The Village Україна збирає події тижня, які варто відвідати (27-30 січня 2020 року).

Четвер

30 січня

Дегустація ігристого

КОЛИ: 30 січня, 19:00

ДЕ: GoodWine Bar, вулиця Хрещатик, 38

СКІЛЬКИ: 500 гривень

Facebook

У Goodwine ЦУМ відбудеться дегустація ігристого вина. Можна буде спробувати Lacrima Baccus, Codorniu, Klein Constantia, Аdriano Adami, Chiarli.


Концерт Дем’єна Ескобара

КОЛИ: 30 січня, 20:00

ДЕ: Freedom Hall, вулиця Кирилівська, 134

СКІЛЬКИ: від 710 гривень

Facebook

Дем’єн Ескобар, також відомий як Дем Еско, є американським скрипалем. Раніше виступав у складі дуету Nuttin’ But Stringz зі своїм братом Турі, однак з 2012 року є сольним виконавцем. Його «скрипковий кросовер» поєднує в собі класику, джаз, попмузику, ритм-енд-блюз і хіп-хоп.


Наукпоп-лекція про історію Всесвіту

КОЛИ: 30 січня, 19:00

ДЕ: HUB 4.0, Ярославський провулок, 1/3

СКІЛЬКИ: вхід вільний

Facebook

Лекція з нагоди презентації книги «Велика історія всього» Девіда Крістіана. Дeвiд Кpicтiaн є oдним з тeopeтикiв кoмплeкcнoї диcциплiни Вeликoї icтopiї, якa пoяcнює виникнeння вcьoгo зa дoпoмoгoю фiзики, бioлoгiї, apxeoлoгiї, coцioлoгiї, eкoнoмiки.

Популяризатори науки Ольга Маслова та Артем Албул говоритимуть про нашу планету і Всесвіт загалом. «Дискутуватимемо про міфи довкола зародження життя та розвитку планети, у які досі продовжують вірити окремі люди, та, звісно ж, поговоримо про концепцію Великої історії, теоретиком якої є автор книги Девід Крістіан», – розповідають організатори. Реєстрація за лінком.

Понеділок

27 січня

Лекція Уляни Супрун

КОЛИ: 27 січня, 18:00

ДЕ: Urban Space 500, вулиця Бориса Грінченка, 9

СКІЛЬКИ: вхід вільний

Facebook

Відкрита лекція лікарки та колишньої очільниці Міністерства охорони здоров’я Уляни Супрун. «Доктор Супрун як безпосередній творець медичної реформи розповість, як успішно комунікувати про зміни та як боротися з недовірою до державних інституцій в Україні», – розповідають організатори заходу. Вхід за реєстрацією.


Лекція про подорож Китаєм

КОЛИ: 27 січня, 20:00

ДЕ: Gorgany, вулиця Антоновича, 14

СКІЛЬКИ: вхід вільний

Facebook

Співзасновник агенції пригод «ВЙО» Арсеній Чистяков 5 разів був у Китаї. На лекції розповість, як сфотографувати Велику китайську стіну без туристів, де живуть панди, як їх обійняти та як побачити Тибет без дорогих пермітів. Реєстрація на подію за лінком.


Показ стрічки «Автокатастрофа»

КОЛИ: 27 січня, 21:00

ДЕ: кінотеатр «Київська Русь», вулиця Січових Стрільців, 93

СКІЛЬКИ: 200 гривень

Facebook

Показ скандальної стрічки Девіда Кроненберга «Автокатастрофа», яка була визнана найкращим фільмом 1996 року за версією авторитетного французького журналу про кіно Cahiers du Cinéma.

За сюжетом кінопродюсер Джеймс Баллард потрапляє в госпіталь зі зламаною ногою після автомобільної аварії, де водій іншої машини загинув. Чоловік починає відчувати незрозумілий потяг до машин, високої швидкості та обов'язкового зіткнення наприкінці. Виявляється, він такий не один. Між продюсером і дружиною загиблого в катастрофі водія виникає сексуальна пристрасть на тлі побаченої краси понівеченого металу і тіл.

Вівторок

28 січня

Розповідь про довоєнний Хрещатик

КОЛИ: 28 січня, 19:30

ДЕ: Izone, вулиця Набережно-Лугова, 8

СКІЛЬКИ: 200 гривень

Facebook

На лекції урбаніст Семен Широчин проведе віртуальну прогулянку по довоєнному Хрещатику, розповість про будинки, які звели в міжвоєнний період. Говоритимуть про вибухи та пожежі, про те, скільки згорілих будинків було відновлено, а уцілілих – зруйновано, про те, як непомітно зникав Хрещатик у повоєнний час, крок за кроком втрачаючи свій довоєнний вигляд.


Ресторатор Ігор Сухомлин у КАМА

КОЛИ: 28 січня, 08:30

ДЕ: КАМА, вулиця Дмитрівська, 80

СКІЛЬКИ: 100 гривень

Facebook

Київський ресторатор Ігор Сухомлин займається ресторанним бізнесом уже понад 12 років і за цей час відкрив 21 заклад різного формату в Києві, Чернігові, Черкасах, Житомирі та Львові. Серед найпопулярніших «Чашка Espresso bar», «Mimoza Brooklyn Pizza», «Fish & Pussycat Sushi Bar». На ранковій лекції у КАМА ресторатор розповість, як йому вдається створювати успішні заклади та розвивати ресторанну культуру завдяки проєкту RestoPraktiki. Реєстрація за лінком.

Середа

29 січня

Відкриття виставки художника Павла Макова

КОЛИ: 29 січня, 19:00

ДЕ: The Naked Room, вулиця Рейтарська, 21

СКІЛЬКИ: вхід вільний

Facebook

Галерея The Naked Room розпочинає новий виставковий рік проєктом українського художника Павла Макова. Експозиція виставки «Безна» об’єднує рисунки та офорти (різновид гравюр – ред.) 1980-х років і дві програмні роботи, створені для виставки. У добірці проявляються два сюжети – місто і сад.