The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, варті уваги цього місяця.

«Загін самогубців: Місія навиліт»

The Suicide Squad

Трейлер фільму «Загін самогубців: Місія навиліт»

Суїцидальна місія

І продовження, і перезапуск фільму «Загін самогубців» про команду антигероїв всесвіту коміксів DC. Нову версію написав і зняв Джеймс Ґанн, який уже довів, що може зробити з історії про антигероїв блокбастер із «Вартовими галактики». Замість Вілла Сміта він запросив Ідріса Елбу, а загалом в основному акторському складі кілька десятків акторів: від Сильвестра Сталлоне й Пітера Капалді («Доктор Хто») до Піта Девідсона з Saturday Night Live.

Прем’єра в Україні: 5 серпня

Режисер: Джеймс Ґанн («Вартові галактики»)

У ролях: Марґо Роббі («Одного разу... в Голлівуді»), Тайка Вайтіті («Тор: Раґнарок»), Ідріс Елба («Лютер»)

«Неідеальний чоловік»

Ich Bin Dein Mensch

Трейлер фільму «Неідеальний чоловік»

Я буду твоїм чоловіком

Альмі пропонують експеримент – три тижні прожити з роботом, якого зовні не відрізнити від чоловіка. Він створений як ідеальний партнер: покликаний робити її щасливою, а його роль виконує зірка останньої екранізації «Красуні та Чудовиська» Ден Стівенс. Утім, стосунки людини та робота, як ми знаємо з цілого жанру фільмів, це річ непроста. «Неідеальний чоловік» брав участь в основному конкурсі цьогорічного Берлінале, стрічку нагородили «Срібним левом» за найкращу жіночу роль Марен Еґґерт. Поставила фільм режисерка серіалу «Неортодоксальна» Марія Шрадер.

Прем’єра в Україні: 5 серпня

Режисерка: Марія Шрадер («Неортодоксальна»)

У ролях: Ден Стівенс («Легіон»), Марен Еґґерт

«Віво»

Vivo

Трейлер фільму «Віво»

Музичний мультфільм на Netflix

Віво – латиноамериканська тварина кінкажу з родини єнотових. Але важливо не це, а те, що він любить співати. «Віво» – музичний мультфільм на Netflix, пісні для якого підготував головна зірка сучасного Бродвею Лін-Мануель Міранда («Гамільтон», «На висотах Нью-Йорка»).

Де дивитися: Netflix

Прем’єра в Україні: 6 серпня

Режисери: Брендон Джеффордс, Кірк Демікко

«Персонаж»

Free Guy

Трейлер фільму «Персонаж»

Повернути контроль

Що було б, якби неігровий персонаж у відеогрі став самосвідомим і міг самостійно ухвалювати рішення? Реалізує ідею продюсер «Дивних див» Шон Леві. Зірка «Дедпула» Раян Рейнольдс каже, що це «улюблений фільм у його кар’єрі».

Прем’єра в Україні: 12 серпня

Режисер: Шон Леві («Дивні дива»)

У ролях: Раян Рейнольдс («Дедпул»), Джоді Комер («Убиваючи Єву»), Тайка Вайтіті («Кролик Джоджо»)

«Не дихай 2»

Don’t Breathe 2

Трейлер фільму «Не дихай 2»

Вакуум

Клаустрофобний трилер «Не дихай» п’ять років понад вдесятеро окупив бюджет, тому був приречений на сиквел. У другій частині центральним персонажем стане «Сліпий» у виконанні Стівена Ленґа – йому доведеться захищати вже нову родину й дім.

Прем’єра в Україні: 12 серпня

Режисер: Родо Саягес («Не дихай»)

У ролях: Стівен Ленґ («Аватар»)

«Кода»

Coda

Трейлер фільму «Кода»

Слух

Рубі – єдина дитина без вад слуху у родині глухих. До свого покликання зі співом їй доведеться йти попри нерозуміння батьків. «Кода» – термін, який позначає і дітей людей із проблемами зі слухом, і кінцевий розділ у музичних творах.

Де дивитися: Apple TV+

Прем’єра в Україні: 13 серпня

Режисерка: Сіан Хедер («Помаранчевий – хіт сезону»)

У ролях: Емілія Джонс

«Бекетт»

Beckett

Трейлер фільму «Бекетт»

Відпустка в Греції

Бекетт – американський турист, який подорожує Грецією із дівчиною. Після раптової автокатастрофи він опиняється під прицілом, і єдиний спосіб вижити – дістатися посольства США в Афінах. У головній ролі – зірка «Тенета» й «Малкольма і Марі» Джон Девід Вашингтон.

Де дивитися: Netflix

Прем’єра в Україні: 13 серпня

Режисер: Фердинандо Сіто Філомаріно

У ролях: Джон Девід Вашингтон («Тенет»), Алісія Вікандер («Лара Крофт»), Вікі Кріпс («Примарна нитка»)

«Ремінісценція»

Reminiscence

Трейлер фільму «Ремінісценція»

На спомин

У світі недалекого майбутнього люди переходять на нічний режим, тому що кліматична криза зробила життя вдень нестерпним. Із хмарочоса в підтопленому Маямі Нік виконує свою роботу, за допомагою технологій переносячи людей у їхні найкращі спогади. Та все змінюється, коли він зустрічає Мей і занурюється в її спогади. «Ремінісценція» – це режисерський дебют Ліси Джой, яка разом із чоловіком є шоуранеркою серіалу «Світ Дикого Заходу». У головній ролі – «Росомаха» Х’ю Джекман.

Прем’єра в Україні: 19 серпня

Режисерка: Ліса Джой («Світ Дикого Заходу»)

У ролях: Х’ю Джекман («Люди Ікс. Початок. Росомаха»), Ребека Ферґюсон («Місія неможлива: Фолаут»), Тандіве Ньютон («Світ Дикого Заходу»)

«Легенда про Зеленого Лицаря»

The Green Knight

Трейлер фільму «Легенда про Зеленого Лицаря»

Хоробрість

Ґавейн стає одним із лицарів Круглого столу короля Артура, і його першим завданням є довести власну хоробрість в протистоянні із таємничим Зеленим Лицарем. Поему XIV століття з Артурівського циклу екранізує Девід Ловері, який чергує незалежні фільми на зразок «Історії примари» та «Несвятих» зі студійними «Драконом Піта» та новим «Пітером Пеном». У головній ролі – номінант на «Оскар» Дев Патель.

Прем’єра в Україні: 26 серпня

Режисер: Девід Ловері («Історія примари»)

У ролях: Дев Патель («Мільйонер із нетрів»), Алісія Вікандер («Дівчина з Данії»)

«Кендімен»

Candyman

Трейлер фільму «Кендімен»

Скажи його ім’я

Після успіху «Пастки» Джордан Піл може робити все, що захоче. Найбільше Піл хоче лякати сучасних американців найбільшими страхами сучасних американців: спокутою рабства, расизмом і соціальною нерівністю. Новий фільм у серії за книгою майстра горору Клайва Баркера про монстра, який з’являється, якщо ти п’ять разів називаєш його ім’я. Режисерку Ніа Дакосту вже забрали Marvel знімати сиквел «Капітана Марвел».

Прем’єра в Україні: 26 серпня

Режисерка: Ніа Дакоста

У ролях: Яя Абдул-Матін II («Вартові»)

«Шербурзькі парасольки»

Les Parapluies de Cherbourg

Трейлер фільму «Шербурзькі парасольки»

Французька класика

Продовження серії класичних фільмів у прокаті від «Артхаус Трафік» – із класикою Жака Демі «Шербурзькі парасольки». Історію кохання продавчині парасольок та механіка розповідають у форматі мюзиклу. У головній ролі – Катрін Денев.

Прем’єра в Україні: 26 серпня

Режисер: Жак Демі («Лола»)

У ролях: Катрін Денев («8 жінок»), Ніно Кастельнуво («Англійський пацієнт»)

«Кодекс кілера»

The Asset

Трейлер фільму «Кодекс кілера»

Протеже

Анну виховав професійний кілер, тому помститися за його смерть є кому. «Кодекс кілера» – жанровий фільм, який може допомогти дочекатися на нову частину «Джона Віка». У головній ролі – Меґґі К’ю, яку ви можете пам’ятати за серіалом «Нікіта» чи серіями «Місія неможлива» та «Міцний горішок».

Прем’єра в Україні: 26 серпня

Режисер: Мартін Кемпбелл («007: Казино Рояль»)

У ролях: Семю’ел Л. Джексон («Месники»), Меґґі К’ю («Нікіта»), Майкл Кітон («Бетмен»)

Обкладинка: Kinomania