The Village Україна дізнається, як вибирати черешні.


Марія

продавчиня фруктів на Бессарабському ринку

Як не прогадати з черешнею? Хороший продавець завжди дасть скуштувати перед покупкою.

Моя головна порада – дивитися на корінець черешні. У хорошої ягоди корінці не сухі, зелені, свіжі. Якщо корінець засох – краще черешню не брати. Це і для чорних, і для жовтих плодів.

Яка має бути консистенція? Це вже хто як любить – комусь більше подобається тверда, комусь мякіша. Головне, аби не зіпсована.

Богдан Вашека

старший продавець відділу овочів та фруктів у goodwine

Передусім – купувати черешні потрібно у безпечному місці. Якщо є сумнів, варто попросити сертифікат. Нітратоміру не віримо, він не підходить для визначення безпечності.

Якими повинні бути черешні? Ягода має бути суха, без гнилі, плісняви та сторонніх запахів та присмаків. Колір і консистенція можуть бути різними, треба пробувати та обирати смачну для себе. Коли куштуємо, ламаємо плід на дві частини, дивимось, чи є комахи та гусениці.


Фото: Ярослав Друзюк для The Village Україна