У рубриці «Слово шефа» The Village Україна у співпраці з різними закладами запитує шефів, яка концепція їхньої кухні та що потрібно спробувати насамперед.

Ресторан

Viva Oliva NAPOLETANA

Київ, вулиця Пушкінська, 16

www.vivaoliva.com.ua

Години роботи

Щодня, 11:00-23:00

Сніданки у будні дні, 
8:00-11:00

Середній чек

350 гривень

на одного гостя

Новий ресторан італійської кухні Viva Oliva відкрили місяць тому на Пушкінській, 16, в історичному центрі Києва. Тут готують традиційні італійські страви: класичні антіпасті, салати, домашню пасту, піцу в дров’яній печі; пропонують автентичні італійські південні десерти. Меню складав неаполітанський шеф, спадковий піцейоло та пастічіоло – Маріо Сіані.

Інтер’єр та атмосфера

Інтер’єр закладу простий і лаконічний – зручні меблі, багато зелені, оздоблення натуральним деревом і м’яке світло ламп. Це міська локація, де зручно снідати, зустрічатися з друзями, обідати і вечеряти із сім’єю. У NAPOLETANA сервірують традиційний італійський аперитиво, є пропозиції для вегетаріанців і дитяче меню.

У будні з 8:00 до 11:00 подають європейські сніданки, до яких пропонують традиційні неаполітанські бріоші (булочки із солодкого тіста) з апельсиновою цедрою, корнето (рогалики з кремом пастічера) і графи (bombe all’italiana, як їх називають у Неаполі).

Яка особливість закладу?

Особливість закладу – традиційна неаполітанська піца, яка відповідає всім вимогам Асоціації справжньої неаполітанської піци (AVPN): дров’яна піч від Stefano Ferrara, піцейоло-неаполітанець, борошно Caputo Rosso з Неаполя та італійські продукти. Класичні італійські рецепти, цікаві гастрономічні традиції.

Маріо Сіані


шеф-кухар

«Я народився у ресторані, у неаполітанській родині спадкових кондитерів і піцейоло. Сім’я була і залишається моїм натхненням. Я переконаний традиціоналіст: класика і першоджерела, ось до чого я прагну у своїх стравах, чим ділюсь зі своїми гостями.

Але італійська кухня – це не лише піца та паста карбонара, я хочу розповідати про це киянам. Корнето і графи з кремом, пастичера до сніданку – італійці на Півдні снідають солодкими антіпасті fritturina, які неодмінно потрібно подавати з холодним білим вином – традиційний варіант неаполітанського аперитиво, який ми пропонуємо в четвер, п’ятницю та суботу ввечері. У найближчих планах – різдвяна випічка та цікаві рецепти домашніх паст».

Які страви варто спробувати насамперед?

Піца Crudaiola

Це уособлення принципів традиційної неаполітанської піци: інгредієнти прості та їх мало. Оскільки температура у печі досягає 450-500 градусів, піца випікається надзвичайно швидко, до однієї хвилини, моцарела і чері за цей час лишаються дуже соковитими, до них додають свіжі прошуто ді Парма та руколу.

259 грн

Пікантна паста лінгвіне із сибасом, томатами чері та цукіні

Італійці люблять сибас, або, як його ще називають, pesce azzuro, а поєднання у соусі для пасти сибаса, цукіні й томатів чері вже стало класикою. У Viva Oliva NAPOLETANA з таким соусом готують лінгвіне – виходить свіжо і делікатно.

239 грн

Кролик ала качаторе

Кролик ала качаторе, тобто по-мисливськи, це домашній неаполітанський рецепт. М’ясо томлять з травами та білим вином, подають традиційно з пеперонатою. Пепероната – це суміш з тушкованих болгарських перців, приготованих з додаванням свіжих томатів, цибулі, часнику і свіжого базиліку.

349 грн

Torta della nonna

У перекладі «бабусин торт», традиційний південноіталійський пісочний пиріг із заварним кремом. До речі, з чашкою ранкового капучино – це популярний варіант солодкого сніданку в сонячній Кампанії.

79 грн

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ