У рубриці «Слово шефа» The Village Україна у співпраці з різними закладами запитує шефів, яка концепція їхньої кухні та що потрібно спробувати насамперед.

  

Ресторан

Bernardazzi

Одеса, вулиця Буніна, 15

Facebook

Години роботи

12:00-23:45

щодня

Середній чек

700 грн

Ресторан Bernardazzi відкрили в старовинній будівлі Одеської філармонії та назвали на честь її архітектора – Олександра Бернардацці. Тут авторська кухня з сезонними стравами та локальними продуктами поєдналася з найбільшою винною картою в Україні.

Олексій Дмитрієв


керівник і шеф-сомельє

У чому особливість ресторану Bernardazzi?

У нашому ресторані найбільша винна карта України: понад 1200 позицій та понад 4500 пляшок вина. Ми підтримуємо розвиток винної культури, проводимо дегустації та фестивалі вина.

У 2012 році ми стали володарями нагороди «Best of Award of Excellence» (2 келихи) від журналу Wine Spectator. Уже шість років поспіль Bernardazzi підтверджує унікальність і широту асортименту своєї винної карти.

Яка атмосфера в ресторані?

Ресторан відкрили в старовинній будівлі Одеської філармонії, пам’ятці архітектури XIX століття. Серце закладу – внутрішній дворик в італійському стилі, з оазисом зелені та квітів.

У будівлі раніше розташовувався Будинок актора, після якого залишилася сцена з білим роялем. Щовечора в ресторані грає джаз у виконанні найкращих піаністів міста, а у вихідні його доповнюють контрабас, вокал або саксофон.

У ресторані є спеціально обладнана винна кімната з клімат-контролем і  стелажами; інтер’єр доповнюють старовинні вітражі.

Олександр Йоурз


Шеф-кухар ресторану. Брав участь у гастрономічному фестивалі Madrid Fusion та конгресі для шеф-кухарів Fontegro.

Яка концепція кухні у Bernardazzi?

Для нас важливе гармонійне поєднання вина і їжі. Меню створене здебільшого на локальних і сезонних продуктах, тож оновлюється щомісяця.

Багато уваги ми приділяємо пошуку якісного локального продукту. Переважно купуємо в овочевих фірм і співпрацюємо із фермерами. У травні нас порадував сезон спаржі, ми зробили три страви саме з білої (королівської) спаржі – найбільш соковитої та смачної.

Щодня я виходжу до гостей і спілкуюся з ними, запрошую на екскурсію на свою кухню. У нас особлива творча атмосфера: грає музика з вінілових платівок, висять картини, які я малюю харчовими продуктами (соки, пудра, муси тощо). Усе, що нас надихає, ми перетворюємо в їжу, тому кожна страва має свою історію і філософію.

Які три страви варто спробувати насамперед?

Сирники

139 ГРИВень

Сирники з домашнього сиру з начинкою із заварного крему, сметаною та ірискою. Страву можна замовити лише у вихідні під час дії ранкового меню з 11:00 до 15:00.

Форшмак

129 ГРИВЕНЬ

Сезонна версія традиційного одеського форшмака, який урізноманітнили сальсою з огірка і яблука, а із соусів додали айолі та васабі. Ця нова страва-закуска з’явилася лише в червні.

Чорноморський рапан

входить в обідній сет

Чорноморський рапан із птітімом (макаронні вироби, схожі на кускус), ботаргою з камбали та чипсами з пармезану. Страва входить у меню обідніх сетів, яке діє з 12:00 до 15:00 в будні. У цей час можна замовити 2 страви за 250 грн, 3 страви за 300 грн або 4 страви за 350 грн.


МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ