Фільм «Цензорка», який у копродукції зняли Словаччина, Україна та Чехія, вийшов на онлайн-платформах.

Відтепер стрічка доступна для купівлі на платформах Sweet.TV, Megogo, «Київстар ТБ» й Takflix. З 7 березня 2024 року, через майже два роки після премʼєри, фільм транслюють і в українських кінотеатрах. 

Про фільм 

«Цензорка» – дебютний ігровий фільм словацького режисера-документаліста Петера Керекеша. Стрічка розповідає історію Лесі, яка щойно народила первістка й паралельно відбуває покарання в одній з одеських виправних колоній за вбивство чоловіка.

Стрічку знімали на межі документалістики й ігрового кіно. Так, більшість акторів насправді не актори, а працівники колонії в Одесі. Марина Климова, яка також зіграла у фільмі «Погані дороги» Наталки Ворожбит, стала однією з небагатьох професійних акторок у фільмі.

   

«Цензорка» виборола приз за найкращий сценарій на Венеційському кінофестивалі, фільм також висували на «Оскар» у 2022 році від Словаччини.

Редакція The Village Україна поговорила із режисером фільму про сильних жіночих персонажів та Одесу до й після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Обкладинка й фото: Arthouse Traffic