«Тисячі лайків і позитивних коментарів у мережі – здається, такого старту ще не було в жодного фестивалю України», – пише прес-служба BeLive. The Village Україна ділиться фото і спостереженнями з четвертого дня фесту, а також запитує у відвідувачів про враження.

Четвертий день фестивалю BeLive – останній. На відміну від попередніх днів, ціна вхідного квитка на неділю – 100 гривень. Виручені за цей день кошти пожертвували фонду «Таблеточки». Ще одна відмінність – прохід до зони Golden Fan під головною сценою відкритий для всіх гостей фестивалю.

Йдемо до сцени для українських виконавців. Тут фіналіста національного відбору на Євробачення-2018 Laud змінює Inaia. Катя Рогова у різні часи виступала під псевдонімами «Ія» та Katya, а зараз співпрацює із The Maneken.

Тим часом на Main Stage розпочинає виступ ще один молодий артист Constantine. Представник лейблу Masterskaya показав на BeLive матеріал із нового міні-альбому «’90». Одягнений співак і його команда танцівників відповідно до обраної епохи – прямі джинси і оверсайз-футболки.

«Касету переверни, звукорежиссер мой, любимый диджей!» – Кості доводиться кілька разів за концерт спілкуватися зі звукорежисером, щоб вирішити технічні труднощі. Трохи пізніше на сцені зазнає травми танцівниця. «Банана ушиблась!» – хвилюється Constantine. «Обидно до слез», – закінчується виступ головним хітом «Кровожадность».

Спілкуємось з гостями фесту. «Він старався, молодець. Але не скажу, що ми прийшли на когось окремо. Просто музику хотіли послухати. Не скажу, що на фесті є музика, яку я б скачав собі, щоб послухати», – Олексій та Оксана прийшли на BeLive із дитиною, виступ Constantine їм сподобався.

Катя і Марина на виступі Constantine стояли поодаль від сцени. «Ми приїхали на Mozgi і «Время и Стекло», поки чекаємо», – кажуть студентки.

У компанії поруч погоджуються: «Ми чекаємо, поки вийде «Время и Стекло» – прийшли саме на на них». «Які очікування? Загалом «Время и Стекло» подобається, з українських гуртів це саме-саме свіже таке. Очікуємо, що буде драйв, який вони завжди дають», – додає 35-річна Іванна з Києва.

Виступ наступного хедлайнера Mozgi затримується. Але, коли на головній сцені вмикають інтро гурту, до Main Stage починають стікатися люди. «Мы хотим на Бессарабских воротах почитать немножко хип-хопа», – заводить публіку лідер гурту Потап. Продюсер вийшов на сцену із зеленою бородою. Mozgi тішать публіку головними хітами. «Олімпійський» вібрує.

«Три дня фестиваля выступают лохи какие-то», – каже Потап. Пропонує натомість віддати належне партнеру Дяді Ваді: «Он поет, как Пономарев, танцует, как Козловский». Потап пригадує, що торік знімав на «Олімпійському» кліп. Каже, що давно мріяв виступити на головному стадіоні країни. У певний момент звучить семпл «Як тебе не любити, Києве мій».

«Mozgi вже послухали – все добре, діти всі задоволені, – каже Вадим із Києва. – Ми ось там стояли, ближче до сцени». «Mozgi я сьогодні почув уперше, але мені було веселіше, ніж у перший день. Jamiroquai – це було розчарування. Дві години – і жодного хіта. Слабкий звук. І він сам був ніякий», – коментує Ірина, яка з чоловіком приїхала на фест із Броварів.

«Потап трохи постарів, зазвичай він більше відривається. Але зелена борода – це круто», – додає 23-річний Андрій. «Про Mozgi нічого хорошого не скажу. Не мій формат. Мої діти прийшли на «Время и Стекло», я з ними», – розповідає Юрій. Хлопці виклалися, але публіка могла бути жвавішою, додає Іванна.

«На Потапі було багато людей, потім трохи розсіялися, а зараз знову збираються на «Время и Стекло», – описує ситуацію Вадим. «Чим подобається «Время и Стекло»? Заводить молодь, класний гурт. Мабуть, один з найкращих зараз. Я не фанат окремих пісень, але мені дуже подобається їхня творчість», – пояснює Андрій. «Люблю Надю Дорофєєву за те, яка вона відкрита і класна. Я прийшла заради неї», – додає студентка Марина.

«Время и Стекло» розпочинають програму із затримкою у півтори години. Починають із хіта «На стиле». Далі – «Имя 505», «кАроче» і «Тролль».

«Я повна вражень! Якщо описати все одним словом – внушитєльно», – ділиться враженнями Ліна, яка спеціально приїхала на фестиваль із Вінниці. «Ми були на всіх чотирьох днях фестивалю. Сьогодні – дуже добре», – каже Ірина з Броварів. «Я не киянка, але сім років живу в Києві. Для мене це перший раз на «Олімпійському». Локація бомбезна, сцена бомба. Це супер – за чотири дні побачити таких зірок», – підсумовує Іванна.

Обкладинка: Таїсія Куденко для The Village Україна