У Саудівській Аравії відкриють перший алкогольний магазин із 1952 року, коли в країні заборонили вживання алкоголю, пише Time.

Магазин відкриють у дипломатичному кварталі столиці Ер-Ріяд і продаватимуть алкоголь тільки дипломатам-немусульманам.

Покупці мають зареєструватися в мобільному застосунку Diplo, щоб купувати алкоголь. Дипломатам заборонено приводити в магазин будь-яких гостей або людей віком до 21 року. Фотографувати в магазині теж заборонено.

Дипломати матимуть 240 «балів» на місяць, які можна буде використати в алкогольному магазині. Один літр міцних напоїв коштує шість балів, вина – три бали, а пива – один бал, пише Reuters.

Крім того, влада Саудівської Аравії запевнила, що боротиметься з незаконною торгівлею алкоголем. Уряд вводить нові обмеження на імпорт алкоголю дипломатичною поштою, яку раніше використовували для ввезення спиртних напоїв у країну. Дипломати провозили алкоголь у запечатаних пакунках, які не перевіряють під час контролю.

   

Відкриття алкогольного магазину в Ер-Ріяді – частина плану короля Саудівської Аравії ібн Салмана під назвою «Бачення–2030». Його мета – помʼякшити «релігійні закони», щоб збудувати економіку через торгівлю, туризм і культурну складову. У плані, зокрема, передбачений запуск Кубку світу з кіберспорту.