Різдвяні майстер-класи у «Всі. Свої», новорічна вечірка у «Довженко-Центрі» та розмова про факапи у Veterano Brownie. The Village Україна збирає події п’ятниці та вихідних, які варто відвідати (20-22 грудня).

Субота

21 грудня

Дабл Тріпл Snow Fest

Коли: 21-22 грудня, 13:00-02:00

Де: Арка дружби народів

вхід вільний

Facebook

У Києві лише на два дні відкриють міський сноупарк: біля Арки дружби народів відкриють гірку заввишики з п’ятиповерхівку, де влаштують змагання на лижах та сноубордах. Поруч з гіркою працюватиме фудкорт і великий екран з прямою трансляцією змагань. Реєстрація на змагання вже закрита, але глядачам можна приходити на захід безкоштовно.


«А потім ми танцювали» – кінопоказ у «Жовтні»

Коли: 15:40

Де: кінотеатр «Жовтень»

Скільки: 105 гривень

Facebook

«А потім ми танцювали» покажуть на великому екрані перед початком українського прокату. Шведсько-грузинський фільм Левана Акіна розповідає історію кохання двох хлопців. Стрічка транслюється грузинською мовою з українськими субтитрами.

Трейлер стрічки «А потім ми танцювали»

Різдвяні майстер-класи у «Всі. Свої»

Коли: 21-22 грудня, 11:00

Де: вулиця Хрещатик, 34

Скільки: від 350 гривень

Facebook

«Всі. Свої» влаштовують різдвяні майстер-класи: у суботу навчать, як плести класичний вінок з натуральної хвої та як його прикрасити. У неділю художниця-керамістка Анастасія Солоха покаже, як розписувати керамічні тарілки новорічними ілюстраціями. Майстер-класи тривають близько 2-3 годин, на них можуть потрапити і дорослі, і діти від 10 років. Для цього потрібно зареєструватися.


«Найдовша ніч» у «Палаці культури «Куренівка»

Коли: 18:00

Де: вулиця Костянтинівська, 73

Скільки: до 21:00 – вхід вільний;
після 21:00 – 150 гривень

Facebook

У день зимового сонцестояння в «Куренівці» буде найдовша вечірка, яка почнеться відразу після заходу сонця і закінчиться на світанку. У лайнапі, зокрема, Vacuum Formula, Mag, Sonic, Othervoice та AstroCat.


Фестиваль «Звук» в Otel`

Коли: 19:00

Де: вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки: 150 гривень

Facebook

У Києві проведуть перший захід, де виступатимуть незалежні виконавці української реп-сцени. Лайнап: O44 Rose, Yakata, The SEX, Young Siva, UA Kid та інші.


Феміністична вечірка у Creative Women Space

Коли: 17:00

Де: Михайлівський провулок, 9-Б

вхід вільний

Facebook

«Феміністки носять паєтки і роблять класні вечірки! Ми вважаємо, що для того, щоб вечірка вдалась, потрібні дві складові: вихід за межі буденності та спільна творчість», – анонсують організатори. На вечірці гратимуть диско-хіти 80-х. Дрес-код: блискітки та паєтки.


Call Super у Closer

Коли: 23:55

Де: вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки: від 300 гривень

Facebook

Call Super, який також відомий як JR Seaton та Ondo Fudd – британський продюсер, що грає техно. На вечірці будуть і Noizar та Bambu.

Неділя

22 грудня

Подільська барахолка

Коли: 22 грудня, 12:00-15:00

Де: Житній ринок

Вхід вільний

Facebook

На другому поверсі Житнього ринку влаштовують «Подільську новорічну барахолку». «Подоляни та подоляночки, гайда дарувати новорічний настрій одне одному. Кличте всіх своїх сусідів і друзів, приносьте речі, які ви готові продати за символічну ціну або обміняти на щось цікавеньке в інших учасників барахолки», – кажуть організатори.


Лекція про італійський футуризм

Коли: 12:30

Де: Milano Torino Vermuteria, вулиця Прорізна, 6

Скільки: 750 гривень

Facebook

В італійському барі Milano Torino Vermuteria влаштовують другу лекцію за бранчем. Цього разу доктор з філософії Максим Андрущенко розповідатиме про італійський футуризм – авангардний напрям у літературі та мистецтві початку ХХ століття.


Гастрокультура у Veterano Brownie

Коли: 18:00

Де: вулиця Нижній Вал, 39

Вхід вільний

Facebook

Vdvoem – тревел-проєкт Маші Ледіної та Андрія Клименка, які влаштовують гастрономічні кемпи з виноробами, фермерами та шефами за кордоном: у Франції, Італії чи на Кіпрі. Крім того, вони знімають тревел-блоги, де розповідають про подорожі у найвідоміші гастрономічні регіони світу. Послухати лекцію Маші та Андрія про заглиблення в культуру через гастрономію народів можна буде у Veterano Brownie.

П’ятниця

20 грудня

«Лажають всі» у Veterano Brownie: Марина Батуринець

Коли: 9:30

Де: Нижній Вал

Вхід вільний

Facebook

«Лажають всі» – щотижневі зустрічі із підприємцями, власниками та топменеджерами за сніданком. Цього разу спікеркою стане засновниця школи маркетингу та комунікацій Bazilik Марина Батуринець, яка розкаже про свої факапи та заснування власного бізнесу.


«Зелена п’ятниця»: лекція про екоактивізм

Коли: 19:00

Де: 10minus1, вулиця Прорізна, 10

Вхід вільний

Facebook

Екоблогерка Лада Полтавська розкаже свою історію, захоплення екологією та про zero waste. Говоритимуть про еколайфхаки на щодень і способи зменшення відходів, також поділяться корисними посиланнями.


Новорічна вечірка у «Довженко-Центрі»

Коли: 20:00

Де: вулиця Васильківська 1

Вхід вільний

Facebook

Джазова класика 20-30-х років звучатиме на новорічній вечірці Donowhere 4.0 у «Довженко-Центрі». У лайнапі – Fantastic Jazz Band і діджей-сет від Nil Tarasov. На вечірці діятиме дрес-код: стиль артдеко та 20-х років минулого століття.