. Коштують 33 грн. за 100 г. До них ви можете взяти пікулі фрі з огірків, кабачків, моркви та цвітної капусти – 40 грн.

Неподалік розташована локація Fratelli з піццою та пастою, яку вони виготовляють самі. Найдешевша – паста болоньєзе за 84 грн., найдорожча – тальятеле з лососем – 158 грн.

На першому поверсі також є локація грецької їжі Піт. Ціни: піта з куркою або свининою – 65 грн., оливки фрі – 45 грн.

В Симбіозі можна обирати морозиво: фісташкове, лимонний та полуничний сорбе, солона карамель – 19-25 грн. Та формувати власні круасани з начинками.

Неподалік також є пекарня Bread, де можна придбати солодощі та хліб.

Під самою сценою на першому поверсі знаходиться бар «ХХI век». Пиво коштує 39 грн. за півлітра, коктейлі – 51-75 грн.

Якщо хочеться кави, тут є еспресо-бар «Тишина». Ціни: допіо – 30 грн., флет уайт зі збитим молоком – 45 грн., холодна кава від 50 грн.

Другий поверх

На другому поверсі найбільші черги до рибної гастролавки «Чорноморка». Тут можна придбати свіжу рибу та морепродукти з собою, або з'їсти вже приготовані. Тут є кілька видів креветок, устриці, скат, рапани тощо. Устриці коштують від 35 до 95 грн. за штуку. Їх подають з винним оцтом та лимонним соком. Найдешевша страва на локації коштує від 40 грн за 100 г, найдорожчі 110-150 грн – це гребінці, кальмари та креветки. Можна також замовити півкіло чорноморських мідій в томатному або вершковому соусі – 90 грн. По четвергам – знижка 20% на рибу.

Інший заклад на другому поверсі – Грильовня. Там можна самим обрати шматок м'яса та спосіб приготування. Ціни: «Куряку на гіляку» – 45 грн за 150 гр., свинина та телятина – 60 грн.

До м'яса та риби на другому поверсі є пиво та вино. ODD Brew – локальне крафтове пиво. Ціни від 60 до 90 грн за бокал. Та бар з вином Bar.Do, де можна придбати бокал або пляшку українського, італійського, чилійського та французького вина. Бокал коштує 45-95 грн. Пляшка 110 – 250 грн. За те, щоб вам відкрили пляшку треба буде заплатити від 60 до 100 грн.

І ще одна локація з алкоголем – НЕтихий бар. Він знаходиться трохи вище другого поверху. Насправді, це найтихіше місце на Ринку. Тут можна випити коктейлі Aperol Spritz, Old Cuban, Chocolad Old Fashioned. Ціни від 100 до 135 грн.

На Ринку ще планують відкрити стейк-хауз та тартар-бар «Сире та смажене».