Різдвяний концерт у Національній філармонії, розпродаж картин на Нижньоюрківській, «Найтепліша виставка про київський метрополітен», фестиваль абсурду «Сутула собака Джекі Чан», концерт до дня народження Елвіса Преслі й ірландський техно-музикант Mark Gill у «Хвильовому» – 14 подій у Києві на різдвяні вихідні 7–9 січня.

Сольник Dakh Daughters


Жіночий музично-театральний гурт Dakh Daughters, стиль яких описують як «фрік-кабаре», виступить у Caribbean Club із перформансом, який називається Make Up. Це приватні історії, які мають на меті показати інший бік життя актора – той, що поза гримом. У виставі звучатимуть вірші українських поетів, зокрема Михайля Семенка, Євгена Плужника та Ліни Костенко.

КОЛИ: пʼятниця, 7 січня, 19:00

ДЕ: Caribbean Club, вулиця Симона Петлюри, 4

СКІЛЬКИ – 450–1490 грн

КВИТКИ

Різдвяний фестиваль «Київська Коляда»


У «музичному пабі» Pepper’s Club пройде різдвяний фестиваль «Київська Коляда», де облаштують місце для святкового ярмарку та виступів фолкгуртів. Усіх охочих відвідувачів навчать готувати різдвяне печиво, різні прикраси, а також іграшки із соломи та сіна. У меню пропонуватимуть спробувати кутю, глінтвейн та узвар.

КОЛИ: пʼятниця, 7 січня, 12:00

ДЕ: Pepper’s Club, вулиця Московська, 8

Вхід вільний

ПОДІЯ

Tijana T у клубі «Арсенал XXII»


У клубі «Арсенал XXII» на Різдво виступатиме представниця сербської електронної сцени Tijana T, яка змішує у своїй музиці хаус, техно та брейкбіт. Також у цю ніч на сцені зʼявляться Koloah, Noizar і Gael. Вхід на подію – 18+.

КОЛИ: пʼятниця, 7 січня, 23:00

ДЕ: «Арсенал XXII», вулиця Московська, 8

СКІЛЬКИ – 400 грн

КВИТКИ

Розпродаж картин на Нижньоюрківській


У галереї сучасного українського мистецтва «Укрмакровсесвіт» відбудеться фінальний етап розпродажу картин вітчизняних митців, які входять до колективу галереї. Для входу потрібно внести пожертву – 50 гривень.

КОЛИ: пʼятниця, 7 січня, 12:00–23:59

ДЕ: «Укрмакровсесвіт», вулиця Нижньоюрківська, 3, квартира 5

СКІЛЬКИ – 50 грн

ПОДІЯ

«Найтепліша виставка про київський метрополітен»


Український художник Олександр Грехов представить «Найтеплішу виставку про київський метрополітен». Експозиція складається із вовняних ліжників (килимів). За задумом митця, смугасті килими символізують «кольорові смужки на станціях, які ми не помічаємо через смартфони». До колекції ввійшли ліжники «Хрещатик», «Сирець», «Поштова площа» й інші, названі на честь станцій метро. Їхні макети розробили майстри з Косівського району, що на Франківщині.

КОЛИ: 7–14 січня, 08:00–22:00

ДЕ: Peremoga, Ярославів Вал, 15 (2 поверх)

Вхід вільний

ПОДІЯ

Стендап Слави Комісаренко


Білоруський стендап-комік Слава Комісаренко приїде до Києва з новою програмою жартів та історій із власного життя.

КОЛИ: субота, 8 січня, 19:00

ДЕ: Universum Hall, проспект Академіка Глушкова, 1

СКІЛЬКИ – 400 грн

КВИТКИ

Фестиваль абсурду «Сутула собака Джекі Чан»


Інародний театр абсурду «Воробушек», якому у 2022 році виповнюється 10 років, влаштовує фестиваль «Сутула собака Джекі Чан». Виступи розпочнуться із самого ранку, о 07:00, а закінчаться о 22:00. За цей час артисти зіграють вистави «Сутрєца», «Пил шарами» та «Світ очима Горобця» та «Довгу імпровізацію». Окрім того, Василь Байдак виступить із сольним стендапом. Квитки на кожну з пʼяти подій потрібно купувати окремо.

КОЛИ: субота, 8 січня, 07:00–22:00

ДЕ: Центральний будинок художника (НСХУ), вулиця Січових Стрільців, 1–5

СКІЛЬКИ – 300–1200 грн

КВИТКИ

«Підпільний стендап» у Kooperativ


Черговий «Підпільний стендап» пройде в амфітеатрі Kooperativ. На ньому виступатимуть Свят Загайкевич, Антон Тимошенко, Антон Стенюк, Ірина Гиль, а також Сергій Чирков. Організатори обіцяють, що інтерактивне спілкування з глядачами та жарти коміків, «які можуть переступати межу».

КОЛИ: субота, 8 січня, 19:00

ДЕ: Kooperativ, вулиця Січових Стрільців, 23–А

СКІЛЬКИ – 300–450 грн

КВИТКИ

Концерт до дня народження Елвіса Преслі


У клубі «Теплий Ламповий» 8 січня відзначатимуть день народження американської зірки рокабілі Елвіса Преслі, якому могло б виповнитися 87 років. Wise Guyz, Cobra Twist і Waikiki Makaki виконуватимуть кавери та треки, натхненні Елвісом, а DJ Melvis зіграє рок-н-рольний сет на вінілах.

КОЛИ: субота, 8 січня, 19:00

ДЕ: «Теплий Ламповий», вулиця Омеляновича-Павленка, 4/6

СКІЛЬКИ – 200–250 грн

ПОДІЯ

Mark Gill і Klmts у «Хвильовому»


У «Хвильовому» відбудеться вечірка електронної музики, на якій виступить ірландський техно-виконавець Mark Gill, а також київський діджей Klmts.

КОЛИ: субота, 8 січня, 22:00

ДЕ: «Хвильовий», вулиця Верхній Вал, 15

СКІЛЬКИ – 200 грн

КВИТКИ

Criminal Practice на Кирилівській


Українська музична формація Criminal Practice, до якої входять Ghetto Sunrise, Hopper Field і Roma Khropko, дасть електронний концерт у Keller Bar на честь дня народження обʼєднання. Після основного виступу Gapon і Haathi зіграють сет релакс-музики.

КОЛИ: субота, 8 січня, 23:59

ДЕ: Keller Bar, вулиця Кирилівська, 71

СКІЛЬКИ – 300–400 грн

КВИТКИ

Різдвяний концерт у Національній філармонії


У Національній філармонії відбудеться різдвяний концерт «Сезон радості», на якому музиканти симфонічного оркестру та дитячий хор виконають фрагменти з ораторії Генделя «Месія», а також колядки та щедрівки різних країн світу. Диригенткою виступить Констанція Фортунато зі США.

КОЛИ: неділя, 9 січня, 16:00–18:00

ДЕ: Національна Філармонія України, Володимирський узвіз, 2

СКІЛЬКИ – 70–350 грн

КВИТКИ

Реконструкція оригінального Сокиринського вертепу


У Мистецькому Арсеналі відбудеться перформанс-реконструкція оригінального тексту та сценарію Сокиринського вертепу, який створили в 1774 році. Дія проходитиме під акомпанемент гурту «Хорея Козацька», а також за участі Остапа Ступки, Олега Скрипки й Івана Малковича.

КОЛИ: неділя, 9 січня, 17:00

ДЕ: Мистецький Арсенал, вулиця Лаврська, 12

СКІЛЬКИ – 160 грн

КВИТКИ

Різдвяні колядки просто неба


У Храмі Святого Василя Великого, що біля Львівської площі, хорова капела «Дніпро» та камерний хор Moravski проведуть безплатний різдвяний концерт.

КОЛИ: неділя, 9 січня, 14:30

ДЕ: Храм Святого Василя Великого, Вознесенський узвіз, 7

Вхід вільний

ПОДІЯ