The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, варті уваги цього місяця.

«Винний»

The Guilty

Трейлер фільму «Винний»

Дзвінок

Оператор гарячої лінії поліції отримує дзвінок від жінки, яку тримають у заручниках. Урятувати життя він повинен винятково через телефон. У напрузі впродовж 90 хвилин глядачів тримає зірка «Зодіака» та «Горбатої гори» Джейк Джилленхол. Адаптував однойменний данський трилер шоуранер «Справжнього детектива» Нік Піццолатто, а поставив режисер «Падіння Олімпа» Антуан Фукуа.

Де дивитися: Netflix

Прем’єра в Україні: 1 жовтня

Режисер: Антуан Фукуа («Тренувальний день»)

У ролях: Джейк Джилленхол («Горбата гора»)

«Веном: Карнаж»

Venom: Let There Be Carnage

Трейлер фільму «Веном 2: Карнаж»

Ворог у відображенні

Завдяки чому перший «Веном» став несподіваним хітом, зібравши в прокаті понад 850 мільйонів доларів? Можливо, завдяки ідеальному влучанню з кастингом Тома Гарді, який зіграв і журналіста-невдаху Едді Брока, й позаземного мутанта Венома, який у нього вселяється. Можливо, завдяки натякам на стосунки зі своїм головним ворогом Людиною-павуком. Або, можливо, через абсолютно божевільну сцену з акваріумом у ресторані. У сиквелі обіцяють викрутити на максимум і хаотичну енергію Гарді, і зв’язки зі всесвітом Спайдермена, і загальний рівень божевілля. Серед іншого забезпечить це герой Вуді Гаррельсона Карнаж.

Прем’єра в Україні: 14 жовтня

Режисер: Енді Серкіс («Дихай»)

У ролях: Том Гарді («Дюнкерк»), Вуді Гаррельсон («Справжній детектив»)

«Щось не так з Роном»

Ron’s Gone Wrong

Трейлер фільму «Щось не так з Роном»

Поганий робот

У світі недалекого майбутнього кожен школяр має власного робота, який замінює й айфон, і розважальний центр, і домашнього улюбленця. Барні, втім, із роботом не пощастило, тому що той постійно барахлить. «Щось не так з Роном» – перший фільм нової анімаційної студії Locksmith Animation, який хоче нав’язати конкуренцію Disney й Illumination.

Прем’єра в Україні: 14 жовтня

Режисери: Жан-Філіп Вайн, Сара Сміт

«Людина, яка продала свою шкіру»

The Man Who Sold His Skin

Трейлер фільму «Людина, яка продала свою шкіру»

Сучасне мистецтво

Сирійському мігранту пропонують стати живим полотном: нову роботу у вигляді татуювання на спині на нього нанесе популярний сучасний художник. Чи продасть він душу, якщо наважиться віддати шкіру? «Людина, яка продала свою шкіру» – призер торішнього Венеційського кінофестивалю, у ключовій ролі з’являється Моніка Белуччі.

Прем’єра в Україні: 14 жовтня

Режисер: Каутер Бен Ганія

У ролях: Моніка Белуччі («Незворотність»), Яя Магайні

«Оксамитове підпілля»

The Velvet Underground

Трейлер фільму «Оксамитове підпілля»

Легенда

Перший альбом The Velvet Underground послухало не так багато людей, але всі з них заснували свої гурти, казав Браян Іно. Перший великий документальний фільм про великий гурт знімає Тодд Хейнс, який зняв не лише «Керол» і «Далеко від раю», а й чи не найбільш винахідливий музичний фільм «Я не тут» про Боба Ділана.

Де дивитися: Apple TV+

Прем’єра в Україні: 15 жовтня

Режисер: Тодд Хейнс («Керол»)

«Остання дуель»

The Last Duel

Трейлер фільму «Остання дуель»

Відстояти честь

Франція, XIV століття, остання легальна дуель в історії країни. Два найкращі друга йдуть стрілятися після того, як один звинувачує іншого в зґвалтуванні дружини. Бен Аффлек і Метт Деймон розділили «Оскар» за сценарій «Розумника Вілла Гантінґа» в 1997 році, а тепер написали новий, виконавши головні ролі в екранізації книги «Справжня історія судових поєдинків у середньовічній Франції». Знімає адаптацію режисер «Чужого» та «Марсіанина» Рідлі Скотт.

Прем’єра в Україні: 21 жовтня

Режисер: Рідлі Скотт («Той, хто біжить по лезу»)

У ролях: Метт Деймон («Ідентифікація Борна»), Адам Драйвер («Зоряні війни: Останні джедаї»), Бен Аффлек («Операція «Арго»), Джоді Комер («Убиваючи Єву»)

«Хелловін убиває»

Halloween Kills

Трейлер фільму «Хелловін вбиває»

Знову вбиває

Продовження серії фільмів жахів «Гелловін» (2018) зібрало в прокаті в 30 разів більше, ніж на нього витратили. Так нова історія про вбивства Майкла Маєрса й перетворилася з експерименту на трилогію. Другий фільм про героїв Джона Карпентера знову зіштовхне вбивцю з Лорі, якій удалося вижити.

Прем’єра в Україні: 21 жовтня

Режисер: Девід Ґордон Ґрін («Гелловін»)

У ролях: Джеймі Лі Кертіс («Ножі наголо»)

«Родина Адамсів 2»

The Addams Family 2

Трейлер фільму «Родина Адамсів 2»

Сімейка

У продовженні нової версії «Родини Адамсів» моторошна сімейка вирушить у подорож. Під час поїздки через Великий каньйон і Ніагарський водоспад визначать, чи не переплутали найменшу Адамс із кимось іншим у пологовому будинку.

Прем’єра в Україні: 21 жовтня

Режисери: Ґред Тірнан, Конрад Вернон («Повний розковбас»)

«Французький вісник» від «Ліберті, Канзас Івнінґ Сан»

The French Dispatch

Трейлер фільму «Французький вісник» від «Ліберті, Канзас Івнінґ Сан»

Новий Вес Андерсон

Любовний лист журналістиці XX століття та журналу The New Yorker зокрема – в симетричній і яскравій обгортці від Веса Андерсона. Автор «Родини Тененбаум» та «Академії Рашмор» перевозить свою бродячу трупу на чолі з Біллом Мюрреєм і Тільдою Свінтон у Францію та перевтілює їх у виїзну редакцію американського видання. Буде красиво і трохи меланхолійно.

Прем’єра в Україні: 28 жовтня

Режисер: Вес Андерсон («Готель Ґранд Будапешт»)

У ролях: Тільда Свінтон («Майкл Клейтон»), Білл Мюррей («День бабака»), Френсіс Макдорманд («Три білборди неподалік Еббінґа, Міссурі»), Тімоті Шаламе («Назви мене своїм ім’ям»)

«Минулої ночі в Сохо»

Last Night in Soho

Трейлер фільму «Минулої ночі у Сохо»

Новий Едґар Райт

Елоїза таємничим чином потрапляє із сучасного світу в Лондон 1966 року. З нею в епоху свінгу переноситься й Едґар Райт, який у 47 років залишається головним вундеркіндом світового кіно. Режисер трилогії Cornetto («Зомбі на ім’я Шон», «Круті фараони» та «Кінець світу») побудував кар’єру на загортанні мільйонів референсів до історії кіно в обгортку глядацьких фільмів, а тепер узявся за любовний лист улюбленим британським трилерам. У головній ролі – зірка «Гамбіта королеви» Анья Тейлор-Джой.

Прем’єра в Україні: 28 жовтня

Режисер: Едґар Райт («Зомбі на ім’я Шон»)

У ролях: Анья Тейлор-Джой («Гамбіт королеви»), Томасін Маккензі («Кролик Джоджо»), Метт Сміт («Доктор Хто»), Діана Ріґґ («На секретній службі Її Величності»)

«Cпокуса»

Benedetta

Трейлер фільму «Спокуса»

Новий Пол Верховен

Автор «Основного інстинкту» й «Шоугьолз» Пол Верховен знову береться за своє – новий фільм відомого нідерландського провокатора є історією кохання двох черниць у в’язниці. Як і завжди у Верховена, буде стільки ж сексу, скільки й гумору.

Прем’єра в Україні: 28 жовтня

Режисер: Пол Верховен («Вона»)

У ролях: Шарлотта Рамплінґ («45 років»), Віржині Ефіра («Вона»)

«Котячі світи Луїса Вейна»

The Electrical Life of Louis Wain

Трейлер фільму «Котячі світи Луїса Вейна»

Вчитися на кішках

Луї Вейн увійшов в історію як митець, який малював котів із великими очима. Біографічний фільм про художника з непростою долею оживляє Бенедикт Камбербетч, а роль його дружини виконує Клер Фой. Епізодичні яскраві ролі на себе беруть також Тайка Вайтіті й Нік Кейв.

Прем’єра в Україні: 28 жовтня

Режисер: Вілл Шарп («Квіти»)

У ролях: Бенедикт Камбербетч («Доктор Стрендж»), Клер Фой («Корона»)

Обкладинка: Kinomania