На платформі кіно й телебачення «Київстар ТБ», що є спільним проєктом 1+1 media та компанії «Київстар», відбулася ексклюзивна премʼєра другого сезону original-серіалу «Скажені сусіди». Його зняли за мотивами української кінофраншизи «Скажене весілля» спеціально для платформи «Київстар ТБ».

Над виробництвом серіалу працювали «Прототип продакшн», FILM.UA Group разом з 1+1 media. Продюсерами стрічки стали Ірина Костюк, Юрій Горбунов, Ксенія Баранова та Кирило Горобець.

The Village Україна разом із «Київстар ТБ» розповідають про всі деталі «Скажених сусідів»

«Скажені сусіди»

ПРОДЮСЕРи: Ірина Костюк, Надія Коротушка, Кирило Горобець

РЕЖИСЕР: Олег Борщевський

У ГОЛОВНИХ РОЛЯХ:

Назар Задніпровський, Леся Самаєва, Поліна Василина, Джиммі Воха-Воха, Юрій Горбунов, Віра Кобзар, Віталій Іванченко, Інна Приходько, Арам Арзуманян, Кіра Саяпіна, Катерина Файн, В'ячеслав Хостікоєв, Олексій Потапенко, Катерина Рубашкіна

СЦЕНАРій: Микола Куцик, Ярослав Стень, Богдан Гациляк,

Кирило Тимченко

Про що сюжет «Скажених сусідів»?

Василь Середюк живе спокійне й розмірене життя, яке руйнується з появою нового чоловіка в сусідки Оксани. Виявляється, це його давній шкільний ворог Тарас Блащиковський. Старі образи спалахують з новою силою й переростають у скажене протистояння. Нових обертів набирає й життя інших персонажів стрічки: Франсуа влаштовується працювати в українську лікарню, а невгамовні Олька й Ашот починають війну з бізнес-конкурентами.

Скільки сезонів серіалу побачать глядачі?

Наразі зняли два сезони «Скажених сусідів». Кожен складається з 24 епізодів по 25 хвилин. Нині перший сезон доступний до перегляду ще й на телеканалі «ТЕТ» із понеділка по четвер, о 19:00. Другий сезон серіалу ексклюзивно до телевізійної премʼєри вже транслюють на «Київстар ТБ».

Перший сезон проєкту отримав величезну увагу від глядачів і впродовж 13–23 лютого став найпопулярнішим продуктом на платформі. Зокрема, 17% від усіх користувачів «Київстар ТБ» дивилися «Скажених сусідів».

Хто зіграв головні ролі?

На екрани повернулися вже знайомі персонажі кіновсесвіту «Скажене весілля», а також з’явилися нові герої. Головні ролі в серіалі виконують відомі українські актори: Назар Задніпровський, Леся Самаєва, Джиммі Воха-Воха, Поліна Василина, Юрій Горбунов, Олексій Потапенко, Катерина Рубашкіна, В’ячеслав Хостікоєв, Катерина Файн, Віра Кобзар, Інна Приходько, Арам Арзуманян, Віталій Іванченко, Володимир Миколаєнко, Євген Овчаров, Дмитро Суржиков й інші.

У другому сезоні, крім знайомих персонажів, глядачі побачать у невеличких ролях Дашу Астаф’єву, Позитива й Катерину Осадчу й Ірину Федишин.

Коли й де знімали перший сезон «Скажених сусідів»?

Перший сезон «Скажених сусідів» відзняли ще у 2021 році. Проте через повномасштабне вторгнення Росії в Україну премʼєру стрічки відклали. У жовтні 2022 року зйомки нових епізодів проєкту поновили.

Серіал знімали на вже знайомих глядачам локаціях «Яблунівки», а також на нових майданчиках, які облаштували в павільйонах студійного комплексу FILM.UA Group. Наявність бомбосховища на кіностудії стала одним із визначальних факторів для перенесення локацій, завдяки чому всі виробничі процеси проходили з дотриманнями правил безпеки воєнного часу.

Як наважилися на зйомки другого сезону?

Творці проєкту довго вагалися, чи знімати другий сезон, адже в країні триває повномасштабне вторгнення. Проте зрозуміли, що українці потребують життєствердного й позитивного контенту для підтримки морального духу.

«У час, коли боротьба за нашу перемогу триває, ми реанімуємо індустрію. Це вкрай важливо як для акторів, режисерів і сценаристів, так і для тих глядачів, які будуть дивитися наше кіно. Тому разом переможемо!» – говорить Юрій Горбунов, продюсер і виконавець ролі харизматичного народного ведучого Назарія Запухляка.

Творці серіалу отримали унікальний досвід, адже знімання були справжнім викликом: вони розпочалися на початку жовтня та тривали протягом двох місяців — попри повітряні тривоги та обстріли.

«Другий сезон знімали під час великої війни. Декілька зйомок припали на ті дні, коли були страшні обстріли Києва. Одного разу бачили, як над знімальним майданчиком летить ракета, бачили, куди вона падає. У нас навіть одній артистці у той момент стало фізично зле. Викликали швидку допомогу», – каже Юрій Горбунов.

Хто працював над створенням серіалу?

Авторами ідеї «Скажених сусідів» стали телеведучий і продюсер Юрій Горбунов і Микола Куцик, який також працював на проєкті як креативний продюсер. Микола відомий роботою над проєктами «Великі вуйки» й «Скажене весілля». До креативної групи ввійшли Ярослав Стень, Богдан Гациляк, Кирило Тимченко, які свого часу працювали над успішним серіалом «Село на мільйон» і багатьма іншими популярними проєктами. Режисер-постановником був Олег Борщевський («DZIDZIO Контрабас»), операторську роботу першого сезону виконав Максим Баєв («Папаньки»), а другого – Сергій Ревуцький («Кріпосна»). Сценарій написали Микола Куцик, Ярослав Стень, Богдан Гациляк і Кирило Тимченко.

«Київстар ТБ» – це платформа для перегляду телебачення, фільмів і серіалів. Вона містить понад 300 телеканалів і відеобібліотеку з 20 000 фільмів, серіалів і телепрограм. Переглядати контент можна з різних пристроїв: смартфона, ноутбука, планшета, Smart TV чи приставки. Послуга доступна абонентам усіх мобільних операторів. Завантажити застосунок можна на Play Market й APP store.

Дивитися «Скажених сусідів» на «Київстар ТБ»

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ