The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, варті уваги у червні.

«Світ Юрського періоду 2»

Jurassic World: Fallen Kingdom

Трейлер фільму «Світ Юрського періоду 2»

Життя знаходить шлях

«Світ Юрського періоду» перезапустив серію Стівена Спілберґа про парк живих динозаврів, у якому все йде шкереберть. Фільм Коліна Треворроу працював за чіткою схемою нової хвилі так званих «м’яких ребутів» на кшталт сьомого епізоду «Зоряних війн»: грубо кажучи, взяти класичний фільм і подати його для молодшої аудиторії. Із чим «Світ Юрського періоду» вгадав точно, то це з кастингом Кріса Претта: зірка «Вартових галактики» продовжує колекціонувати ролі в зіркових франчайзах. Прихильників спілберґівського «Парку» потішить повернення Джеффа Ґолдблюма.


Прем’єра в Україні: 7 червня

Режисер: Хуан Антоніо Байона («Голос монстра»)

У ролях: Кріс Претт («Вартові галактики»), Брайс Даллас Говард («Мандерлей»), Джефф Ґолдблюм («День незалежності»)

«Пані Хайд»

Madame Hyde

Трейлер фільму «Пані Хайд»

Комедія з Ізабель Юппер

Пані Жекіль – вчителька, яка не подобається ані школярам, ані іншим учителям. Не допомагає їй і те, що однієї ночі в неї влучає блискавка. Головна героїня непритомніє – і прокидається вже з надзвичайними можливостями. На цю вільну адаптацію історії про доктора Джекіла і містера Хайда варто звернути увагу насамперед через виконавицю головної ролі – після співпраці з Полом Верхувеном і Міхаелем Ганеке Ізабель Юппер переживає нову (яку вже?) молодість.


Прем’єра в Україні: 7 червня

Режисер: Серж Бозон («Тіп-топ»)

У ролях: Ізабель Юппер («Вона»), Ромен Дюрі («Арсен Люпен»)

«Суперсімейка 2»

Incredibles 2

Трейлер фільму «Суперсімейка 2»

Повернення родини супергероїв

Страшно уявити, але перший мультфільм «Суперсімейка» вийшов чотирнадцять років тому. За цей час багато встигло змінитися. Якщо в оригіналі Містер Неймовірний приховував від родини повернення до супергеройської діяльності, то в сиквелі він доглядатиме за дитиною, поки світ рятуватиме його дружина. Хороший сигнал – повернення режисера Бреда Берда, який провалився із «Землею майбутнього», але поставив зразкові «Рататуй» і «Місія неможлива: Протокол «Фантом».


Прем’єра в Україні: 14 червня

Режисер: Бред Берд («Рататуй»)

У ролях: Холлі Хантер («О, брате, де ж ти?»), Семюел Л. Джексон («Мерзенна вісімка»), Боб Оденкірк («Краще дзвоніть Солу»)


«8 подруг Оушена»

Ocean’s 8

Трейлер фільму «8 подруг Оушена»

Черга жінок

Спін-оф «Одинадцяти друзів Оушена» – з жінками замість чоловіків. Роль керівника групи замість Джорджа Клуні бере на себе Сандра Буллок. Власне, за сценарієм, вона виконує роль сестри персонажа Денні Оушена. До команди, що планує пограбувати найбільш престижний бал у світі моди, вона бере Кейт Бланшетт, Сару Полсон, Хелену Бонам Картер та Ріанну. Режисер трилогії про Оушена Стівен Содерберґ відповідає за проект як продюсер. Режисуру він довірив постановнику «Голодних ігор» Ґері Россу.


Прем’єра в Україні: 21 червня

Режисер: Ґері Росс («Голодні ігри»)

У ролях: Сандра Буллок («Гравітація»), Кейт Бланшетт («Жасмин»), Енн Хеттвей («Диявол носить Prada»)

«Сікаріо 2»

Sicario: Day of the Soldado

Трейлер фільму «Сікаріо 2»

Мексиканська мафія

У першому фільмі «Сікаріо» одразу впізнавався почерк режисера Дені Вільньова, який торік зняв продовження «Того, хто біжить по лезу», а зараз знімає нову «Дюну». Водночас вестерн у декораціях сучасної Мексики був початком американської трилогії Тейлора Шерідана: тему корумпованої системи і героя, який їй протистоїть, сценарист продовжив у номінованому на «Оскар» фільмі «Будь-якою ціною» та «Вітряній річці». Сиквел «Сікаріо» обходиться без Вільньова і виконавиці головної ролі Емілі Блант. Але Шерідан продовжує історію протистояння наркокартелям з Бенісіо дель Торо і Джошем Броліном. Як режисер за продовження відповідає італієць Стефано Солліма («Гоморра»).


Прем’єра в Україні: 28 червня

Режисер: Стефано Солліма («Гоморра»)

У ролях: Бенісіо дель Торо («Старим тут не місце»), Джош Бролін («Месники: Війна нескінченності»)

«Літо»

«Лето»

Трейлер фільму «Літо»

Цой живий!

«Літо» – це історія про молодість лідера гурту «Кіно» Віктора Цоя та андеґраундну музичну культуру СРСР 80-х років. Завдяки сценаристам Майклу та Лілі Ідовим історія виявилася не просто черговою біографічною стрічкою. Завдяки режисерові Кирилу Серебреннікову, який перебуває під домашнім арештом у Росії через політично мотивовану справу, – стала чорно-білим мюзиклом, який взяв участь в основній програмі цьогорічного Каннського кінофестивалю. Виконавець ролі Майка Науменка Рома Звєрь (гурт «Звєрі») отримав приз Каннсього журі за найкращий саундтрек.


Прем’єра в Україні: 28 червня

Режисер: Кирило Серебренніков

У ролях: Тео Ю («Один за іншим»), Ірина Старшенбаум, Роман Білик

Обкладинка: B&H Film Distribution