Кафе й фермерську крамницю «Сніданішна» відкрили на проспекті Науки в Харкові.

«Ми прагнемо показати мінімалістичну, сучасну, нешароварну українську культуру. А також хочемо дати друге життя традиційним українським стравам», – розповідають для The Village Україна.

Проєкт створили харківʼяни Михайло й Дарʼя Лазарєви – співзасновники кавʼярні «ЛяТюШо», а також підприємець у сфері громадського харчування Борис Ломако.

Шеф-кухар закладу – Андрій Ганістрат. Тут акцентують увагу на сніданках, але, крім того, можна скуштувати банош, зупу, качану кашу з качиною ногою, вареники, ґомбовці й десерти. У закладі також є українська піч, у якій готують страви з меню.

З меню:

Запечені яйця з бурячками – 160 гривень

Закарпатські ґомбовці з вишнями – 180 гривень

Дуже ледачі варенички 180 – гривень

Грибна зупа – 160 гривень

Банош із грибами й фермерською бринзою – 220 гривень

Картопляні галушки з кольоровим овочевим соте – 170 гривень

Томлена качина ніжка з качаною кашею – 320 гривень

Галушки зі шкварками й карпатською мачанкою – 210 гривень

Вершковий банош із томленими телячими щічками – 240 гривень

У «Сніданішній» щоранку випікають свіжий хліб, який у закладі подають з маслом. До Великодня тут виготовляють автентичну паску «Берегиня», її готують з журавлиною й родзинками, а зверху прикрашають плетінням із колосків ручної роботи.

Серед винної карти виключно українські вина: від абрикосового до ігристого. Дизайн закладу розробила Катерина Ярова, яка «вписала» автентичні елементи й традиції в дизайн: пано з очерету, мазані стіни з вкрапленням конопель, народні орнаменти, вовняні й дерев’яні текстури, кажуть у «Сніданішній».

Тут можна придбати розписану кераміку, свічки, журнали й книги, трав’яні збори, закрутки, м’ясну продукцію власного виробництва. Також у закладі проводять винну дегустацію з сомельє «Винні мандри», а до Великодня готують майстер-клас із писанкарства.

 

Коли:

08:00–18:00

Де:

Харків, проспект Науки, 35