Конкурс незалежної музики Jäger Music Awards оголосив номінантів у 10 основних категоріях.

До шортлисту потрапили: ДахаБраха, Latexfauna та Yuko у номінації «Гурт року». P.Pat & Yuko, Jerry Heil, Cape Cod & Jamala у номінації «Сингл року». У категорії «ВІДЕО РОКУ» відзначили Alyona Alyona & Alina Pash – «Падло»; ДахаБраха, Onuka, The Maneken та Katya Chilly – «Голос Води»; Monatik та «Love It Ритм». У номінації «Рок-артист року» фіналістами стали O.Torvald, Sinoptik та Stoned Jesus.

До категорії «Хіп-хоп артист року» потрапили Freel, Alina Pash та Fo Sho. А у номінації «Електронний артист року» – Wwwaaavvveee, Bejenec, Monoconda. Koloah, Omnia та Dj Kolosova потрапили до шортлисту номінації «Діджей року». А Євген Філатов, Іван Дорн, Kyiv Music Days – номінанти в категорії «Внесок в індустрію». Серед «Подій року» відзначили Atlas Weekend, концерт Monatik «Love It Ритм» та фестиваль Upark Festival. У категорії «Лейбл року» відзначили Aby Sho Music, Masterskaya, Vidlik.

У журі премії: партнер фестивалю Sziget і продюсер LightStage Этторе Фольеро; тур-менеджер гуртів Kaiser Chiefs, RED та Fink Саймон Де Вінтер; та засновниця агенції Pop Corn CA Лідія Клов; саунд-продюсер, композитор та засновник гурту The Maneken Євген Філатов; редактор музичного видання Flow Льоша Горбаш.

В Україні конкурс проводять другий рік. Голосування за переможців премії відкрито на сайті Jäger Music Awards до 1 листопада. А 15 листопада в артгалереї LAVRA проведуть вручення премії, де також виступить британський електронний гурт Actress.

The Village Україна разом з Jägermaster розповідають, як працює премія Jäger Music Awards та за кого голосувати у фіналі.


Премія без жанрових рамок


Номінації у Jäger Music Awards розділили на дві частини: номінація Young Blood для молодих перспективних артистів та 10 основних номінацій, які відзначають досягнення року. Серед них: «Гурт року», «Сингл року», «Відео року», «Хіп-хоп артист року», «Рок-артист року», «Електронний артист року», «Лейбл року», «Подія року», «Діджей року» та «Внесок в індустрію». У Jäger Music Awards немає жанрових рамок, тому взяти участь у премії може будь-який музикант.


досвід не має значення


За словами організаторів, конкурс Jäger Music Awards особливо актуальний для артистів, які ще не встигли здобути популярності. Адже премія може стати стартом кар’єри, на якому музикант продемонструє свої навички й талант. Успіх артиста залежить тільки від нього та його музики, а потрапляння в номінацію збільшує впізнаваність. «Якщо шоу-бізнес – сходи, то Jäger Music Awards – поштовх угору. Тим паче, для України незалежні премії зовсім не повсякденне явище», – зазначають організатори.


Три категорії для музикантів-початківців


Щоб стимулювати розвиток музики, заохочувати музикантів-початківців і відкривати їх для широкої аудиторії, у Jäger Music Awards створили номінацію Young Blood. Вона ділиться на три категорії: «Young Blood Гран-прі», Young Blood Peoples Choice та Young Blood Jägermeister Choice. Переможця «Гран-прі» визначає журі, переможця Young Blood Peoples Choice – користувачі, а переможця Young Blood Jägermeister Choice – організатори.


Музичні експерти серед журі


Jäger Music Awards зібрали музичних експертів, які довгий час пропрацювали в індустрії. Серед них програмні директори радіостанцій, продюсери, промоутери, музичні журналісти та музиканти. Це відкриває додаткові можливості учасникам – їх можуть помітити й запропонувати співпрацю.

Цього року судити учасників будуть:

→ Євген Філатов – саундпродюсер, лідер гурту The Maneken;

→ Льоша Горбаш – редактор The Flow;

→ Simon de Winter – тур-менеджер Kaiser Chiefs;

→ Titus Carole – директор одного з найбільших фестивалів Європи Electric Castle Festival;

→ Ettore Folliero – організатор однієї зі сцен Sziget Festival;

→ Аліна Паш – українська співачка.


Можливість зняти власний кліп


Премія – це не просто красива статуетка, а насамперед визнання серед слухачів та працівників музичної індустрії. Молодих музикантів нагородять призами, що важливі для розвитку кар’єри. Переможцям у номінації Young Blood знімуть музичний кліп, а для Young Blood People’s Choice – підготували сертифікат на 70 000 гривень на купівлю музичного обладнання, а у Young Blood Jägermeister Choice – допоможуть із випуском вінілової платівки та організацією вечірки-презентації.


не потрібно підписувати контракт


Ніхто не обмежить свободу учасників та переможців номінації Young Blood та не змусить підписувати контракти з невигідними умовами. Премія – це про заохочення зусиль музикантів-новачків, їхню можливість заявити про себе та розширити свою аудиторію. А перемога в номінації дає нові можливості. Завдяки їй можна зняти кліп, на який бракувало грошей, вдосконалити своє музичне обладнання та відірватися на вечірці на свою честь. Ті, хто подають заявку на участь у Jäger Music Awards у номінації Young Blood, не тільки роблять собі ім’я, а й впливають на музичну індустрію.

ПРИДБАТИ КВИТОК

Матеріал підготовлено за підтримки