Ресторан Bernardyn відкрили 18 листопада на Соборній площі у Львові, біля комплексу Бернардинського монастиря.

Стиль закладу Bernardyn обрали «100 років без ремонту». Його дизайн допомагали створювати мистецтвознавець Влодко Костирко й реставратор Василь Карпів.

Шеф-кухар закладу Володимир Мамотенко – бренд-шеф ресторану у готелі «Вежа
Ведмежа». Тут готують класичну і європейську кухню. Поснідати в закладі можна з 8:00 до 12:00.

З меню:

Тартар з телятини – 275 гривень

Карпачо з телятини з білими грибами – 290 гривень

Капрезе – 220 гривень

Салат із хрумким окунем – 210 гривень

Салат із лососем й авокадо – 285 гривень

Юшка грибна – 190 гривень

Бульйон курячий 155 – гривень

Шурпа закарпатська – 190 гривень

Вершковий суп із лососем – 260 гривень

Банош з бринзою та шкварками – 195 гривень

Заклад розташований у будинку, який збудував львівський архітектор Міхал Фехтер для Товариства львівських столярів у 1875 році. Їхню продукцію, підлогу й меблі, продавали по всій Європі. У 1950 році тут була майстерня з ремонту годинників.

Заклад розташований в історичному центрі міста, на Соборній площі, з краєвидом на Бернардинський монастир. Колись увесь простір площі займали шанці, рови, високі мури для укріплення. На початку 19 століття всі фортифікації почали розбирати, а площу забудовувати кам’яницями в стилі історизму й еклектики. Площу назвали в 1993 році на честь Акту Злуки в 1919 році.

  

The Village Україна продовжує підбивати підсумки року, розповідаючи про заклади, які відкрили у Львові впродовж 2023 року. 

Також ми закликаємо голосувати за ваших фаворитів у Google-формі, яку можна заповнити прямо в цьому матеріалі. Голосування читачів триватиме рівно два тижні, ми оголосимо переможців на тижні 18–22 грудня.

 

 Коли:

08:00–22:00

 Де:

м. Львів, Соборна площа, 17