Українські шеф-кухарка Олександра Стукальська (The Cinematographer's Party, «Лола») і шеф-кондитерка Аліна Прокопенко (Mater) запустили фудбюро Butter Buro в Парижі. 

Butter Buro – творча група, яка «дає можливість відкрити їжу з різних сторін і ракурсів», описують концепцію власниці. Таку назву обрали, оскільки «масло – це один із головних інгредієнтів для приготування страв, зокрема десертів, а також місцева [паризька] добре відома залежність», – розповідають шефині. До того ж слово buro використовують не лише на позначення простору: з італійської його також перекладають як «масло». 

У Butter Buro шефині роблять кейтеринг для брендів і приватні замовлення, а також організовують концептуальні вечері. Серед їхніх проєктів – кейтеринг для французького бренда одягу Claudie Pierlot і парфюмерного дому D’Orsay. Також готують власне масло до Великодня. 

Згодом хочуть відкрити й кулінарну студію для «гастрономічних зустрічей» і шоурум для продажу прикрас для столу й десертів. «Ми хочемо створювати візуальний і гастрономічний експірієнс у будь-яких країнах світу й, звичайно, в Україні також», – діляться засновниці в коментарі The Village Україна.

   

Редакція The Village Україна розповідала про заклади, що відкрили в Києві за березень. Також ми висвітлювали відкриття лютого й топ нових ресторанів 2023 року в Києві.

   

Традиційні, веганські, з начинкою, натхненні українським і світовим спадком. Від 150 до 15 000 гривень. Ми зібрали великий (але не вичерпний) гайд великодньою випічкою від пекарень з усієї України. 

Обкладинка й фото: Butter Buro