Українські ресторатори влаштовують акцію із проханням дозволити повноцінно відкрити ресторани з 25 травня. Флешмоб від «Української ресторанної асоціації» відбудеться в соцмережах 21 травня о 14:00.

«З 22 травня відкривають громадський транспорт, спортивні клуби. З 25 травня запускають метро. Ресторани точно можуть працювати більш безпечно, організувати дезінфекцію та все, що необхідно для безпеки їхніх гостей, ніж метро», – розповідають організатори.

За словами співзасновника асоціації Сергія Трахачова, мета флешмобу – добитися відкриття ресторанної індустрії разом із відновленням роботи метро, наземного громадського транспорту, спортзалів і готелів.

«Нині без роботи та засобів для існування залишилися 80% працівників української ресторанної індустрії, це приблизно 800 тисяч українців. Ми впевнені, що стежити за гігієною та безпекою під час поширення вірусної інфекції значно простіше, [ніж у громадському транспорті]. Ми точно безпечніші для гостей, ніж громадський транспорт», – розповів у коментарі The Village Україна Трахачов.

Він додав, що відкриття літніх майданчиків з 11 травня стало одним із досягнень ресторанної спільноти в комунікації з владою, але цього недостатньо для повернення на докарантинні обороти.

«Літні майданчики є сенс відкривати тільки рідкісним щасливцям, які розташовані в дуже прохідній активній локації, або тим, хто працював на доставку під час карантину, а це менше половини українських закладів. Добитися відкриття літників для нас передусім було важливо з точки зору сигналу гостям – ми відчинили двері, у нас безпечно», – додає керівник «Української ресторанної асоціації».

Асоціація також провела опитування серед 2300 людей протягом 18–20 травня: 26% опитаних планують повернутися в заклади за місяць після відкриття ресторанів і за умови відсутності нових спалахів захворювання.


 Відновити роботу літніх майданчиків, за умови виконання правил Міністерства охорони здоров’я, дозволили в Україні з 11 травня.

«Усі хочуть потусуватися»: читайте репортаж київськими закладами, які відновили роботу літніх майданчиків.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.