Сервіс з автоматизації закладів Poster запустив функціонал для онлайн-чайових за QR-кодом. Комісія для онлайн-чайових становить 1,7%, а виплата відбувається на карту офіціанта миттєво.

«Команда закладу Hunny в Одесі вже майже місяць працює з онлайн-чайовими Poster. За цей період сума чайових для офіціантів зросла приблизно на 30%», – каже співзасновник Hunny і Groove.Bar Олександр Валігурський.

Попит на оплату чайових через QR-код зріс у кілька разів через збій у роботі «Київстар», кажуть у Poster. «У період збою Kyivstar, коли гості оплачували рахунки переважно через QR-код, сума чайових зросла всемеро», – додає керівниця дніпровської кавʼярні White Єлизавета Поданєва.

Крім того, Poster знижує комісію для QR-оплат за чеком з 1,5% до 1,3%. «Знижена комісія робить оплату за QR-кодом навіть дешевшою, ніж оплату в терміналі, адже не треба платити за оренду банківського термінала», – кажуть у Poster.

Онлайн-чайові інтегрували в Poster QR – сервіс, що дає можливість закладам створювати власні QR-меню, а клієнтам – залишати відгук й оплачувати чек. Перші 15 днів користування Poster QR (меню, оплата, відгуки й чайові) безкоштовні. Далі – 252 гривні на місяць. Підключити сервіс можна за посиланням.

  

Poster – це українська IT-компанія, що розробляє хмарну систему автоматизації для кафе й ресторанів. Компанію заснували на початку 2013 року в Дніпрі.