The Village Україна розповідає про серіали цієї весни на стримінговому сервісі Amazon Prime Video. Раніше ми розповідали про прем’єри на Netflix й Apple TV+, а також головні серіали 2022 року.

«Консультант»

The Consultant

Трейлер серіалу «Консультант»

Що це: У великої ІТ-компанії проблеми, тому вона наймає консультанта. Ще більші проблеми починаються, коли той починає не консультувати, а перебирати на себе керівництво.

Чому варто дивитися: У головній ролі – Крістоф Вальц, якому вручили два «Оскари» за «Безславних виродків» і «Джанго вільний» Квентіна Тарантіно.

Де дивитися: Amazon Prime


Прем’єра: 24 лютого

Сезон: 1-й

Хто робить: Тоні Басгаллоп («Дім з прислугою»)

У ролях: Крістоф Вальц («Джанго вільний»)

«Дейзі Джонс і The Six»

Daisy Jones and the Six

Трейлер серіалу «Дейзі Джонс і The Six»

Що це: Біллі й Дейзі засновують рок-гурт і стають зірками, пишучи й співаючи про кохання. Та де межа між творчістю і справжніми почуттями? «Дейзі Джонс і The Six» адаптує однойменний бестселер, натхненний історією гурту Fleetwood Mac. У головних ролях – Райлі Кіо й Сем Клафлін.

Чому варто дивитися: Правильна й дорога адаптація книжки, яка розповідає історію Fleetwood Mac без зайвих нагадувань про Fleetwood Mac. Гурт на чолі з Райлі Кіо виконував усі пісні в серіалі самостійно, навіть випустивши окремий альбом, який вартий уваги як самостійний витвір.

Де дивитися: Amazon Prime


Прем’єра: 3 березня

Сезон: 1-й

Хто робить: Скотт Нойштедтер, Майкл Х. Вебер («500 днів літа»)

У ролях: Райлі Кіо («Удача Лохана»), Тімоті Оліфант («Одного разу… в Голлівуді»), Сем Клафлін («Енола Голмс»)

«Рій»

Swarm

Трейлер серіалу «Рій»

Що це: Дре – молода дівчина-афроамериканка, яка перетворює захоплення попзіркою на нездорову фіксацію й починає вбивати всіх, хто критикує її улюбленицю. «Рій» – це новий серіал автора “This Is America" й «Атланти» Дональда Ґловера, у якому він препарує Бейонсе і її вплив на фанатів на межі з культовим захопленням.

Чому варто дивитися: Коротка версія: хоча б заради епізоду з акторським дебютом Біллі Айліш. Довга версія: це один із найбільш багатих візуально серіалів року, у якого є багато що сказати про наше захоплення зірками.

Де дивитися: Amazon Prime


Прем’єра: 17 березня

Сезон: 1-й

Хто робить: Дональд Ґловер («Атланта»), Джанін Нейберс («Вартові»)

У ролях: Домінік Фішбек («Двійка»), Хлої Бейлі, Демсон Ідріс

«Сила»

The Power

Трейлер серіалу «Сила»

Що це: Що було б, якби всі жінки отримали суперздібності, маючи змогу вражати когось струмом? Серіал на основі однойменного британського бестселера досліджує динаміку влади й сили через супергеройську оптику.

Чому варто дивитися: Можна сприймати як жіночу версію ще одного хіта Amazon «Хлопаки».

Де дивитися: Amazon Prime


Прем’єра: 31 березня

Сезон: 1-й

Хто робить: Наомі Олдерман, Рейл Такер («Джессіка Джонс»), Сара Кінтрелл («Доктор Хто»)

У ролях: Тоні Коллетт («Ножі наголо»), Джон Легвіазамо («Меню»)

«Дивовижна місис Мейзел»

The Marvelous Mrs. Maisel

Трейлер п’ятого сезону серіалу «Дивовижна місис Мейзел»

Що це: «Дивовижна місис Мейзел» починалася як історія про допомогосподарку, яка кидає чоловіка й вирішує стати професійною стендап-комікесою. За п’ять сезонів Мідж Мейзел пройшла довгий шлях до статусу живої легенди американської комедії, але зберегла не тільки фірмове почуття гумору, а й постійні проблеми у великій єврейській родині. П’ятий сезон став для серіалу заключним, тому авторам довелося передчасно закривати всі сюжетні лінії.

Чому варто дивитися: Емі Шерман-Палладіно з чоловіком працюють у власному жанрі: діалоги в них несуться швидше за думки персонажів, на фоні підкреслюються візуальними ґеґами, а костюмери й декоратори працюють без вихідних. Як і в «Дівчатах Гілмор», утім, найкраще це працювало в перших кількох сезонах.

Де дивитися: Amazon Prime


Прем’єра: 14 квітня

Сезон: 5-й

Хто робить: Емі Шерман-Палладіно, Деніел Палладіно («Дівчата Ґілмор»)

У ролях: Рейчел Броснахан («Картковий будинок»), Алекс Борстайн («Ґріфіни»)

«Зв’язані до смерті»

Dead Ringers

Трейлер серіалу «Зв’язані до смерті»

Що це: Сестри Мантл працюють гінекологинями й хочуть відкрити власний пологовий, але чхати хотіли на медичну етику й суспільну думку. Ролі обох сестер виконує лауреатка «Оскара» Рейчел Вайс, таким способом забезпечують твіст в екранізації однойменного фільму Девіда Кроненберга, у якому головні ролі грав Джеремі Айронс.

Чому варто дивитися: Рідкісний приклад вдалого переомислення фільму у форматі серіалу: «Зв’язані до смерті» від Amazon Prime висловлюють пошану оригінальному фільму Кроненберга й книжці-першоджерелу, але роблять історію своєю, роблячи винахідливий gender swap. Про народження дітей і гінекології все-таки слід розповідати з позиції жінок.

Де дивитися: Amazon Prime


Прем’єра: 21 квітня

Сезон: 1-й

Хто робить: Еліс Бірч

У ролях: Рейчел Вайс («Фаворитка»), Рейчел Вайс («Фаворитка»)

«Цитадель»

Citadel

Трейлер серіалу «Цитадель»

Що це: «Цитадель» – це глобальна агенція шпигунів, яка забезпечувала мир у світі. Коли її знищують, усіх агентів беруть у полон і стирають їм пам’ять. Тепер врятувати людство може тільки пара – Річард Медден і Пріянка Чопра. За «Цитадель» відповідають режисери «Месників» брати Руссо, а проєкт позиціонують як глобальний у всіх сенсах: спінофи, які знімають в Індії й Італії, розширять його історію.

Чому варто дивитися: Великий, гучний і не дуже вимогливий до глядача серіал, де красиві актори грають шпигунів.

Де дивитися: Amazon Prime


Прем’єра: 28 квітня

Сезон: 1-й

Хто робить: Джо Руссо, Ентоні Руссо («Месники: Завершення»), Джош Еппелбаум («Шпигунка»), Браян Оу

У ролях: Річард Медден («Гра престолів»), Пріянка Чопра-Джонас («Матриця: Воскресіння»), Стенлі Туччі («Диявол носить Prada»), Леслі Манвілл («Примарна нитка»)

Обкладинка: Amazon Prime