Редакція The Village Україна зібрала варіанти, як можна провести вихідні в Києві – виставки, ярмарки, концерти, дегустації, фільми, стендапи й варіанти для сімейного відпочинку.

слухайте прем'єру подкасту «Вулиця Степана Бандери»

Вечірка в Balu на Великій Житомирській


Кафе з індійською кухнею Balu влаштовує Opening Party на честь відновлення роботи після паузи: тепер пропонуватимуть страви не лише з Індії, а з інших країн Азії. На відвідувачів чекає велкам-дринк, диджей і розіграш патріотичних футболок. 50% від прибутку з відкриття передадуть на благодійність.

Коли: 7 жовтня, о 18:30

Де: Balu, вулиця Велика Житомирська, 27;

Щоб забронювати столик, треба написати сюди.

Виставка хризантем на Співочому полі


Щорічна квіткова виставка на Печерському ландшафтному парку Співоче поле. Тут презентують тисячі бутонів осінніх квітів, здебільшого хризантем. Окрім квіткових композицій, будуть фотозони й зони відпочинку.

Виставку мали відкрити 30 вересня, але через погодні умови перенесли. Тепер відкриття запланували на 7 жовтня. Відвідати виставку можна буде до 30 жовтня.

Коли: з 7 жовтня щодня, з 10:00 до 19:00

Де: Співоче поле, вулиця Лаврська, 31

Скільки: 100 гривень для дорослих, 25 гривень для дітей.

Квитки можна купити на території Співочого або тут.

Важливо: вхід для пенсіонерів, людей з інвалідністю I–III категорій і представників ЗСУ безоплатний. Вхід для ВПО (дорослий) з 50% знижкою.

«Маркет незламних» у River Mall


Цими вихідними ТРЦ River Mall об’єднує національних виробників і крамарів й організовує сучасний формат платформи з продажу українських товарів, взуття й аксесуарів «Маркет незламних».

Список «незламних брендів», які будуть представлені на маркеті, можна глянути тут.

Коли: з 7 по 8 жовтня, з 11:00 до 20:00, 9 жовтня, з 11:00 до 19:00

Де: 3-й поверх River Mall, біля фудкорту

Скільки: вхід вільний

Показ фільму «Атлантида» в Українському домі


У кінопросторі Українського дому відбудеться спецпоказ фільму «Атлантида». Після перегляду можна буде поговорити з режисером Валентином Васяновичем, журналістом Денисом Казанським і політологом Євгеном Магдою про майбутнє Донбасу й Україну після перемоги.

Події стрічки «Атлантида» розвиваються у 2025-му році, «за рік після закінчення російсько-української війни». Україна перемогла й повернула Донбас. Проте територія вже стала зоною екологічного лиха, а головний герой страждає від посттравматичного синдрому.

Коли: 8 жовтня, о 15:00

Де: Український дім, вулиця Хрещатик, 2;

Скільки: 70 гривень

Квитки

Екскурсії «Місцями Революції гідності» від Музею Майдану


Екскурсії центральними вулицями Києва, на яких розгорталася Революція гідності. Гід розкаже про те, чому люди виходили на Майдан, як мирний протест переріс у революцію й де на вулицях Києва й досі збереглися сліди жорстокого протистояння.

Маршрут пройде повз Михайлівський собор, через вулицю Михайлівську, майдан Незалежності, Головпоштамт, монумент Незалежності, алею Героїв Небесної Сотні та Дзвін Гідності. Триває екскурсія дві години.

Коли: 8 жовтня, об 11:00

Де: центральна брама Михайлівського собору

Скільки: безоплатно, але за попередньою реєстрацією.

«Хамерман знищує віруси» в Opera


«Хамерман знищує віруси» з благодійним концертом виступить в Opera Concert Hall Kyiv. Частину коштів від зборів направлять у фонд «Аеророзвідка» і LvivHost.

Коли: 8 жовтня, о 17:00

Де: Opera Concert Hall Kyiv, вулиця Володимирська, 50;

Скільки: 250 гривень (на вході – вільний донейт від 350 гривень)

Квитки

Осінній вернісаж у Ботанічному саду


У Ботсаду Гришка проведуть виставку плодів «різних видів нетрадиційних культур»: айва, кизил, аронія, горобина, зизифус, хурма, хеномелес, годжі. Продаватимуть саджанці цих плодів, а також їстівного каштану, декоративних яблунь. Також буде дегустація джемів різних плодів, продаж яблук і яблучного соку власного виробництва.

Під час ярмарку проведуть розіграш двох лотів. Кошти з лотів, дегустації й продажу джемів будуть перераховані на допомогу ЗСУ.

Коли: 8 та 9 жовтня, з 10:00 до 18:00

Де: Національний ботанічний сад імені М.М. Гришка

Скільки: вхід вільний

«Сімейні вихідні» в Мистецькому арсеналі


У Мистецькому арсеналі підготували події для розвитку креативного мислення і творчості. У програмі сімейне заняття зі стретчингу від «ЕБШ», арттерапевтичне заняття «Колір проти суму», майстер-клас «Супутники античних богів» для дітей. Також можна буде познайомитися з авторами української дитячої літератури. На деякі події потрібна попередня реєстрація.

Коли: 8 та 9 жовтня, з 11:00 до 17:00

Де: Мистецький арсенал, вулиця Лаврська, 10–12

Скільки: 50 гривень (вхідний квиток для одного) і 150 гривень («Сімейний квиток» на чотирьох) 

Дітям до 5 років вхід безоплатний.

Квитки

Осінній ярмарок у ресторані «Прага»


Щорічний ярмарок біля озера з алеєю художників і фудкортом на території ВДНГ. Тут будуть представлені роботи українських митців і виробників, шоколадний майстер-клас для дітей, анімація, диджей-сет і їжа від ресторану «Прага», рибного закладу Marlin та італійського Montecchi Capuleti.

Коли: 9 жовтня, о 12:00

Де: ресторан «Прага», проспект Академіка Глушкова, 1;

Скільки: вхід вільний

«Стендап та вино» в K.Point


Жартуватимуть (і не тільки) Макс Вишинський, Андрій Бережко, Сергій Степанисько й Артур Петров. 25% вартості від проданих квитків передають на потреби ЗСУ.

Коли: 8 жовтня, о 18:00

Де: K.Point, вулиця Глибочицька, 72

Скільки: від 390 гривень

Квитки

Концерт комікеси Насті Зухвалої


Настя Зухвала (раніше відома як Настя Дєрская) зі стендап-концертом під назвою «Рафінована лють», який вона написала за час повномасштабного вторгнення Росії в Україну, виступить у МЦКМ.

Коли: 9 жовтня, о 17:00

Де: МЦКМ «Жовтневий палац», Алея Героїв Небесної Сотні, 1;

Скільки: від 300 гривень

Квитки

Дегустація сидрів в Avangarden


Галерея та бар Avangarden запрошує на дегустацію натуральних сидрів і пері з Франції й Ірландії від крафтових сидроробів. «Фермери не обробляють власні сади, власноруч збирають врожай і виготовляють сидр і пері із мінімальним втручанням – усе автентично й естетично, як ми любимо». У меню односортові сидри, пет-нати (натуральне ігристе вино), скін-контакт (різновид вина) і сидри, створені за традиційним методом.

Коли: 9 жовтня, о 17:00

Де: Avangarden, вулиця Січових Стрільців, 23–А

Скільки: 650 гривень

Записатись на дегустацію можна тут.

Підпільний Стендап з Васьою Байдаком у Pepper’s Club


На сцені Вася Байдак, Єгор Шатайло, Артур Петров, Свєта Немонежина, Саша Жипецький. 20% з продажу квитків передають на ЗСУ.

Коли: 9 жовтня, о 18:00

Де: Pepper’s Club, вулиця Князів Острозьких, 8

Скільки: 300–400 гривень

Вхід бійцям ЗСУ та ТРО безоплатний.

Квитки