Кафе «Бути Sofie» перевідкрили у форматі повноцінного ресторану зі сніданками, обідами й вечерями. До цього заклад працював на двох літніх терасах на території заповідника «Софія Київська».

Ресторан відкрили в приміщенні консисторії 17 століття, в інтер’єрі вирішили відтворити атмосферу паризької вітальні. За дизайн закладу відповідали рестораторки Олена Бебко-Мінаєва й Наталя Іванцова, а також засновниця проєкту «Кловський сад» Ніна Лісаченко.

В інтер’єрі зберегли старовинний дубовий паркет і піч початку 20 століття. Також в оформленні використали антикварні меблі, картини, дзеркала, люстри з бахромою й квіти.

Меню ресторану розробив український шеф Ігор Крамаренко, який раніше вже працював із проєктами Rose Family (Spicy NoSpicy, Odesa Restaurant).

«Ігор відтворив улюблені страви містян у форматі сучасної київської кухні, аналогу якій не знайти у всьому світі: тут авокадо-тост гармонійно співіснує з лінивими варениками, картопляники – з устрицями з аджикою, і ромова баба чудово товаришує з баскським чизкейком», – каже команда. Спешл закладу –медовик із трояндовим варенням.

Із безалкогольних напоїв у меню є чай, кава, лимонади й фреші. Також у закладі пропонують коктейлі, вина, бутильоване пиво й міцні спиртні напої.

З меню:

Вівсянка на пряженому молоці – 185 грн

Авокадо-тост із фетою й гранатом – 265 грн

Ліниві вареники – 210 грн

Салат з ростбіфом – 240 грн

Устриця з аджикою – 130 грн

Курячий бульйон – 155 грн

Печеня з яловичиною – 310 грн

Шоколадний фондан – 230 грн

Щоп’ятниці в ресторані жива музика.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Кафе «Бути Sofie» почало роботу на території «Софії Київської» в липні 2021-го. Заклад відкрили за ініціативи директорки заповідника Нелі Куковальської, а концепцією й реалізацією займалися співзасновниці ресторанів Spicy NoSpicy й Odessa Олена Бебко-Мінаєва та Наталя Іванцова.


Коли

09:00–21:00

Де

м. Київ, вулиця Володимирська, 24

Телефон

096 038 42 56


 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.