Розповідаємо, куди можна піти і що подивитись у вихідні під час святкувань Дня Києва. В огляді концерти, фестивалі, кіно та виставки.

Концерт «Океану Ельзи» на ВДНГ

КОЛИ: 26 травня, 19:00

ДЕ: ВДНГ

СКІЛЬКИ: 250-950 гривень

ЛІНК

«Демократичний» концерт гурту «Океан Ельзи» влаштують на ВДНГ. На території виставкового центру встановлять сцену 360 градусів із суцільною фан-зоною – VIP-місць із сидіннями на концерті не буде.

Вартість квитка у звичайну фан-зону – 250 гривень і 950 гривень за суперфан під сценою.

Відео-запрошення від Святослава Вакарчука на концерт 

День Києва у КАРЗ-12

КОЛИ: 26 травня, 12:00-23:00

ДЕ: КАРЗ-12, вулиця Костянтинівська, 73

Вхід вільний

ЛІНК

На території урбан-кластеру КАРЗ-12 проведуть фестиваль. Там облаштують простір для настільного тенісу, Cultural Geographies створить дитячу зону, а Projector влаштує майстер-клас з ілюстрацій, де кожен зможе намалювати Поділ мрії.

За їжу, крафтове пиво та музичну програму відповідає бар «Хвильовий». Організатори також смажитимуть каштани й готуватимуть плов. Під час святкування Дня Києва на КАРЗ-12 курсуватиме вагончик із просеко від Bubble&Fun.

В асоціації «Українська рослинна індустрія» розкажуть, як правильно садити дерева, і відвідувачі зможуть посадити свої рослини на території промзони. Крім того, організатори закликають приносити меблі, щоб облаштувати простір.

Фестиваль вуличної культури Hypecon

КОЛИ: 26 травня, 11:00-20:00

ДЕ: Арт-причал

СКІЛЬКИ: 150-750 гривень

ЛІНК

Міжнародний фестиваль вуличної культури вперше відбудеться у Києві. З 2017 року Hypecon влаштовували у Стамбулі, Відні та Празі. Відвідувачі матимуть змогу познайомитися з дизайнерами та брендами вуличного одягу й купити нові кросівки на фестивалі. У рамках Hypecon також проведуть аукціон лімітованої пари взуття.

Kyiv Film Festival 2019

КОЛИ: 26 травня, 16:00

ДЕ: кінотеатр «Київська Русь», вулиця Січових Стрільців, 93

СКІЛЬКИ: 60 гривень

ЛІНК

На кінофестивалі покажуть 12 стрічок у короткометражному, експериментальному та анімаційному жанрах. Серед них роботи з Великої Британії, Швейцарії, Мексики, Індії, Бразилії та України.

Крім того, на фестивалі демонструватимуть французький фільм «Душа, яка тане» (Melting soul) – документальну стрічку про місто Норильськ в Арктиці, яке постало на місці ГУЛАГу. Квитки на нього треба придбати окремо.

Melting Souls - Trailer from DE FIL EN DOC on Vimeo.

Трейлер стрічки «Душа, яка тане» (Melting soul)

Radioday open air

КОЛИ: 25 травня, 14:00-23:00

ДЕ: площа Конституції

Вхід вільний

ЛІНК

RadioDay – щорічний безкоштовний фестиваль електронної музики з нагоди Дня радіо. Цього року хедлайнером заходу став електронний дует Modestep з Лондона. Вони вперше виступлять в Україні.

Також у лайнапі: Dj Tapolsky, MamaRika,Giga1, Dilemma та інші. Фестиваль у Маріїнському парку триватиме до 23:00. Опісля – afterparty в Зеленому театрі.

Виставка «Обабіч» у Мистецькому Арсеналі

КОЛИ: 22-30 травня

ДЕ: Мистецький Арсенал

Скільки: вхід за квитком на Книжковий Арсенал

ЛІНК

На виставці представлять роботи фотографів Віктора Марущенка та Марка Невілла. Організатори пропонують «поглянути на місце й кордони уявного або фізичного сусідства між людьми». Куратор проекту – Єжи Онух.

До експозиції увійшли знімки людей та краєвидів Донбасу від Марущенка, зроблені 15 років тому й тепер, і фото Марка Невілла з його подорожі Україною.

Раніше ми вже писали про всі найцікавіші виставки травня у Києві.

Зустріч «Кіно померло, нехай живе кіно!» з режисером Пітером Ґрінвеєм

КОЛИ: 26 травня, 11:00

ДЕ: готель Aloft Kiev, вулиця Еспланадна, 17

СКІЛЬКИ: 300-500 гривень

ЛІНК

Британський режисер проведе авторську зустріч у рамках міжнародного кінофестивалю «Молодість», який щорічно проходить у Києві з 1970 року.

Пітер Ґрінвей – представник англійського кіноавангарду, автор фільмів «Кухар, злодій, його дружина і її коханець», «Ейзенштейн у Гуанахуато» й «Таємниці «Нічної варти». Режисер створює картини, у яких візуальні образи домінують над сюжетом та історією.

Робоча мова зустрічі – англійська. До 23 травня квитки можна придбати за 300 гривень, до 25 травня – за 400 гривень, а в день зустрічі квиток коштуватиме 500 гривень.

«Хамерман Знищує Віруси» на «Антирейдерському концерті»

КОЛИ: 26 травня, 15:00-21:00

ДЕ: Пейзажна алея біля Музею історії України

Вхід вільний

ЛІНК

Організатори першого фестивалю традиційної єврейської музики Kyiv Klezmer Fest у Києві влаштують біля Музею історії України на Пейзажній алеї «Антирейдерський концерт».

Тут виступатимуть «Хамерман Знищує Віруси», GrozovSka Band, Рushkin Klezmer Band, Babuci and Brothers та інші. Концерт біля Пейзажної алеї триватиме до вечора і буде безкоштовним.

Хамерман Знищує Віруси - «Фрейд»

Показ фільму «Колір граната» Сергія Параджанова

КОЛИ: 26 травня, 19:00-22:00

ДЕ: кіноклуб Evropa, провулок Шевченка, 5

Вхід вільний

ЛІНК

«Колір граната» – поетична кінопритча Сергія Параджанова, знята у 1968 році на кіностудії «Арменфільм». Стрічка розповідає про життєвий і творчий шлях вірменського поета Саят-Нова. У ній немає діалогів, їх режисер замінив образотворчими прийомами.

Трейлер стрічки «Колір граната»

Благодійний «Кураж Базар»

КОЛИ: 25-26 травня, 11:00-23:00

ДЕ: ВДНГ, 19-й павільйон

СКІЛЬКИ: від 150 гривень

ЛІНК

На барахолці «Зірковий Кураж Базар» продаватимуть свої речі музиканти, актори та інші відомі особистості. Зокрема, Kyivstoner, Володимир Дантес, Ольга Цибульська, Дана Павличко, Василь Гроголь та інші.

На «Кураж Базарі», зокрема, виступатимуть Laud, Bahroma, гурт «МЫ», Dasha Kolomiec, Jerry Heil, учасники шоу «Голос країни». А ще на локації облаштують великий інклюзивний Діснейленд.

100% прибутку передадуть на благодійність. Організатори планують зібрати 1,5 мільйона гривень. Зокрема, гроші спрямують в центр соціальної адаптації підлітків з інвалідністю Open4U та в літній табір для дітей із комплексними порушеннями Space Camp.

Квиток на один день коштує 150 гривень, на два дні – 250 гривень. Придбати їх можна тут.

Posted by Кураж Базар on Tuesday, April 16, 2019

Цифрові експозиції Босх, Далі, Пікассо + «Магія імпресіонізму»

КОЛИ: 25, 26 травня, 11:00-22:00

ДЕ: культурно-мистецький комплекс Artarea

СКІЛЬКИ: 200 гривень

ЛІНК

Культурно-мистецький комплекс Artarea на два дні відкриває всі наявні цифрові експозиції: «Dali. Digital. Surrealism», «Босх. Химери, що оживають», «Пікассо: періоди геніальності» та найновішу «Магія імпресіонізму. Моне. Ренуар».

Усі виставки можна буде переглянути, придбавши один вхідний квиток.

Фестиваль архітектури для дітей Archikidz

КОЛИ: 25, 26 травня, 10:00-17:00

ДЕ: проспект Лаврський, 7

Вхід вільний за попередньою реєстрацією

ЛІНК

Тема цьогорічного фесту – «Об’єднані містом». Організатори підготували низку майстер-класів, лекції від українських та зарубіжних архітекторів та конкурси з призами.

Діти, зокрема, зможуть пограти Minecraft, створити власний архітектурний проект і навчитись малювати скетчі. Вхід безкоштовний, однак потрібно зареєструватись.

Окрім архітектурної гри для дітей, на фестивалі також буде програма для дорослих: лекції, майстер-класи, інсталяції та перформативні практики.

Художній проект «Печера Золотої Троянди»

КОЛИ: 25 травня – 15 червня

ДЕ: виставковий простір Closer

Вхід вільний

ЛІНК

«Печера Золотої Троянди» – феміністичний художній проект. Окрім виставки, організовуватимуть перформанси, лекції, читання та зустрічі.

Виставка названа на честь італійського телесеріалу 90-х та розкаже про «класичну проблематику становлення і визнання жіночої (в значенні не-чоловічої) особистості, її емансипації, визнання, проблеми набуття нею голосу в просторі Логосу».

Учасницями проекту стали Уляна Биченкова, Вішня Вішня, Марина Габа, Юлі Голуб, Анна Щербина та інші.

Відкриття виставки відбудеться 25 травня о 19:00. Відтак її можна буде побачити щодня з 12:00 до 20:00, окрім неділі на понеділка.

Фото: обкладинка - Oli Zitch / flickr; 1 - Карз-12; 2 - Hypecon; 3 - Radioday open air; 4 - Віктор Марущенко; 5 - Artarea; 6 - Archikidz Festival; 7 - «Печера Золотої Троянди».