У Києві вперше влаштували вечірку під брендом Boiler Room. Локальними організаторами проекту стали засновники київських рейвів Схема. Розповідаємо, як це було.

Якщо зовсім коротко: Схема влаштовує рейв, а команда Boiler Room знімає це. Згодом записи з’являться на офіційних онлайн-майданчиках Boiler Room.


Знайти рейв у нічній промзоні досить просто – просто йдіть за молодими людьми, які опівночі перебігають на червоне перехрестя Межигірської та Набережно-Лугової. Для Boiler Room x Схема обрали цех на території подільського заводу Tetra Pak.

«Рєбята, всі пожалуста 200 метров дальше. Тут вход служебний», – охоронець заводу біля прохідної скеровує гостей. Вхід з написом Guest List призначений для тих, кому пощастило не стояти у черзі.

Черги починаються просто на проїжджій частині – усі не помістилися перед в’їздом на територію заводу. Організатори скеровують людей та просять проходити далі: якщо у вас вже є квиток – вам ліворуч, якщо плануєте купити його на вході – стаєте правіше.

Черга довжиною близько 100 метрів не залишає ілюзій: доведеться почекати. Більшості людей навколо близько 20 років. Якщо хочете виділятися у натовпі – у нагоді стане БДСМ-маска ведмедя або старе кімоно.

Поруч дівчина захоплено розповідає, як завжди мріяла потрапити на Boiler Room. Дослухати її аргументи не вдається, бо саме в цей момент хтось із організаторів підходить, щоб підказати – можна пройти на сусідні пункти контролю, там менше людей. Рухаємось вперед і економимо завдяки підказці 20 хвилин.

Ближче до пункту перевірки хлопець намагається долити у пляшку з горілкою грейпфрутовий сік. Прогнозовано, дозатор робить цю маніпуляцію неможливою. Більш досвідчені друзі підказують колезі – є ефективніший спосіб приготування коктейля: просто п‘єш горілку в і запиваєш соком…

«Ребята, у меня важное объявление – я открываю вино!», – каже він, розібравшись з горілкою. Далі дискусія про те, чи варто зупинитись і не підходити ближче, поки не доп’ють вино, чи краще рухатися з чергою та викинути недопиту пляшку на контролі.

Його друг у цей час риється в рюкзаку, розбираючи запаси: «Сидр ещё есть... У меня есть столько всякой х..ни! Есть даже «Активия»! Книжка даже есть...»

40 хвилин у черзі: Проходимо перший контроль. Охоронець перевіряє кишені, повільно обшукує металодетектором та розглядає ключі від авто.

Біля смітників лежить те, що не дозволили пронести на рейв: ноги манекена, розкладний ніж зі штопором, плівка для камери.

На наступному пункті контролю одягають браслети та ставлять штамп з написом «Схема». Браслети затискають плоскогубцями – кажуть, так надійніше та зручніше.

Останній кордон охорони просто перевіряє наявність браслета і печатки. Тут обходиться зовсім без черги.

Перед входом до цеху – велика освітлена зона для відпочинку. Щоб потрапити на танцпол, проходиш крізь масивні металеві ворота.

Квадратну сцену змонтували просто посеред цеху. Це один з важливих елементів формату Boiler Room – за спиною у артиста мають також танцювати люди. Часто на вечірках Boiler Room там всього кілька десятків людей. У Києві все зовсім не так – глядачі розподілися рівномірно, тому з усіх боків від артиста на подіумі – рівномірно заповнений танцпол.

Ще одна цікава деталь простору – по периметру танцпол обмежують широкі подіуми, на яких теж можна танцювати. Це вирішує одразу кілька задач: і видно артиста, і заповнений кадр. Знімальна група Boiler Room розмістилася на подіумі перед музикантами.

Навколо танцполу досить простору, лишається багато вільного місця біля двох барів з обох боків приміщення. Під стінами на підлозі знаходять місце ті, кому хочеться хвилинку перепочити.

Ще один нетиповий для київських рейвів елемент Boiler Room – тут є ведучий. На кожній вечірці проекту між виступами коротко вітають усіх, хто прийшов, та оголошують наступного артиста. Такий формат. Ведучим першого у Києві Boiler Room x Схем став народний депутат Сергій Лещенко.

Лайнап київського Boiler Room складається з українських артистів. У списку Stanislav Tolkachev, Voin Oruwu, Wulffius, Konakov, John Object, Vladimir Gnatenko та інші.

О 2:00 ті, хто прийшли з квитками, вже можуть не стояти у черзі. Хоча гостям без квитків все ще доводиться чекати 10-15 хвилин. До 3:00 майже всі, хто хотів потрапити на рейв, вже на місці, тому в черзі не доводиться стояти зовсім.

Далі буде.

Фото: Андрій Баштовий