Одеська кіностудія починає зйомки біографічної драми «Режисер» про Олександра Довженка.

«Кінострічка присвячена Олександру Довженку й розповідатиме про Одесу 1926 року. Епоха романтиків, письменників і молодого кіно», – коментують у кіностудії. За їхніми словами, це один із наймасштабніших в Україні кінопроєктів.

У фільмі розкажуть про початок карʼєри й шлях режисера в кінематографі. Також висвітлять постаті письменника Юрія Яновського, акторів Амвросія Бучми й Іди Пензо, директора Одеської кінофабрики Павла Нечеса й співавтора сценарію фільму Довженка «Звенигора» Юрія Тютюнника.

«Ми створюємо абсолютно український фільм, що занурить глядача в атмосферу сторічної давнини, що має паралелі із сьогоденням», – кажуть у знімальній команді. Режисером-постановником є Костянтин Коновалов, спільно із Сергієм Тримбачем вони також є авторами сценарію.

Фільм створюють за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

   

Олександр Довженко – український письменник, художник-карикатурист і режисер кінострічок «Україна в огні», «Земля», «Звенигора» й «Арсенал».

   

Відеопродакшн Knife! Films випустив перший тизер документального серіалу «Епізоди» про історії незалежної України. У серіалі поєднали розповіді від перших осіб й архівні матеріали «подій, на яких виросли цілі покоління». Серіал вийде у квітні-травні 2024 року в «Планеті Кіно».

Обкладинка: вікіпедія (автор невідомий)