Список 50 найкращих барів світу оголосили на церемонії щорічного міжнародного рейтингу The World's 50 Best Bars, яка цьогоріч пройшла в Сінгапурі.

Переможцем став бар Sips у Барселоні. Це перша перемога закладу, який заснували два роки тому. «У Sips розуміють, що напої можуть бути серйозними, а подача – необовʼязково», – кажуть журі.

У першій десятці по два бари з Лондона, Мехіко-Сіті й Барселони, зокрема, переможець The World's 50 Best Bars у 2022 році – Paradiso. Українські бари не ввійшли до переліку.

Sips, Барселона (Іспанія)

Double Chicken Please, Нью-Йорк (США)

Handshake Speakeasy, Мехіко-Сіті (Мексика)

Paradiso, Барселона (Іспанія)

Connaught Bar, Лондон (Англія)

Little Red Door, Париж (Франція)

Licoreria Limantour, Мехіко-Сіті (Мексика)

Tayer + Elementary, Лондон (Англія)

Alquimico, Картахена (Колумбія)

  Himkok, Осло (Норвегія). Бар за рік піднявся в рейтингу на рекордні 33 позиції.

Бар Lady Bee в столиці Перу Лімі отримав спеціальну нагороду One To Watch від Campari, а Roda Huset зі Стокгольма – нагороду Sustainable Bar («Бар сталого розвитку») від Ketel One.

Приз за найкращий дизайн отримав бар Night Hawk із Сінгапура, а «Іконою індустрії» у 2023 році визнали бармена Ренато Джованні. Найкраще відкриття року – Line в Афінах.

Бар Night Hawk у Сінгапурі

Рейтинг склали на основі голосів 680 членів журі, розділених навпіл за статевою ознакою. Церемонію нагородження вперше в історії нагороди провели в Азії. У 2022 році The World's Best Bars також уперше провели не в Лондоні, а в іншому місті – Барселоні.

Повний список 50 найкращих барів світу можна переглянути за посиланням, а розширений перелік зі 100 барів – тут.

   

The World's 50 Best Bars – це щорічна премія, яка відзначає найкращі бари світу з 2009 року. У 2021 році рейтинг вдруге поспіль очолив лондонський Connaught Bar, а у 2022-му – бар Paradiso в Барселоні, який у 2021 році посів третє місце.