У понеділок, 10 квітня, оберуть переможців конкурсу молодих інді-виконавців #IndieFields.UA.

Приз – право виступити на одній зі сцен фестивалю Atlas Weekend 2017, запис EP на базі студії Istok та підтримка платформи Music Hub.

Чотирьох фіналістів обрали 14 членів журі, ще 2 – голосуванням на сайті. У журі – засновники фестивалів Atlas Weekend і Respublica Fest, учасники гуртів Океан Ельзи, Вагоновожатые, O.Torvald, менеджери ТНМК і Бумбокс, представники Просто радіо, радіо Аристократи, Comma.com.ua і Liroom.com.ua.

Члени журі пояснюють читачам The Village Україна, чому зробили саме такий вибір.

Фінал #IndieFields.UA

КОЛИ: 10 квітня о 19:00

ДЕ: Atlas, вулиця Січових Стрільців 37–41

РЕЄСТРАЦІЯ

Drum&Tuba Band

Антон Слєпаков
Вагоновожатые

«Якщо чесно, було складно віддати перевагу комусь одному. Всі групи грають досить міцно, всі працюють з саунд-продюсерами, або самі навчилися добре налаштовувати звук. І в той же час, здебільшого це великий тягучий потік музичної свідомості і наслідування улюблених артистів з постерів на стіні над письмових столом.

Група, що вирізняється з загального потоку хоча б дикою сумішшю непоєднуваних інгредієнтів, – Drum&Tuba Band. Хочеться послухати їх наживо і отримати більш повне враження, чи дійсно це гармонійно і добре».

Zagreb

Олексій Бонадаренко
liroom.com.ua

«Zagreb схожі мені на немейнстрімовий інді-рок, який я дуже люблю. При цьому не ріже слух акцент, і всі інструменти на своїх місцях. Я б закинув собі в плеєр – таке буває рідко. Тому і вибрав».

Cherry-merry

Женя Галич
 O.Torvald

«Щира, чесна, реально рок-група, що качає! Вони драйвові, тому я вибрав Cherry-merry».

Indytronics

Оксана Бризгалова
засновниця студії Istok

«Мені здається хлопці з Indytronics як ніхто краще відображають нову, причому не тільки українську, а й західну інді-музику. Вони молоді, красиві і дуже амбітні».

Vagabond Specter

Лідія Клов
концертна директорка гурту ТНМК, промоутерка GAS Concert

«Якщо я не помиляюся, мені надсилали цих хлопців для розігріву для якогось з моїх минулих привозів. Не впевнена точно, але в будь-якому випадку хлопців я вже чула раніше. І запам'ятала назву. Вони мені нагадали звучання пізніх 80-х і ряд моїх улюблених виконавців того часу (не хочу конкретизувати імена, оскільки вважаю це не зовсім коректним по відношенню до молодої групи). Я вловила в деякій мірі суворі нотки тієї пори. Навіть залишила «Chasing» в особистому плейлисті».

Julinoza

Андрій Зоїн
Respublica Fest

«Відмінний рівень виконавців! Таке враження, що найбільш талановиті музиканти України пішли в інді-музику. Якщо для того, щоб знайти щось нове і цікаве в рок-музиці, треба перелопатити гори матеріалу, то тут з цієї 30-ки я б вибрав відразу 20 цікавих мені груп, і мені було дуже важко з них відібрати менше.

Про Julinoza я почув в грудні, коли вони надіслали нам своє демо, там все круто: вокал, музика, аранжування, самі музиканти (як профі), стиль на стику джазу, тріп-хопу, року – інтелігентна музика. Не знаю, чи багато у нас знайдеться цільової аудиторії для них, але хотілося б вірити, що так. А якщо ні, то нехай вони виграють і здивують людей за межами України».

30 півфіналістів можна послухати тут.