The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, на які ми чекаємо в лютому. Раніше розповідали про фільми січня й найкращі фільми 2023 року за версією редакції й за підсумками голосування наших читачів.

«Травень, грудень»

May December

 Трейлер фільму «Травень, грудень»

Не пара

Учителька Ґрейсі починає стосунки з 13-річним Джо. Після відбуття покарання у в’язниці за розбещення малолітнього вона повертається до нього й виходить за нього заміж попри 23 роки різниці й суспільний осуд. Новий виток історія отримує, коли про пару хочуть зняти фільм, і до ролі Ґрейсі починає готуватися акторка у виконанні Наталі Портман. «Травень, грудень» – це новий фільм режисера «Керол» і «Мене там немає» Тодда Хейнса. 

Прем’єра в Україні: 1 лютого

Режисер: Тодд Хейнс («Керол»)

У ролях: Наталі Портман («Джекі»), Джуліанна Мур («Великий Лебовскі»), Чарльз Мелтон («Рівердейл»)

«Арґайл»

Argylle

 Трейлер фільму «Арґайл»

Від творця «Кінгсман»

Майстер шпигунських фільмів Метью Вон, який зняв «Листковий торт» і серію «Кінгсман», повертається зі стрічкою «Арґайл», надихнувшись однойменним (і ще не випущеним) романом Еллі Конвей. Конвей пише шпигунські романи для широкої аудиторії, її головний персонаж – всемогутній шпигун Арґайл, прототипом якого є чи то Джеймс Бонд, чи то Ітан Хант. Проблеми в письменниці починаються, коли сюжети її белетристики починають збуватися й полювання на Конвей оголошують усі спецслужби. Головну роль виконав Генрі Кавілл, а співачка Дуа Ліпа зіграє першу (після «Барбі») велику роль у кіно. 

Прем’єра в Україні: 1 лютого

Режисер: Метью Вон («Кінгсман»)

У ролях: Генрі Кавілл («Відьмак»), Дуа Ліпа, Джон Сіна

«Ідеальні дні»

Perfect Days

 Трейлер фільму «Ідеальні дні»

Краса в буденності

Триразовий номінант на «Оскар» Вім Вендерс зняв новий фільм про Хіраяму, прибиральника туалетів у Токіо. Той насолоджується структурованим розпорядком дня, а у вільний час слухає музику, читає книги й вирощує дерева. Усе змінюється, коли до нього приходить племінниця, яка втекла з дому, щоб пожити з дядьком кілька днів.

Прем’єра в Україні: 1 лютого

Режисер: Вім Вендерс («Париж, Техас»)

«Шлях до слави: Лянча проти Ауді»

Race for Glory: Audi vs. Lancia

 Трейлер фільму «Шлях до слави: Лянча проти Ауді»

Давид проти Голіафа у світі автогонок

Команда з ралі Lancia на чолі з гонщиком Чезаре Фіоріо – аутсайдери на чемпіонаті світу 1983 року, які кидають виклик фаворитам – німецькій команді Audi. Це класична історія «Давид проти Голіафа», як її описують автори, яку зняли на основі реальних подій. 

Прем’єра в Україні: 1 лютого

Режисер: Стефано Мордіні

У ролях: Даніель Брюль («Безславні виродки»), Ріккардо Скамарчіо («Привиди у Венеції»), Фолькер Брух («Вавилон – Берлін»)

«Оріон і Темрява»

Orion and the Dark

 Трейлер мультфільму «Оріон і Темрява»

Як Темрява допомагає дитині побороти страхи

Один із найкращих сценаристів сучасності Чарлі Кауфман («Вічне сяйво чистого розуму», «Бути Джоном Малковичем», «Адаптація») написав мультфільм «Оріон і Темрява», заснований на однойменній дитячій книзі. Оріон – хлопчик із бурхливою уявою, який боїться бджіл, собак і хвиль стільникового телефона. Ці страхи йому допомагає побороти «величезна усміхнена істота» на імʼя Темрява.

Прем’єра в Україні: 2 лютого

Режисер: Шон Чармац

Де дивитися: Netflix

«Якби ти був останнім»

If You Were The Last

 Трейлер фільму «Якби ти був останнім»

Одні в космосі

Джейн й Адам – останні астронавти на космічному кораблі, що втратив звʼязок із Землею. Вони мають достатньо ресурсів, щоб продовжувати існувати, але їх не полишає думка, що вони проведуть залишок своїх днів у шатлі. Зрештою вони закохуються одне в одного.

Прем’єра в Україні: 8 лютого

Режисер: Крістіан Меркадо Фіґероа

У ролях: Ентоні Макі («Яструб і Зимовий солдат»), Зої Чао («Довгі вихідні»)

«Хижа ніч»

Sunrise

 Трейлер фільму «Хижа ніч»

Вампір проти расистів

Маленьке містечко в США, яке колись було поселенням корінних народів, потерпає від кримінального авторитета й расиста на імʼя Рейнольдс. Після відмови віддати свої землі зникає бізнесмен азійського походження містер Лой. Тоді ж у місті зʼявляється таємничий незнайомець – «блідий, мовчазний і з лихим поглядом». Містяни подейкують, що він несе смерть, випиваючи кров своїх жертв. У головних ролях – Алекс Петтіфер і Ґай Пірс.

Прем’єра в Україні: 8 лютого

Режисер: Ендрю Бейрд

У ролях: Алекс Петтіфер («Супер Майк»), Ґай Пірс («Залізна людина 3»)

«Фаворитка Міллера»

Miller’s Girl

 Трейлер фільму «Фаворитка Міллера»

Старшокласниця проти вчителя англійської

Старшокласниця у виконанні акторки Дженни Ортеги («Венздей») має неабиякий хист до письма. Новий учитель англійської, якого зіграв Мартін Фрімен, вражений, що учениця прочитала весь список літератури на літо, і дає їй завдання – написати оповідання в стилі улюбленого письменника.Це провокує взаємні залицяння й інтелектуальні баталії, що майже руйнують сімʼю шкільного вчителя.

Прем’єра в Україні: 8 лютого

Режисерка: Джейд Бартлетт

У ролях: Мартін Фрімен («Шерлок»), Дженна Ортега («Венздей»)

«Учительська»

The Teacher’s Lounge / Das Lehrerzimmer

Трейлер фільму «Учительська»

Учителька-ідеалістка проти шкільної системи

Коли одного з учнів німецької середньої школи почали підозрювати в крадіжці, молода вчителька-ідеалістка Карла Новак вирішує докопатися до правди. Утім, що більше вона намагається зʼясувати, що ж сталося насправді, то хиткішим видається її майбутнє як вчительки школи. «Учительська» – це цьогорічний претендент на «Оскар» від Німеччини, який увійшов до номінантів у категорії «Найкращий закордонний фільм».

Прем’єра в Україні: 8 лютого

Режисер: Ількер Чатак

У ролях: Леоні Бенеш («Вавилон – Берлін»)

«Уроки толерантності»

 Трейлер фільму «Уроки толерантності»

Комедія в «українських реаліях»

Через нестачу грошей сімʼя вирішує взяти участь у програмі з євроінтеграції «Уроки толерантності», однак є умова: у їхню домівку на певний час переїде представник ЛГБТК+ спільноти. Режисер «Припутнів» Аркадій Непиталюк намагається зруйнувати стереотипний образ гея в кіно, помістивши головного героя в «пересічну українську родину». 

Прем’єра в Україні: 14 лютого

Режисер: Аркадій Непиталюк («11 дітей з Моршина»)

У ролях: Олександр Ярема («Памфір»), Олена Узлюк, Олександр Піскунов

«Боб Марлі: One Love»

Bob Marley: One Love

 Трейлер фільму «Боб Марлі: One Love»

Біографічна драма про ікону реґі-музики 

Біографічна драма про ікону реґі-музики проведе глядача від злету Боба Марлі й до його смерті в 1981 році. Автори обіцяють показати, як музикант долав негаразди й надихав людей своєю революційною музикою. У головній ролі – Кінґслі Бен-Адір, який уже встиг зіграти Малкольма Ікс й одного з Кенів у «Барбі».

Прем’єра в Україні: 14 лютого

Режисер: Рейнальдо Маркус Ґрін («Король Річард: Виховуючи чемпіонок»)

У ролях: Кінґслі Бен-Адір («Одна ніч у Маямі»), Лашана Лінч («007: Не час помирати»), Майкл Гандольфіні («Усі святі Ньюарка»)

«Мадам Павутина»

Madame Web

 Трейлер фільму «Мадам Павутина»

Подруга Людини-павука

Парамедикиня з Нью-Йорка, на імʼя Кессі Веб, діставала людей з машини, що потрапила в аварію, але не встигла: автівка зірвалася з мосту й упала. Кессі дивом вижила, але пригода не минулася дарма: вона починає бачити майбутнє. Тепер вона має врятувати трьох дівчат від зловмисника, який полює на них. У головних ролях – Дакота Джонсон із «50 відтінків сірого» й Сідні Свіні з «Ейфорії». 

Прем’єра в Україні: 14 лютого

Режисерка: С Джей Кларксон

У ролях: Дакота Джонсон («50 відтінків сірого»), Сідні Свіні («Ейфорія»), Адам Скотт («Парки та зони відпочинку»), Емма Робертс («Королеви крику»)

«Це я… зараз: Історія кохання»

 This Is Me ... Now: A Love Story

Трейлер фільму «Це я… зараз: Історія кохання»

Історія кохання Дженніфер Лопес

Новий фільм із Дженніфер Лопес присвячений девʼятому студійному альбому співачки This is Me… Now, а також процесу його створення. Це «інтимна розповідь про шлях до кохання», де, зокрема, зіграє чоловік Дженніфер – Бен Аффлек. Нещодавно також вийшов кліп на пісню Can't Get Enough, який зняла українська режисерка Таню Муїньо, де використали кадри з фільму.

Прем’єра в Україні: 16 лютого

Режисер: Дейв Меєрс

У ролях: Дженніфер Лопес («Шахрайки з Волл-стріт»), Бен Аффлек («Бетмен проти Супермена: На зорі справедливості»), Тревор Ноа

Де дивитися: Amazon Prime Video

«Ейнштейн і бомба»

Einstein and the Bomb

 Трейлер фільму «Ейнштейн і бомба»

Цим чоловіком був

«Оппенгеймер» показав світові, як створили атомну бомбу і що сталося з її «батьком» після цього. Netflix вирішив розповісти, яку ж роль у цьому процесі зіграв фізик і Нобелівський лауреат Альберт Ейнштейн, починаючи з його втечі з нацистської Німеччини.

Прем’єра в Україні: 19 лютого

Режисер: Ентоні Філіпсон

Де дивитися: Netflix

«Зона інтересу»

The Zone of Interest

Трейлер фільму «Зона інтересу»

Біля концтабору

«Зона інтересу» – фільм британського режисера Джонатана Ґлейзера про коменданта нацистського концтабору «Аушвіц» і його дружину, які будують власну оселю прямо за стіною «фабрики смерті». Стрічка отримала пʼять номінацій на «Оскар», зокрема позмагається за «Найкращий фільм» і «Найкращий закордонний фільм». The Village Україна взяли інтервʼю в режисера Джонатана Ґлейзера, яке вийде напередодні дебюту стрічки в кінотеатрах України.

Прем’єра в Україні: 22 лютого

Режисер: Джонатан Ґлейзер («Народження»)

У ролях: Сандра Гюллер («Анатомія падіння»), Крістіан Фрідель («Вавилон – Берлін»)

«Дюна: Частина друга»

Dune: Part Two

 Трейлер фільму «Дюна: Частина друга»

Нова частина саги з Тімоті Шаламе

Кіноадаптація «Дюни» від Дені Вільньова повертається з другою частиною фантастичної саги письменника Френка Герберта. Пол Атрід разом із племʼям фременів мститиметься заколотникам, які вбили його родину. Зірковий акторський склад із Тімоті Шаламе й Зендеєю доповнять Остін Батлер і Флоренс Пʼю. (Також із 8 лютого в повторний прокат випускають першу «Дюну».)

Прем’єра в Україні: 29 лютого

Режисер: Дені Вільньов («Прибуття»)

У ролях: Тімоті Шаламе («Вонка»), Зендея («Ейфорія»), Остін Батлер («Елвіс»), Флоренс Пʼю («Сонцестояння»)

«Залишені»

The Holdovers

 Трейлер фільму «Залишені»

Одні в школі на Різдво

«Залишені» – це ще один фільм-номінант на головну нагороду премії «Оскар», який розповідає історію скупого вчителя початкової школи в Новій Англії (США). Він змушений провести всі різдвяні канікули в кампусі, щоб наглядати за дітьми, яким нікуди поїхати. Утім, персонаж Пола Джаматті проводить час недарма, заводить «несподівану дружбу» з одним з учнів і шеф-кухаркою, яка нещодавно втратила сина на війні у Вʼєтнамі.

Прем’єра в Україні: 29 лютого

Режисер: Александер Пейн

У ролях: Пол Джаматті («Ілюзіоніст»), Домінік Сесса, Давайн Джой Рендольф