Перші концерти Jerry Heil, презентація нового альбому Луни та виступ південнокорейської діджейки Peggy Gou: зібрали концерти, які варто відвідати у жовтні.

Zetetics

Український інді-гурт Zetetics презентує на концерті у клубі Atlas третій студійний альбом «11:11» та зіграє пісні з минулих лонгплеїв. Музиканти працюють у жанрі «містичний реалізм», їхній новий альбом – про самопізнання та знаки всесвіту, розповідають у Zetetics.

Zetetics – Rooftop Live

Коли: 3 жовтня, 19:00

Де: Atlas, вулиця Січових Стрільців, 37-41

Скільки: від 350 гривень

Лінк

Brunettes Shoot Blondes

Український гурт Brunettes Shoot Blondes відомий своїми кліпами: відео на пісню Knock Knock зібрало понад 100 мільйонів переглядів у YouTube та здобуло нагороду за найкращу концепцію на Berlin Music Video Awards. На київському концерті музиканти презентуватимуть новий альбом і колаборацію з тріо Fo Sho.

Brunettes Shoot Blondes – Houston

Коли: 4 жовтня, 20:00

Де: Atlas, вулиця Січових Стрільців, 37-41

Скільки: від 350 гривень

Лінк

ItaloJohnson

ItaloJohnson – це тріо німецьких діджеїв, які зберігаючи анонімність, грають класичні техно і хаус. «Вони роблять музику, яка призначена, щоб звучати в нічних клубах. Ця музика нескладна. Вона проста і прямолінійна. І в цю простоту вкладаються спогади, вплив та емоції», – так розповідає про проєкт журнал Resident Advisor.

ItaloJohnson – Boiler Room

Коли: 4 жовтня, 23:55

Де: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки: 300-400 гривень

Лінк

Peggy Gou

Peggy Gou – південнокорейська діджейка, яка сьогодні живе і працює в Берліні. Стала першою виконавицею з Південної Кореї, що зіграла у клубі Berghain. Також вона виступала на фестивалях Glastonbury та Primavera. Це буде перший виступ діджейки у Києві – вона зіграє на вечірці Bacardi Dancefloor, що пройде у центрі «М82» на Подолі.

Peggy Gou – Palais des Beaux-Arts de Lille

Коли: 4 жовтня, 22:00

Де: «М82», вулиця Межигірська, 82

Скільки: від 500 гривень

Лінк

Jerry Heil

Cпівачка та блогерка Яна Шемаєва, яка виступає під псевдонімом Jerry Heil, стала відома завдяки вірусній пісні «Охрана, отмєна». У жовтні Jerry Heil дасть перший сольний концерт у Києві, де заспіває треки з дебютного альбому, зокрема сингл «Вільна каса», який зібрав на YouTube майже мільйон переглядів.

Jerry Heil – Вільна каса

Коли: 4 жовтня, 19:00

Де: Bel’etage, вулиця Шота Руставелі, 16-А

Скільки: від 499 гривень

Лінк

DaKooka

Інді-попспівачка DaKooka зіграє на сцені клубу Atlas новий альбом про жінку на межі нервового зриву – «Стрэнджлава», який вона випустила наприкінці літа. На концерті виконавиця не лише співатиме, глядачам також обіцяють шоу з хореографічними партіями.

DaKooka – Стук

Коли: 10 жовтня, 19:00

Де: Mezzanine, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки: від 300 гривень

Лінк

5vymir

Київський концерт 5vymir – це презентація нового мініальбому «Карма», з яким музиканти повертаються на сцену після річної перерви. На нове звучання гурту вплинули джаз, соул і традиційна музика Сходу. «Музика – це те, що нас об’єднує. Ми грали пів року у студії та писали нові пісні без будь-яких планів щодо виступів», – розповідає фронтмен гурту Костянтин Почтар.

5vymir – Ламай

Коли: 10 жовтня, 19:00

Де: CARIBBEAN club, вулиця Симона Петлюри, 4

Скільки: від 250 гривень

Лінк

Луна

Луна завершує свій тур Україною великим сольним концертом у Києві. Звучатимуть треки з нового альбому «Транс», який презентують 4 жовтня. Локацію концерту поки тримають у секреті.

Луна – Дельфины

Коли: 11 жовтня, 20:00

Де: кіностудія імені Довженка, проспект Перемоги, 44

Скільки: від 650 гривень

Лінк

Zbaraski

Львівський музикант і саундпродюсер улітку випустив дебютний альбом «Бо я так хочу», до якого увійшло сім україномовних треків. Zbaraski – багаторічний учасник львівської електронної формації Zavtra. «Цей досвід, накладаючись на вплив хіп-хопу 90-х, сучасної урбан-музики та хаусу, допоміг артистові розібратися у тому, яким має бути його власне звучання», – розповідають організатори концерту.

Zbaraski – Bo Ty

Коли: 12 жовтня, 19:00

Де: «Будинок культури «Мастерская», вулиця Коновальця, 44-А

Скільки: 100 гривень

Лінк

Бен Клок

Бен Клок – німецький діджей, резидент відомого берлінського клубу Berghain та власник студії звукозапису. Діджей виступатиме у рамках київської вечірки Photon: Ben Klock, Ellen Allien, DVS1, Voin Oruwu. Артист поєднує у своїй творчості «жорстке промислове звучання та глибокі гіпнотичні ритми», розповідають організатори події.

Ben Klock – Arte Concert

Коли: 13 жовтня, 22:00

Де: кіностудія імені Довженка, проспект Перемоги, 44

Скільки: від 650 грн

Лінк

Shahmen

Історія проєкту Shahmen почалася кілька років тому. Тоді репер Bless із Лос-Анджелеса та амстердамський музикант і продюсер Sense записали альбом All in The Circle. Трек Mark з цієї платівки має 25 мільйонів стримів та позицію №1 в iTunes. З часом Shahmen перетворився на проєкт репера Bless. У 2019 році Shahmen уже виступав в Україні на Atlas Weekend 2019, тепер він повертається у Київ, щоб презентувати новий альбом.

Shahmen – Poison

Коли: 16 жовтня, 20:00

Де: Atlas, вулиця Січових Стрільців, 37-41

Скільки: від 680 гривень

Лінк

Kedr Livanskiy

Kedr Livanskiy – це російська продюсерка та виконавиця Яна Кедріна. Вона виступала на європейських фестивалях Primavera та Melt, а про її музику писали Pitchfork і VICE. У жовтні Kedr Livanskiy виконає повну програму нового альбому Your Need. Також на концерті в Closer прозвучать треки з альбому Ariadna.

Kedr Livanskiy – Your name

Коли: 18 жовтня, 20:00

Де: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки: 350 гривень

Лінк

Scarlxrd

Британський хіп-хоп-виконавець Scarlxrd поєднує у своїй творчості хіп-хоп, треп і метал. Репер став відомий після того, як кліп Heart Attack привернув значну увагу – його подивилися понад 66 мільйонів разів. На концерті у Києві Scarlxrd презентує дві нові платівки – Infinity та Immxrtalisatixn.

Scarlxrd – Heart attack

Коли: 20 жовтня, 19:00

Де: Bel etage, вулиця Шота Руставелі, 16-А

Скільки: від 820 гривень

Лінк

Petrurbator

Джеймс Кент виступає під псевдонімом Petrurbator і створює музику у стилі синт-вейв – музикант надихається культурою сайберпанку. Сьогодні Petrurbator готує матеріал для нового, поки безіменного альбому, що вийде у 2019 році. Нові пісні музикант планує представити на київському концерті.

Petrurbator – Future Club Live

Коли: 21 жовтня, 20:00

Де: Atlas, вулиця Січових Стрільців, 37-41

Скільки: від 720 гривень

Лінк

Palina

Співачка та авторка пісень з Мінська Palina розпочала музичну кар’єру під псевдонімом Республіка Поліна і виступала на фестивальних і концертних майданчиках Білорусі, України, Литви, Польщі. У 2018 році Palina стала фіналісткою українського шоу «Х-фактор. 9 сезон». У Києві вона презентує останній альбом «Грустные песни».

Palina – Пинки

Коли: 24 жовтня, 19:00

Де: Mezzanine, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки: 250 гривень

Лінк

«Аигел»

«Аигел» – російський електронний хіп-хоп-дует, що складається з автора текстів Айгель Гайсін та електронного музиканта Іллі Барамії. Особливість цього гурту в тому, що велика частина роботи над матеріалом відбувається віддалено, бо музиканти живуть у різних містах. Учасники дуету не бачилися і навіть не розмовляли телефоном до першого концерту: все спілкування відбувалось у мережі. Сьогодні на рахунку гурту два альбоми про «любов, ненависть, смерть і свободу».

Аигел – Четкий

Коли: 24 жовтня, 19:00

Де: Atlas, вулиця Січових Стрільців, 37-41

Скільки: від 400 гривень

Лінк

ONUKA і НАОНІ

ONUKA повертається до концертів в Україні після гастролей у Китаї. Концерт у Києві зіграють за мотивами другого альбому MOZAЇKA у супроводі Національного академічного оркестру народних інструментів України (НАОНІ). На сцені буде більш ніж 50 музикантів та понад 40 національних інструментів, зокрема бандури, цимбали, кобзи.

Onuka – Other

Коли: 25 жовтня, 19:00

Де: МЦКМ (Жовтневий палац), Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки: від 420 гривень

Лінк

Matrang

Matrang – псевдонім репера Алана Хадзарагова, який співпрацює з російським лейблом реп-виконавців Gazgolder. Популярність реперу принесла композиція «Медуза», що вийшла у жовтні 2017 року та набрала мільйони переглядів на YouTube. Цей трек також увійшов до топ-100 пісень 2018 року за прослуховуванням від Apple Music в Україні.

Matrang – Медуза

Коли: 25 жовтня, 20:00

Де: Stereo Plaza, проспект Лобановського, 119

Скільки: від 600 гривень

Лінк


«Буерак»

Російський гурт «Буерак», що грає постпанк та інді-рок зіграє кілька концертів в Україні: у Дніпрі, Одесі, Києві та Харкові. На київському концерті презентує пісні з останньої платівки «Шоу-Бизне$»: до альбому увійшли дев’ять нових треків.

Буерак – Дурачок 

Коли: Atlas, вулиця Січових Стрільців, 37-41

Де: 27 жовтня, 19:00

Скільки: від 350 гривень

Лінк

Майкл Джира

Майкл Джира – американський музикант і постійний учасник гурту Swans – приїде в Київ із сольним концертом. На сцені буде лише співак і гітара. Звучатимуть пісні з репертуару гуртів Swans і Angels of Light.

Michael Gira – Blind

Коли: 31 жовтня, 19:00

Де: CARIBBEAN club, вулиця Симона Петлюри, 4

Скільки: від 780 гривень

Лінк