Третій місяць загальнонаціонального карантину триває в Україні. Як і інші публічні простори, українські кінотеатри припинили роботу, а всі кінопрем’єри відклали. Хоча повністю досвід перегляду фільмів у кіно не замінити, вихід нових стрічок продовжується у стримінгових сервісах: The Village Україна розповідає про прем’єри в мережі, варті уваги цього місяця.

Підтримай The Village!

«Останні дні американської злочинності»

The Last Days of American Crime

Трейлер фільму «Останні дні американської злочинності»

Кінець кінцем

У недалекому майбутньому американській владі набридає боротися зі злочинністю, тому вона розробляє технологію, яка унеможливлює скоєння злочинів. Та в останній тиждень перед запуском сигналу є час для фінального великого пограбування. «Останні дні американської злочинності» – екранізація однойменного графічного роману, за яку відповідає режисер сиквелів «Заручниці» і «Перевізника» Олів’є Мегатон. У головній ролі – Едгар Рамірес, який уже мав справу з американськими злочинами в «Убивстві Джанні Версаче» Раяна Мерфі.


Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 5 червня

Режисер: Олів’є Мегатон («Заручниця 2»)

У ролях: Едгар Рамірес («Американська історія злочинів: Убивство Джанні Версаче»), Шарлто Коплі («Район №9»), Майкл Пітт («Підпільна імперія»).

«П’ять солдатів»

Da 5 Bloods

Трейлер фільму «П’ять солдатів»

Новий фільм Спайка Лі

Спайк Лі виграв перший «Оскар» із «Чорним кланівцем» і відкрив нову молодість. Дебютний фільм режисера «Вчинити правильно» на Netflix – ще одне повернення в 1970-ті. Причому буквально: Da 5 Bloods – це історія про чотирьох ветеранів В’єтнамської війни, які повертаються в країну, аби відшукати залишки свого командира. У головній ролі – Чедвік Боузман із «Чорної Пантери».


Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 12 червня

Режисер: Спайк Лі («Чорний кланівець»)

У ролях: Чедвік Боузман («Чорна Пантера»), Жан Рено («Леон»), Пол Волтер Хаузер («Річард Джуелл»)

«Батько, солдат, син»

Father Soldier Son

Афганістан

Війна в Афганістані – найдовша війна в історії Сполучених Штатів. Вплив конфлікту в новому документальному фільмі покажуть через родину одного американського військового, який повернувся з Афганістану з критичною травмою.


Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 19 червня

Режисери: Леслі Девіс, Кетрін Айнхорн

«Атлет А»

Athlete A

Звинувачення

Понад 250 гімнасток на рівні окремих команд і національної збірної США домагався лікар Ларрі Нассар. У 2018 році Нассара засудили від 40 до 125 років ув’язнення. The Guardian називає справу «найбільшим скандалом із сексуальними домаганнями в історії спорту». «Атлет А» – документальний фільм про засудженого педофіла й систему, яка дозволяла йому скоювати злочини протягом майже 30 років.


Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 24 червня

Режисери: Бонні Коен, Джон Шенк

«Євробачення: Історія саги вогню»

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Трейлер фільму «Євробачення: Історія саги вогню»

Пісенний конкурс

Вілл Феррелл оживив Saturday Night Live, створив уже класичні комедії «Телеведучий» і «Зведені брати» та запустив імперію мемів Funny or Die, а тепер узявся за феномен «Євробачення». В «Історії саги вогню» Феррелл виконує роль ісландського музиканта, який разом із партнеркою здобуває право представити свою країну на пісенному конкурсі з піснею «Людина-вулкан». Перший трейлер до фільму зняли в стилістиці кліпів, які зазвичай знімають під «Євробачення».


Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 26 червня

Режисер: Девід Добкін («Шанхайські лицарі»)

У ролях: Вілл Феррелл («Телеведучий»), Рейчел Макадамс («Щоденник пам’яті»), Пірс Броснан («007: Золоте око»)