The Village Україна продовжує рубрику «Плейлист», у якій просить артистів ділитися улюбленою музикою.

Grisly Faye — український електронний проект проект Маргарити Кулічової. 18 та 19 серпня у Центрі Курбаса Маргарита дасть останній концерт перед від’їздом на програму для музикантів та продюсерів One Beat у США та аналогічну програму в Португалії. Програма триватиме два роки, тому шанувальникам Grisly Faye доведеться почекати.

Редакція просить Маргариту Кулічову розповісти про улюблену небанальну музику та обрати 10 треків для читачів The Village Україна.

Маргарита Кулічова, Grisly Faye

Якби в мене була радіопередача, вона називалася б «Найкраще, що з вами сталося сьогодні». Я зробила б дивовижної краси джингл і виходила б в ефір зі словами: «Доброї ночі, мене звати Маргарита, і це – «найкраще, що з вами сталося сьогодні». Ми послухаємо 10 треків про красу, любов, мінімалізм, самотність і легкість. Сідайте зручніше, перед нами цікава подорож».

M.I.A. – Bad Girls

«Live fast – die young bad girls do it well». Щодня тримати перед очима! Ну й хоча б раз на місяць втанцьовуватись під цю пісню до втрати дихання. Для мене цей трек працює трампліном перед, здавалося б, нездоланними перешкодами. Люблю співати його своїм монстрам «так ніхто не робить» та «в тебе нічого не вийде».

Lykke li – deep end

Дуже особистий альбом so sad so sexy зробив мені це літо. Важко було обрати якусь одну пісню, бо там все варто розбирати на цитати: «baby don’t you cry – sex, money, feelings, die». Але тут прекрасне відео, де акустика адаптується відповідно до кадру. Ну і стільки інтимності, ах!

Maryam Saleh-Nouh – Al Hamam

«Ох, стражденне серце того, хто любить, ох скільки часу йому ще страждати». Вже понад рік у мою музику просочуються південь і схід. Ці розспіви, ці ритми, хочеться їм віддати усю свою душу. Нехай колишуть.

Moses Sumney & Sufjan Stevens – Make Out in My Car (Sufjan Version)

Я заслухала Moses Sumney та його антиромантичну лірику до дірок. Він не хоче твоєї любові й не мріє затягнути тебе до ліжка, але явно не проти розважитися в машині. Дуже вокальний. Цього року вийшло 4 ремікси, і саме цю версію я використовую за призначенням.

John Hopkins – Emerald Rush

Дуже важко було обрати якусь одну його пісню – бо всі вони просто цукерочки. Обожнюю спати під нього або валятися ввечері з книжечкою.

O’o – Moho

Друзі вислали послухати. А я, будучи фанатиком панорами, ділеїв та різноманітних вокальних обробок – забрала їх у свою бібліотеку і не відпускаю. Послухайте й ви, нехай вас захвилює.

Seals – Drivel

Моя польська пристрасть. Прості – як біле. Mі-сі-мі-сі-мі-сі. А хіба хорошій пісні потрібно щось більше, ніж дві ноти?

Anderson .Paak – Til It’s Over

Я думала, вже весь всесвіт бачив, як FKA twigs витанцьовує у цій божевільний механічній декорації, яку рухає ціла команда техніків! (подивіться making of, там дуже красиво і пізнавально). Але лірика цієї пісні забрала моє серце!

We can laugh until the morning, or we can dance in the hallway

~

And don't all this new music sound the same?

Yeah, we must be getting old and grey.

We left early, girl that band was shitty anyway.

We left home and left our clothes in the living space, aye

St. Vincent – New York

Ця пісня, як і весь альбом Musseduction (2017) – суцільна естетика і любов. «Where you’re the only motherfucker in the city who can handle me». Над кількома піснями вона працювала разом із Джеком Антоноффом. А він, як на мене, найкращий саундпродюсер, коли йдеться про роботу з дівчатами. А саме це піаніно ми чуємо ще в альбомі Lorde – Melodrama (2017).

Blooms Corda – «Моя Каліфорнія»

Почали ми з поганих дівчат, а закінчимо хорошими. Особисто я вважаю себе найкращою дівчиною і люблю бетонні каракулі. А ще у пісні згадується моє ім’я, нехай навіть у формі коктейлю. Blooms Corda – безумовна любов, і тепер я маю навіть часточку їхнього альбому у вигляді картини від Данила, і вона помандрує зі мною у нову студію в Лісабоні.