Український шеф-кухар Володимир Ярославський провів кулінарний майстер-клас для учнів однієї з київських шкіл. Захід організували в межах проєкту некомерційної організації Electrolux Food Foundation за підтримки виробника побутової техніки Electrolux.

Шеф-кухар показав дітям, як можна перетворити корисні продукти на смачні страви й розказав, як правильно купувати та зберігати фрукти й овочі. Наприклад, він порадив не класти банани, ананаси та помідори до холодильника, адже вони не люблять холоду. А також запропонував корисну звичку: набирати на тарілку невелику кількість їжі, а в разі потреби брати додаткову порцію. Це допоможе не переїдати та мінімізувати відходи.

У кінці зустрічі школярі могли спробувати овочеві салати з різними видами заправок і вгадати, з чого вони зроблені.

Враження школярів від майстер-класу

Під час майстер-класу Володимир Ярославський дав коротку лекцію про основи здорового харчування. Він порадив робити свій раціон максимально різноманітним і розказав, чим можна замінити м'ясо та рибу. Наприклад, горох, нут, квасоля, чечевиця та горіхи також є гарними джерелами великої кількості білків.

Крім того, шеф-кухар наводив факти з прикладами, які пояснювали, чому та як нераціональне використання ресурсів впливає на планету та суспільство. Наприклад, щоби виготовити один бургер, використовують понад два літри води, а третина всіх харчових продуктів у світі перетворюються на викиди.

«Проєкт Food Heroes, який створили за ініціативи Electrolux, дуже важливий і корисний не тільки для здоров’я дітей, але й для збереження нашої планети. Ми повинні вдосконалювати свої харчові звички та споживати їжу свідомо. Я був радий дізнатися, що сучасні діти вже дещо знають про сталий розвиток і хочуть дізнатися ще більше. Сьогодні запустили пілотний захід, але я сподіваюся, що ми зможемо проводити такі уроки систематично», – говорить Володимир Ярославський.


Food Heroes уперше запустили в Україні в межах глобальної ініціативи шведського виробника побутової техніки Electrolux. Компанія розпочала проєкт навесні 2018 року й уже провела кулінарні воркшопи для понад 30 000 дітей з усього світу. Electrolux планує розвивати освітню програму зі здорового харчування в Україні й надалі.

Володимир Ярославський – шеф-кухар, співвласник ресторанів Lucky та Chefstable, суддя кулінарного телевізійного шоу «МастерШеф Україна».


МатеРіал підготовлено за підтримки Electrolux