Нові сезони «Бріджертонів» і «Доктор Хто», серіал за книжкою «Татуювальник Аушвіцу» і мінісеріал «Ерік» із Бенедиктом Камбербетчем у головній ролі: редакція The Village Україна розповідає про серіали, на які ми найбільше чекаємо в травні. Раніше ми також висвітлювали серіали березня та серіали квітня.

«Акапулько»

Acapulco

Трейлер серіалу «Акапулько»

Курортна історія

Молодий мексиканець починає працювати на курорті в Акапулько, але є одна проблема: він закохується в доньку свого боса. Третій сезон «Акапулько» зосередиться на двох часових лініях: одна продовжить показувати, як молодий Максімо долає карʼєрні сходинки в Лас-Колінас, а інша розкаже, як уже старший персонаж знову повертається в курортне містечко. Серіал шоуранера «Надзвичайного плейлиста Зоуї» скидається на «Білий лотос» без соціальної сатири й претензій.

Де дивитися: Apple TV+

Премʼєра: 1 травня

Сезон: 3-й

Хто робить: Остін Вінсберг («Надзвичайний плейлист Зоуї»)

У ролях: Еухеніо Дербес («Дора і загублене місто»)

«Шардлейк»

Shardlake

Трейлер серіалу «Шардлейк»

Детектив у декораціях Англії 16 століття

«Шардлейк» – це історично-містичний детектив про адвоката, на імʼя Метью Шардлейк, і його компаньйона Джека Барака в декораціях Англії 16 століття. Удвох вони мають розслідувати вбивство – справу їм доручив сам Томас Кромвель, тож шансів на похибку немає. Серіал зняли за мотивами книжок британського письменника Сі Джея Сенсома. Він помер 27 квітня, за лічені дні до премʼєри серіалу.

Премʼєра: 1 травня

Сезон: 1-й

Хто робить: Стівен Бутчард

У ролях: Шон Бін («Гра престолів»), Ентоні Бойл («Володарі неба»)

«Хитрощі»

Hacks

Трейлер серіалу «Хитрощі»

Комедія про комедіантів

Легенда стендап-комедії Дебра Венс отримує резиденцію в Лас-Вегасі, але молода комікеса, на імʼя Ава, яка починає писати для неї жарти, змушує її не спочивати на лаврах. Якщо в першому сезоні Венс поверталася в стендап, а в другому готувала повноцінний тур і спешл, то в третьому сезоні вона досягає піка популярності, але її шляхи з Авою, ймовірно, розходяться, пише Screen Rant. «Хитрощі» отримали по три статуетки «Еммі» за перші два сезони.

Премʼєра: 3 травня

Сезон: 3-й

Хто робить: Лючія Аннієло, Пол Даунс, Джен Стацкі

У ролях: Джин Смарт («Вавилон»), Ханна Ейнбіндер

«Татуювальник Аушвіцу»

The Tattooist of Auschwitz

Трейлер серіалу «Татуювальник Аушвіцу»

Вижити в Голокост

Лалі Соколов і Гіта Фурман – двоє євреїв, які зустрілися в концентраційному таборі «Аушвіц» у 1942 році, у розпал Другої світової війни. Лалі зробили татуювальником – він відповідав за чорнила й наносив ідентифікаційні номери на руки полонених. Він наніс номер і на руку Гіти, у яку невдовзі закохався. Тепер їхня мета – вижити. Серіал зняли за однойменною книжкою Гізер Морріс, що зі слів Лалі описала його спогади. Саундтрек до серіалу написав Ганс Циммер.

Премʼєра: 2 травня

Сезон: 1-й

Хто робить: Жаклін Перске

У ролях: Гарві Кейтель («Кримінальне чтиво»), Мелані Лінскі («Небесні створіння»)

«Справжній чоловік»

A Man In Full

Трейлер серіалу «Справжній чоловік»

Від творців «Маленької великої брехні»

«Справжній чоловік» – це історія про Чарлі Крокера, поважного магната нерухомості з Атланти, який збудував власну імперію, якій загрожує банкрутство й повне знищення. Утім, Крокер не готовий здатися та сприймає ситуацію як виклик, із гумором. Це ще один серіал, який стримінг зняв за книжкою, тепер – за роботою Тома Вулфа, що вийшла в друк у 1998 році.

Де дивитисяNetflix

Премʼєра: 2 травня

Сезон: 1-й

Хто робить: Девід Е. Келлі («Велика маленька брехня»)

У ролях: Джефф Деніелс («Новини»), Даян Лейн («Людина зі сталі»), Том Пелфрі («Озарк»)

«Темна матерія»

Dark Matter

Трейлер серіалу «Темна матерія»

Подорожі в часі

Джейсон Дессен – фізик, професор і просто сімʼянин. Однієї ночі, коли він повертався додому з роботи вулицями Чикаго, його викрадають. Але не якісь злодії, а він сам, проте з альтернативної версії свого життя. Джейсон потрапляє в пастку, де бачить, як проживає свої незліченні життя, але його головна мета – вирватися й урятувати свою сімʼю від себе. Серіал зняли за однойменною книжкою Блейка Крауча, яка вийшла у 2016 році. Так, сам Блейк і спродюсував цей серіал для Apple TV+. «Я написав книгу, я написав серіал. Серіал кращий», – каже Крауч.

Де дивитися: Apple TV+

Премʼєра: 8 травня

Сезон: 1-й

Хто робить: Блейк Крауч

У ролях: Джоел Еджертон («Великий Гетсбі»), Дженніфер Коннеллі («Реквієм за мрією»), Алісе Брага («Я – легенда»)

«Бодкін»

Bodkin

Трейлер серіалу «Бодкін»

Подкастери-детективи

«Бодкін» – це суміш чорної комедії та детективу про ведучого подкасту зі США, який разом зі своєю командою їде в маленьке й непривітне містечко в Ірландії, щоб розкрити досі нерозгадану справу про зникнення трьох людей на Гелловін.

Де дивитисяNetflix

Премʼєра: 9 травня

Сезон: 1-й

Хто робить: Джез Шарф

У ролях: Вілл Форте («Остання людина на Землі»), Робін Кара («Доктор Джекілл»), Девід Вілмот («Ірландець»), Шивон Каллен

«Доктор Хто»

Dr. Who

Трейлер серіалу «Доктор Хто»

Новий Доктор Хто нескінченної франшизи

Легендарна науково-фантастична франшиза «Доктор Хто» пережила понад 60 років і, власне, 15 «докторів». Поки що останній із них – зірка «Сексуальної освіти» Шуті Ґатва, якого вперше представили в цій ролі у 2023 році, у спеціальному епізоді до 60-річчя франшизи. У подорожах крізь лондонські телефонні будки його супроводжуватиме напарниця Рубі Сандей.

Премʼєра: 10 травня

Сезон: 14-й

Хто робить: Рассел Т. Девіс

У ролях: Шуті Ґатва («Сексуальна освіта»), Міллі Ґібсон

«Бріджертони»

Bridgerton

Трейлер серіалу «Бріджертони»

Секс і британські вельможі

Історію про британських вельмож початку 19 століття й сватання між ними зробили хітом Netflix чи то яскраві костюми, чи то мультикультурний кастинг у дусі «Гамільтона», чи то секс. Новий сезон зосередиться на сексі між Леді Віслдаун і Коліном Бріджертоном. «Бріджертонів» випускатимуть у двох частинах: першу – у середині травня, а другу – у червні. 

Де дивитисяNetflix

Премʼєра: 16 травня

Сезон: 3-й

Хто робить: Кріс Ван Д’юсен («Скандал»), Шонда Раймс («Анатомія Грей»)

У ролях: Джулія Ендрюс («Мері Поппінс»), Джонатан Бейлі («Джек Раян»)

«За межами»

Outer Range

Трейлер серіалу «За межами»

Ковбої та подорожі в часі

Ковбої, ранчо й подорожі в часі – другий сезон серіалу «За межами» продовжить досліджувати «темну порожнечу» у Вайомінгу, на краю ранчо Рояла Еббота, якого зіграв Джош Бролін.

Де дивитисяAmazon Prime Video

Премʼєра: 16 травня

Сезон: 2-й

Хто робить: Чарльз Мюррей («Люк Кейдж»)

У ролях: Джош Бролін («Дюна: Частина друга»), Імоджен Путс («Віваріум»), Ноа Рід («Шіттс Крік»)

«Велика сигара»

The Big Cigar

Трейлер серіалу «Велика сигара»

Засновник «Чорних пантер»

Гʼюї П. Ньютон – афроамериканський революціонер і співзасновник партії «Чорні пантери». Через звинувачення в убивстві й судові процеси він за допомогою голлівудського продюсера Берта Шнайдера, який працював над «Безтурботним наїзником» із Джеком Ніколсоном, утік до Гавани на Кубі. Про це й зняли серіал, а назвали його на честь однойменної статті в журналі Playboy, яка вийшла у 2012 році.

Де дивитисяApple TV+

Премʼєра: 17 травня

Сезон: 1-й

Хто робить: Джим Хект («Льодовиковий період 2: Глобальне потепління)

У ролях: Андре Голланд («Місячне сяйво»), Пі Джей Бірн («Вовк з Волл-стріт»)

«Ерік»

Eric

Бенедикт Камбербетч шукає сина в Нью-Йорку

Вінсент – лялькар на дитячому телешоу й батько, якого зіграв Бенедикт Камбербетч. І хоч це вже не «Шерлок», йому знову доведеться розгадати загадку, щоб знайти свого зниклого сина, Едґара. Сетинг, утім, змінився – це вже не сучасний і романтичний Лондон, а темний і брудний Нью-Йорк 1980-х років. Єдине, що утримує Вінсента від повного відчаю – малюнок синього монстра, на імʼя Ерік, який його син залишив під ліжком. Вінсент упевнений, що пошуки сина підуть на краще, якщо Ерік потрапить в ефір телебачення. Мінісеріал на шість серій створює володарка «Еммі» й премії BAFTA Ебі Морґан, а режисеркою стала Люсі Форбс («Кінець ї***ого світу»). Крім того, у креативній команді – люди, які працювали над «Чорним дзеркалом» і «Чорнобилем».

Де дивитисяNetflix

Премʼєра: 30 травня

Сезон: 1-й

Хто робить: Ебі Морґан («Година»)

У ролях: Бенедикт Камбербетч («Шерлок»)