Після відновлення роботи 54% закладів в Україні просіли у виторгу проти цього ж періоду 2019 року. У половини – спад на 30% і більше. Про це свідчить дослідження компанії Poster.

Проаналізували показники близько 550 закладів (клієнтів компанії Poster) з тих областей України, де вже дозволена повноцінна робота закладів.

Більшість з них – заклади демократичного й середнього цінових сегментів. Порівнюваний період – з 29 червня по 5 липня 2020 року і з 1 по 7 липня 2019 року. Та щоб оцінити, наскільки великий вплив карантину на динаміку виторгу, у Poster також проаналізували обсяг продажів у цих закладах у 2018–2019 роках.

«Вирішили поглянути, наскільки сильно карантин вплинув на динаміку виторгу, де слід карантину, а де просто щорічний тренд. Ми спеціально відібрали у вибірку цих досліджень ті заклади, які працюють у галузі вже понад 3 роки», – коментує Родіон Ерошек, співзасновник і CEO Poster.

Дослідження показує, що зростання виручки в закладах, які досліджували, через карантин сповільнилося більш ніж в 15 разів.

Незважаючи на це, після відновлення роботи 81% закладів змогли зберегти або підвищити свій середній чек. як порівняти з торішнім липнем.

Найважчим місяцем для рестораторів став квітень: виторг у той місяць склав усього чверть від лютневої, відкритими залишалися тільки 32% закладів.


Poster – перша хмарна система автоматизації для українських кафе, ресторанів і магазинів. Заснована на початку 2013 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі