Редакція The Village Україна розповідає про серіали, на які ми чекаємо в січні. Раніше ми висвітлювали головні серіали 2023 року за версією редакції та за результатами голосування наших читачів.

«Твоя перша остання брехня»

Fool Me Once

Трейлер серіалу «Твоя перша остання брехня»

Детектив Харлана Кобена

Майя стає вдовою після раптової смерті чоловіка. Аж раптом у дитячій кімнаті його фіксує камера. То чи помер він насправді? Детективну історію засновують на однойменному романі Харлана Кобена. 

Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 1 січня

Сезон: 1-й

Хто робить: Харлан Кобен

У ролях: Мішель Кіган («Вулиця коронації»), Річард Армітедж («Хоббіт»)

«Брати Сунь»

The Brothers Sun

Трейлер серіалу «Брати Сунь»

Детектив Харлана Кобена

Брюс – американець тайванського походження, який живе звичайним життям, поки до нього не приїздить брат із Тайбея. З’ясовується, що насправді вони є членами родини гангстерів, які були змушені залишити батьківщину. «Брати Сунь» – це новий серіал від співавтора «Американської історії жахів», у якому роль матері головних героїв виконує лауреатка «Оскара» Мішель Єо. 

Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 4 січня

Сезон: 1-й

Хто робить: Бред Фальчук («Американська історія жахів»), Байрон Ву

У ролях: Мішель Єо («Все завжди і водночас»), Джастін Чен, Сем Сонг Лі

«Ехо»

Echo

Трейлер серіалу «Ехо»

Супергеройка

Перший серіал Marvel Studios із рейтингом 18+, перший серіал кіновсесвіту з корінною американкою в головній ролі та перший серіал про супергеройку з вадами слуху. Ехо вперше з’явилася в «Соколиному оці» як союзниця героя Джеремі Реннера, а тепер отримала власний серіал. Окрім історії становлення героїні, «Ехо» буде точкою повернення в новий куток кримінального світу Marvel. Обіцяють також повернення Шибайголови (до повноцінного нового сезону) та його ворога Цабе. 

Прем’єра: 9 січня

Сезон: 1-й

Сервіси: Disney+, Hulu

Хто робить: Маріон Дейр («Краще подзвоніть Солу»)

У ролях: Алаква Кокс («Соколине око»), Чарлі Кокс («Шибайголова»), Вінсент Д’Онофріо («Суцільнометалева оболонка»)

«Кримінальне минуле»

Criminal Record

Трейлер серіалу «Кримінальне минуле»

Занадто старий для такого

Старший детектив і його молода амбітна колега починають розслідувати давню справу про вбивство, коли отримують анонімний дзвінок із новими деталями. У головній ролі – Пітер Капалді. 

Де дивитися: Apple TV+

Прем’єра: 10 січня

Сезон: 1-й
Хто робить: Пол Ратмен 

У ролях: Пітер Капалді («Доктор Хто»), Куш Джамбо

«Тед»  

Ted

Трейлер серіалу «Тед»

Ведмідь, який вміє говорити

Батьки дарують хлопчику на Різдво плюшевого ведмедика Теда, і він раптом оживає. Миле святкове диво перетворюється на рутину, коли Тед дорослішає разом зі своїм власником – на цьому побудував однойменну комедію 2012 року автор «Ґріфінів» Сет Макфарлейн. Приквел до фільму розповість історію Теда в підліткові роки в школі. 

Прем’єра: 11 січня

Сезон: 1-й

Сервіс: Peacock

Хто робить: Сет Макфарлейн («Ґріфіни»)

«Справжній детектив»

True Detective: Night Country

Трейлер четвертого сезону серіалу «Справжній детектив»

Каркоса

Перший сезон «Справжнього детектива» став феноменом у межах попкультури й привчив до того, що зірки штибу Меттью Макконахі та Вуді Гаррельсона можуть регулярно з’являтися в серіалах. Другий повів шоуранера Ніка Піццолатто десь убік, а третій не витягнув навіть Махершала Алі. Четвертий сезон антології HBO довірили вже не Піццолатто, а мексиканській режисерці Іссі Лопес. Вона буде розповідати історію про детективів, культистів і каркосу в засніжених декораціях Аляски. Новий сезон одразу вийде українською в сервісі Megogo.

Де дивитися: Megogo

Прем’єра: 14 січня

Сезон: 4-й

Канал: HBO

Хто робить: Ісса Лопес

У ролях: Джоді Фостер («Тривожна кімната»), Калі Райс 

«Месьє Спейд»

Monsieur Spade

Трейлер серіалу «Месьє Спейд»

Новий серіал автора «Ферзевого гамбіту»

У монастирі на півдні Франції за загадкових обставин убивають шістьох монахинь. Це справа, гідна відомого детектива Сема Спейда, який переїздить із Сан-Франциско в Окситанію на заслужений відпочинок. «Месьє Спейд» – це новий серіал шоуранера «Ферзевого гамбіту» Скотта Френка з номінантом на «Оскар» Клайвом Оуеном у головній ролі. 

Прем’єра: 14 січня

Сезон: 1-й

Канал: AMC+

Хто робить: Скотт Френк («Ферзевий гамбіт»)

У ролях: Клайв Оуен («Дитя людське»)

«Смерть та інші деталі»

Death and Other Details

Детектив на лайнері

Загадкове вбивство на круїзному лайнері й один детектив, який має розслідувати цю справу. «Смерть та інші деталі» – продовження тренду на детективи в стилі Агати Крісті, який запустив «Ножі наголо», із Менді Патінкіним у головній ролі. 

Прем’єра: 16 січня

Сезон: 1-й

Сервіс: Hulu

Хто робить: Майк Вайт, Хайді Коул Макадамс

У ролях: Менді Патінкін («Батьківщина»)

«Жінка в стіні»

The Woman in the Wall

Трейлер серіалу «Жінка в стіні»

Виправити

Лорна знаходить у своєму будинку тіло незнайомої жінки. Звідки взявся туп і що це означає? «Жінка в стіні» – це серіал із Рут Вілсон у головній ролі, який розповідає детективну історію з підтекстом про ставлення до жінок в Ірландії. 

Прем’єра: 19 січня

Сезон: 1-й

Канали: BBC One, Showtime

Хто робить: Джо Мерто («Банди Лондона»)

У ролях: Рут Вілсон («Коханці»), Деріл Маккормак («Гострі картузи»)

«Готель Hazbin»  

Hazbin Hotel

Трейлер серіалу «Готель Hazbin»

До чортів

Поганих людей стільки, що в пеклі починається криза перенаселення. Щоби це виправити, треба дати грішникам пекла другий шанс, вирішує принцеса пекла Чарлі й відкриває для цього спеціальний готель. «Готель Hazbin» – це мультсеріал-мюзикл у віковій категорії 18+. 

Де дивитися: Amazon Prime 

Прем’єра: 19 січня

Сезон: 1-й

Хто робить: Вівієн Медрано

«Квір Ай»

Queer Eye

Покращення

«Прекрасна шістка» продовжує робити життя інших людей трохи кращими – від гардероба до життєвих виборів. У восьмому сезоні Джонатан ван Несс, Тан Франс та Ентоні Поровскі завітають до нової локації. 

Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 24 січня

Сезон: 8-й

Хто робить: Хішам Абед

«Гризельда»

Griselda

Трейлер серіалу «Гризельда»

Vice City

Гризельда Бланко мала прізвисько «Хрещена матір кокаїну»: колумбійська наркодилерка керувала злочинною організацією в Маямі 1980-х і загинула у 2012 році. Справжню історію Бланко розповідають у серіалі від творців «Наркос», а головну роль виконує Софія Вергара. 

Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 26 січня

Сезон: 1-й

Хто робить: Даг Міро («Наркос»), Ерік Ньюмен, Карло Бернард, Інгрід Ескаєда

У ролях: Софія Вергара («Американська сімейка»)

«Володарі неба»

Masters Of The Air

Трейлер серіалу «Володарі неба»

Авіація

Стівен Спілберг і Том Хенкс зробили серіал «Брати по зброї» понад 20 років тому – задовго до того, що ми називаємо піком сучасного телебачення. «Володарі неба» – уже третій проєкт у серії після «Братів по зброї» й «Тихого океану», тепер із присвятою авіаторам, а не іншим підрозділам американської армії часів Другої світової. У касті – зірка «Елвіса» Остін Батлер, а серед режисерів – Кері Джоджі Фукунага («007: Не час помирати»), Анна Боден і Раян Флек («Капітан Марвел») і Ді Ріс («Ферма «Мадбаунд»).

Де дивитися: Apple TV+

Прем’єра: 26 січня

Сезон: 1-й

Хто робить: Ґрем Йост («Швидкість»), Джон Орлоф («Анонім»)

У ролях: Остін Батлер («Елвіс»), Баррі Кіоган («Вічні»), Каллум Тернер («Фантастичні звірі»), Йоанна Куліг («Холодна війна»)

«Експати»

Expats

Трейлер серіалу «Експати»

Ніколь Кідман у Гонконзі

Лауреатка «Оскара» Ніколь Кідман виконує роль американки, яка живе в Гонконзі. Питання експатів у своєму першому серіалі досліджує режисерка Лулу Венг, яка зняла потужний режисерський дебют під назвою «Прощання» з Аквафіною. 

Де дивитися: Amazon Prime

Прем’єра: 26 січня

Сезон: 1-й

Хто робить: Лулу Венг («Прощання»)

У ролях: Ніколь Кідман («Догвіль»)

«Протистояння: Капоте проти Лебідок»

Feud: Capote vs. The Swans

Трейлер серіалу «Протистояння: Капоте проти Лебідок»

Від авторів «Американської історії жахів» 

Суперпродюсер Раян Мерфі запустив антологію «Протистояння» на піку «Американської історії злочинів» у 2017 році, у першому сезоні розповідаючи історію конфлікту двох голлівудських дів, Бетті Девіс і Джоан Крофорд. У другому сезоні Мерфі перейшов до іншого конфлікту, між письменником Труманом Капоте й світськими левицями, про особисте життя яких той без купюр розповідає у своїх творах. У ролі Капоте – британський актор Том Холландер, якого ви можете пам’ятати за «Гордістю та упередженням» і другим сезоном «Білого лотоса», а проти нього ціла плеяда великих жінок від Демі Мур і Даян Лейн до Наомі Воттс і Хлое Севені. Як режисера залучають Гаса ван Сента («Розумник Вілл Хантінг»).

Прем’єра: 31 січня

Сезон: 2-й

Хто робить: Раян Мерфі («Американська історія жахів»), Джон Робін Бейтц, Лоренс Лімер

У ролях: Том Холландер («Білий лотос»), Демі Мур («Солдат Джейн»), Даян Лейн («Невірна»), Наомі Воттс («Малхолланд-драйв»), Хлое Севені («Хлопці не плачуть»)

Обкладинка: Apple TV+