Винний ресторан Wine Love біля станції метро «Олімпійська» відновив роботу після дворічної перерви через повномасштабну війну.

Заклад перевідкрили, зберігши концепцію винного необістро: з сезонним меню, стравами з локальних продуктів, нішевим вином і вінтажним інтерʼєром, розповідають The Village Україна в команді.

Із початку повномасштабного вторгнення РФ кухня ресторану працювала як волонтерський центр і щодня готувала близько 1000 порцій їжі для українських військових, кажуть у закладі. Окрему кухню, де готують їжу для захисників і захисниць, обладнали на іншій локації.

У Wine Love кажуть, що період волонтерства вплинув на бачення того, яким має бути заклад. Тож вирішили відмовитися від «зайвої надмірності» й зосередитися на «гастрономічному багатстві».

Меню розробила шеф-кухарка Катрина Ткачук. Переважно, це страви з українських продуктів, що поєднують «європейські рецептури, сучасні техніки й авторське бачення».

У ресторані можна спробувати мʼясні, овочеві страви й десерти: курячий паштет, артишокову пасту й сирний мус. Крім того, збільшили кількість байтів й антипасті в меню.

З меню:

Млинці з ікрою – 380 грн

Сирний мус із буряком – 240 грн

Артишокова паста – 260 грн

Курка з грибами – 420 грн

Судак із цитрусовим бербланом – 530 грн

Мільфей з яблуком і журавлиною – 240 грн

Біле вино Domaine Du Pelican – 295 грн

Червоне вино Villa Calicantus – 175 грн

У винній карті поєднали «традиції й експерименти», зокрема натуральні й нішеві вина. До винної карти відібрали лише ті вина, що вразили команду під час дегустації, кажуть співвласники.

Крім вина, можна скуштувати алкогольні коктейлі від шеф-бармена Назара Качали. Коктейльна карта має два розділи: класичні коктейлі в сучасній інтерпретації, як-от French 75 чи Old Fashioned, а також авторські, зокрема з імбирним пивом або селерою чи спеціями.

 

 

Інтерʼєр закладу теж оновили. Квіткову композицію на стелі замінили на гілки дерев і маки з елементами оригамі. Декор приміщення планують оновлювати щосезону. Наразі локація прикрашена хвоєю й новорічними іграшками.

Wine Love має «таємну кімнату» для закритих вечер невеликих компаній. Крім того, у закладі проводитимуть винні дегустації й шефські вечері, зокрема щоб впливати на формування винної культури в Україні, кажуть у закладі.

 

Коли

16:00–22:00

Де

вулиця Велика Васильківська, 100

   

Винний ресторан Wine Love вперше відкрили у комплексі «Торонто-Київ» напроти костелу Святого Миколая, що між станціями метро «Олімпійська» й «Палац Україна», наприкінці листопада 2019 року. Заклад відкрили засновник мережі кав’ярень One Love Coffee Володимир Задірака й бізнесмен Сергій Шкарбан.

обкладинка й фото: Wine Love