Уряд Брюссельського столичного регіону з 2024 року зобов’язуватиме великі супермаркети передавати непродані продукти на благодійність, пише The Mayor. У такий спосіб підвищуватимуть продовольчу безпеку регіону, відзначає видання.

Нові правила стосуватимуться магазинів площею понад 1000 квадратних метрів. До цієї категорії потрапляє понад сотня супермаркетів у регіоні.

Низка супермаркетів у Брюсселі вже передають благодійним організаціям продукти, які не встигають продати до завершення терміну придатності. Загалом щомісяця маркети жертвують трохи більше тонни харчів, відзначає видання.

Із 2024 року запровадять правову базу, щоб спростити процес передачі продуктів між супермаркетами та благодійними організаціями.

За задумом, програма має вирішити проблему дисбалансу між попитом і пропозицією в харчовому секторі, зменшити об'єм харчових відходів та покращити розподіл ресурсів між мешканцями.

Лише у Брюсселі продовольчої допомоги потребують 70 тисяч людей, відзначають у міністерстві соціального забезпечення.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Британський ритейлер Marks & Spencer відмовиться від етикеток «придатний до» на овочах і фруктах, щоб зменшити кількість харчових відходів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі