«Космічне техно» в Collider, полтавські Local у «Хвильовому», перегляд фільму «Стоп-Земля» разом із режисеркою Катериною Горностай, презентація нового альбому гурту «Разбітае Сэрца Пацана», акустичний сольник «Другої Ріки», чемпіонат із поїдання хінкалі та хардкор-техно на Нижньоюрківській – добірка подій, які пройдуть 21–23 січня в Києві.

«Разбітае Сэрца Пацана» з новим альбомом


Культовий білоруський рок-гурт «Разбітае Сэрца Пацана» представить у «Сквоті» новий альбом – «Шансофф». У новому повноформатнику гурт змішує синт-поп, диско 80-х і шансон. За словами фронтмена гурту, цей реліз натхненний затриманням гурту й усіх його слухачів під час концерту в Білорусі.

КОЛИ: пʼятниця, 21 січня, 20:00

ДЕ: Squat 17b, вулиця Терещенківська,   17–Б

СКІЛЬКИ – 300 грн

КВИТКИ

Космічні рейнджери та техно в Collider


Нічний клуб Mint Condition проведе чергову вечірку Aliens із космічними рейнджерами, техно, олдскульним трансом і хаусом. За сюжетом, вони транспортують на Землю космічний лайнап: Bejenec, Carl H, Maksym Tkach, а також Bru & Dolu.

КОЛИ: пʼятниця, 21 січня, 23:00–08:00

ДЕ: Collider, вулиця Кирилівська, 60

СКІЛЬКИ – 300 грн

КВИТКИ

Українські фільми з аудіодескрипцією в «Лірі»


У кінотеатрі «Ліра» українську комедію «Тільки диво» та короткометражку «Неймовірно сліпий випадок» покажуть з аудіодескрипцією. Це означає, що слабозорі люди зможуть стежити за розвитком сюжету фільмів за допомогою аудіокоментарів. У «Лірі» кажуть, що це можливість дізнатися, що таке «якісна аудіодескрипція» кіно. Покази триватимуть лише один день, 21 січня.

КОЛИ: пʼятниця, 21 січня, 17:00–20:00

ДЕ: кінотеатр «Ліра», вулиця Велика Житомирська, 40

Вхід вільний

ПОДІЯ

Перша вечірка Dots у 2022 році


На першій вечірці Dots у 2022 році виступить берлінський виконавець Narciss, латвійсько-грузинська музикантка Ksenia Kamikaza, дві діджейки з Риги – Sabinē та VZ, а також українці S.A. Tweeman, Detcom, Kichi Kazuko, Sqeef і Mode Luke.

КОЛИ: пʼятниця-субота, 21–22 січня, 23:00–09:00

ДЕ: Keller Bar, вулиця Кирилівська, 71

СКІЛЬКИ – 400 грн

КВИТКИ

«Най буде кіно» в Будинку кіно


У Будинку кіно пройде дводенний фестиваль «Най буде кіно», де збирають людей, що цікавляться будь-яким мистецтвом, дотичним до кіно. На фестиваль можна принести свій фільм, музичну композицію, художню виставку або навіть сценарій, які можна продемонструвати на широкий загал. Щовечора після основної програми – обговорення в ресторані «Вавилон».

КОЛИ: пʼятниця-неділя, 21–23 січня, 17:00–03:00

ДЕ: Будинок Кіно, вулиця Саксаганського, 6

СКІЛЬКИ – 300–1000 грн

КВИТКИ

Local Showcase у «Хвильовому»


У «Хвильовий» укотре «повним комплектом» приїжджають артисти полтавської промо-групи Local, до якої входять Wasya App, Timchuk і Merk. Виконавці привезуть нові треки в жанрах техно, мінімалу та диско.

КОЛИ: субота, 22 січня, 22:00–04:00

ДЕ: «Хвильовий», вулиця Верхній Вал, 18

СКІЛЬКИ – 200 грн

КВИТКИ

Фестиваль повітряних куль «Монгольфʼєрія»


На ВДНГ ушосте відбудеться зимовий фестиваль повітряних куль «Монгольфʼєрія», на якому кожен відвідувачів може піднятися в повітря на тепловому аеростаті. Організатори кажуть, що на землі зігріватимуть на фудкортах, а також танцювальних і розважальних зонах.

КОЛИ: субота, 22 січня, 12:00–15:00

ДЕ: ВДНГ, проспект Академіка Глушкова, 1

СКІЛЬКИ – 490–750 грн

КВИТКИ

Ірландське техно в «Арсенал XXII»


У клубі «Арсенал XXII» виступить ірландський діджей Kettama, який спеціалізується на грувових міксах техно та хаусу. Окрім нього, у цю ніч гратимуть також Noizar, Cantrust і Radiant Futur.

КОЛИ: субота, 22 січня, 23:00

ДЕ: «Арсенал XXII», вулиця Московська, 8

СКІЛЬКИ – 400 грн

КВИТКИ

Акустичний сольник «Другої ріки»


Поп-рок гурт «Друга Ріка» зіграє в Києві акустичний сольний концерт, який стане першим пунктом всеукраїнського турне.

КОЛИ: субота, 22 січня, 18:00

ДЕ: Atlas, вулиця Січових Стрільців, 37–41

СКІЛЬКИ – 500–2000 грн

КВИТКИ

Перегляд документалки «Хто ми? Психоаналіз українців» із режисером


«Хто ми? Психоаналіз українців» – це документальний український фільм про те, як психотравми минулого впливають на наш побут: як ми їмо, будуємо бізнес, виховуємо дітей і бачимо своє майбутнє. У Будинку кіно відбудеться спецпоказ стрічки, а після перегляду – обговорення з режисером Олександром Ткачуком.

КОЛИ: субота, 22 січня, 15:00

ДЕ: Будинок Кіно, вулиця Саксаганського, 6

СКІЛЬКИ – 150 грн

КВИТКИ

«Гіпнотичне техно» від Ænigma


У Keller Bar пройде перша вечірка «гіпнотичного техно» Ænigma у 2021 році, на якій зіграють Bohdan, Vera Logdanidi, Karma Details і Kovalenko.

КОЛИ: субота, 22 січня, 23:00

ДЕ: Keller Bar, вулиця Кирилівська, 71

СКІЛЬКИ – 250–350 грн

ПОДІЯ

Чемпіонат із поїдання хінкалі


А скільки ти зʼїси хінкалі за 90 секунд? У грузинському ресторані «Чачаварня» пройде чемпіонат із поїдання хінкалі, на якому треба зʼїсти якомога більше хінкалі за відведений час. Участь у події безкоштовна.

КОЛИ: субота, 22 січня, 19:00

ДЕ: «Чачаварня», Русанівська набережна, 10

Вхід вільний

ПОДІЯ

Фестиваль метал-музики


Фестиваль The Best Ukrainian Metal Act 2021 уже вдевʼяте нагородить найкращі українські колективи, які грають у жанрі металу. Серед претендентів – 0% Mercury, Sick Solution, Rabbit Leader, Crosschains, Pomsta, Mournful Gust і Velja. Групи отримають нагороди в трьох категоріях: найкращий колектив, найкращий альбом і відеокліп. Переможців визначатимуть музичні журналісти та кліпмейкери.

КОЛИ: субота, 22 січня, 17:00

ДЕ: Bel Etage, вулиця Шота Руставелі, 16–А

СКІЛЬКИ – 350–700 грн

КВИТКИ

Хардкорд-техно та драм-енд-бейс на Нижньоюрківській


У клубі Otel’ на Нижньоюрківській пройде перша вечірка серії Neue Kiew Härte, яка «досліджуватиме техно в його найавангардніших проявах». Лайнап на подію поділили за жанрами на хардкор-техно та драм-енд-бейс. А артисти, серед яких Alex Tune, Acid Voltage і Hapaii 5-0, виступатимуть на різних танцмайданчиках.

КОЛИ: субота-неділя, 22–23 січня, 22:00-10:00

ДЕ: Otel’, вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ – 350–400 грн

КВИТКИ

Перегляд «Стоп-Землі» з Катериною Горностай


«Стоп-Земля» – це дебютний повний метр української режисерки Катерини Горностай, який відзначили на Берлінському й Одеському кінофестивалях. Також стрічка про підлітків отримала всі головні нагороди премії кінокритиків «Кіноколо». У неділю, 23 січня, у кінотеатрі «Жовтень» пройде спеціальний показ фільму, на якому буде присутня режисерка. З нею можна буде поспілкуватися після завершення сеансу.

КОЛИ: неділя, 23 січня, 15:20

ДЕ: «Жовтень», вулиця Костянтинівська, 26

СКІЛЬКИ – 130 грн

КВИТКИ

Музика з фільмів «Гаррі Поттера»


У Будинку кіно проведуть додатковий концерт духового оркестру, який гратиме саундтреки з усіх фільмів кіновсесвіту «Гаррі Поттера». Це твори Джона Вільямса, Патріка Дойла, Ніколаса Хупера й Александра Деспла.

КОЛИ: неділя, 23 січня, 20:00

ДЕ: Будинок Кіно, вулиця Саксаганського, 6

СКІЛЬКИ – 380–800 грн

КВИТКИ