У Дубаї запрацював перший ресторан сучасної української кухні YOY. Заклад розташований на Palm Jumeirah, The Pointe.

«Наше завдання – за допомогою гастродипломатію доносити українську культуру», – розповідає виданню «Емірати Сьогодні» керівник з маркетингу Олег Садковський.

YOY має базове постійне меню і страви, які змінюватимуться залежно від шеф-кухаря – у ресторан планують привозити по 10–12 шефів на рік.

У ресторані пропонують скуштувати борщ із печі, банош із каштанами, галушки з аспарагусом і трюфельною сметаною, вареники з вишнею, бринзу з варенням ялини чи «кокосове сало».

У закладі кажуть, що «робота з вогнем» – це їхня основна компетенція.

У меню є велика кількість напоїв із «несподіваним смаком». Наприклад, ряжанка з дровʼяної печі, яку подають із запеченим гарбузом, чипсами й топінамбуром або авторський квас на житньому хлібі.

У меню є й алкогольна карта: хріновуха з 10 інгредієнтів, перцівка з медом, наливка з вишні й кави, настоянка з копченої груші, витриманої в дубі.

В інтерʼєрі переважає мінімалізм і велика кількість деревини, яка має нагадувати автентичний український дім.

YOY має багато предметів інтерʼєру ручної роботи, виготовлених в Україні: люстра у вигляді гнізда лелеки, глиняні глечики від майстра із Закарпаття, косівська кераміка й килими з гірського містечка Карпат.

Відкрита кухня побудована навколо дров’яної печі. У Львівській кахлярні для її оздоблення замовили 4000 кахлів, які створила українська художниця Оксана Чепурна.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

обкладинка й фото: YOY, Альона Леанович