Український рок-гурт O.Torvald випустив альбом «Втома» про ПТСР, ностальгію за минулим та «біль сьогодення».

У січні учасники гурту переїхали у приватний будинок, де почали працювати над новим матеріалом. За той період O.Torvald написав 16 треків, 10 з яких увійшли до альбому «Втома», розповів фронтмен гурту Женя Галич «Лірум».

«В альбомі ви не почуєте спекулятивних треків на війні, маніфестів і штучного патріотизму. Лише ми – шість людей, такі, якими ми стали за останні 704 дні», – кажуть O.Torvald.

Трек «Я ХВОРИЙ» Женя Галич писав під час лікування клінічної депресії, ПТСР і тривожного розладу. «Пісня про допомогу, бажання вилікуватись і переживання. Я намагався розказати про свій досвід, що кожному з нас потрібна допомога, і якщо це не фізичне лікування, то ментальне лікування дуже-дуже сильно потрібно зараз кожному», – коментує Галич.

Трек «У вікнах» про самотність та дитячі спогади. Зараз вікна, як правило, заклеєні або забиті та «мають зовсім інше значення», розповідає Галич.

«Втома» – пісня про пораненого солдата, який мріє знову потрапити додому. Трек «НЕМАЄ МРІЙ» про те, чого хочуть позбавити росіяни українців, а також про мрії на краще майбутнє.

Про деокуповані міста та людей, які захищають країну, співають у пісні «Свідомість». Трек «Амстердам» Галич називає «найлегшим і найпозитивнішим треком альбому». Зокрема він про віру, літні сутінки та ностальгію.

 

У липні 2023 року O.Torvald випустив мініальбом «Голосові». Він складається з однойменного синглу й трьох аудіоповідомлень, які українські військові записали в боях за Бахмут навесні 2023-го.